Před sobotním utkáním druhého kola v Mostě středopolař Táborska odpovídal na dotazy Deníku.

Na úvod jeden bod, berete ho?

Doma bod, to je málo. Bod brát nemůžeme. Byl to první zápas doma a my ho chtěli vyhrát. Jenže jsme nevyhráli, v tabulce pravdy máme minus dva body a budeme tu ztrátu muset zase někde dohánět. Doma jsme chtěli tři body, takže jsme zklamaní. Navíc si myslím, že šance na to, abychom alespoň jeden gól dali, jsme měli. Ani hra ale nebyla podle našich představ, hlavně ve druhém poločase. Myslím si, že první půle byla lepší, v té druhé už to nebylo ono. Nevyhrávali jsme osobní souboje a zbytečně jsme nakopávali míče.

Vy sám jste byl ve střelbě hodně aktivní a nebyly to až tak marné pokusy, nicméně ke gólu nevedly. Co chybělo?

Já nevím… Měl jsem tři čtyři střely, ale nic z toho. Řekl bych, že u takových střel to chce i trochu štěstí. Vždyť ty míče většinou nešly ani půl metru vedle. Opravdu asi chyběl jen kousek toho štěstíčka a mohlo to tam padnout. A nejen, co se mě týká, třeba i Jasi tam na konci taky měl tutovku, to tam gólman začapal fantasticky.

I vás ale brankář Fryšták ve druhé půli podržel, ne?

To určitě, Čáslav tam jednu dvě šance měla, naštěstí Fryšty nás podržel. Takže možná zaplať pánbůh i za ten jeden bod, protože to mohlo skončit i katastrofou. Mít doma první kolo minus tři, to by byla hrůza…

Mužstvo se v létě hodně obměnilo. Myslíte, že to tudíž nějaký čas chce, aby si to sedlo?

Zřejmě ano. Musíme si na sebe víc zvyknout.

A co vy osobně? Jak se vám hrálo?

Úplně optimální to asi nebylo, cítím se dost unaven. Věřím ale, že časem se do toho dostanu.