Klukovina s kompresorem málem stála učně z Třeboňska život. Vzduch mu potrhal vnitřní orgány

Obrovský tlak z kompresoru mu ve čtvrtek potrhal vnitřnosti. Kluci údajně dělali hlouposti a jeden dal druhému hadici přes oblečení k zadku. Chlapec byl s těžkým zraněním převezený do českobudějovické nemocnice.

Nedomyšlená hra

Případem se zabývá policie, která nechce s ohledem na to, že se jedná o mladistvého pachatele, poskytovat k případu žádné informace.
„Stav poškozeného je velice vážný. Jednalo se o nerozvážnost, která měla nedozírné následky na zdraví kamaráda,“ sdělila včera odpoledne pracovnice jindřichohradeckého okresního policejního ředitelství Hana Millerová.
Na výsledky policejního šetření čeká i ředitel střední školy Petr Káninský, podle kterého to byla klukovina a učni si vůbec neuvědomili, co mohou manipulací s kompresorem způsobit. „Zahájili jsme s dotyčným řízení, ale nezbývá, než počkat na závěry policie,“ uvedl.

Ublížení na zdraví

Podle Millerové již byly zahájeny úkony trestního řízení s mladistvým proviněným, který je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.
„Pokračují výslechy a prověřuje se také dodržování předpisů bezpečnosti práce,“ dodala Millerová.

Nejenom pro samotnou rodinu, ale i lidi z vesnice na Třeboňsku, kde těžce zraněný chlapec žije, je to tragédie.
„Je to hodný kluk, stará se o sourozence a pomáhá. A nikdo neví, jak to vůbec dopadne. Jeho stav je hodně vážný, rodiče za ním denně jezdí. Všichni jsme zdrceni, takhle mu chvilka úplně zkazila celý život,“ říká sousedka.