„A kdybychom doma nepodlehli Chrástu, byli jsme na bedně," dodal.

Po necelém půlroce ale zkušený kouč v Čížové končí.

Až takové překvapení to ale není, protože už před zahájením letošní sezony se dle informací, které náš list tehdy měl, Jiří Antoš rozmýšlel, zda v Čížové bude působit dál. „Je pravda, že jsem se rozmýšlel už v létě, s panem Vávrou jsme se ale domluvili, že zůstanu," potvrdil včera nyní již bývalý kouč Čížové, že informace Deníku seděly. „Když jsem loni v zimě přicházel, byli jsme původně dohodnuti, že dodělám jaro a pak se uvidí, co dál," vysvětloval Jiří Antoš a dodal, že k dohodě nakonec došlo.

Loni v zimě Antoš tým v Čížové přebíral v situaci, kdy po podzimu sice byla v divizi se šestadvaceti body čtvrtá, jenže na jaře už neměl k dispozici největší opory týmu, jakými byli Vršecký, Houžvička nebo Polodna. „Přišli Kučera, zkušení Prášil s Kunáškem a na konci přestupů i brankář Meier," chválil tehdy trenér Čížové za doplnění týmu předsedu klubu Vladimíra Vávru.

Čížová v minulém ročníku divize skončila šestá, jenže po sezoně došlo v týmu k řadě hráčských změn, které vedly i k omlazení kádru. „Dvaadvacet bodů, které jsme teď na podzim uhráli, tudíž rozhodně není nic, za což bychom se měli stydět," ujistil Antoš, že výsledky mužstva pro něj důvodem k odchodu určitě nebyly.

„Práce s tou spoustou mladých a perspektivních hráčů mě bavila a byl jsem rozhodnut, že budu v Čížové pokračovat i na jaře," uvedl pro Deník devětašedesáti­letý kouč.

„Bohužel mi do toho zasáhla situace v rodině," zmínil Jiří Antoš vážné zdravotní problémy, které má jeho manželka. „To je cirka z devadesáti procent důvod, proč končím. Ve zbývajících deseti procentech hrály roli věci, týkající se organizace chodu klubu," dodal Antoš s tím, že šéf klubu pan Vávra je přes týden v Praze a bývalý sekretář Jevčák dlouhodobě nemocen. „Takže to z velké míry leželo na mně a na Kubovi Duchoňovi, který zařizoval vše na hřišti, ať lajnování, míče, prádlo nebo organizaci zápasů."

Navíc Antoš nepopírá, že ho při rozhodování, zda v Čížové působit dál, možná negativně ovlivnil i výsledek posledního domácího zápasu, v němž Čížová nečekaně padla s Jindřichovým Hradcem. „To mi pořád mi leží v hlavě, nemohu to strávit," zakabonil se.

Nicméně příjemnější vzpomínky dle něj převažují.

Třeba na nečekanou výhru v derby v Písku. „S fotbalem v Písku, ať s Duklou nebo Spartakem či společným týmem, jsem spjat už od osmdesátých let, se všemi se tam znám, ale to vítězství měl samozřejmě těšilo," připustil a dodal, že dle něj to ale žádná náhoda nebyla. „Písek sice v té době byl v divizi bez jediné porážky na špici, my tehdy ale taky byli v laufu. Vyhráli jsme v Táboře, porazili Milevsko a rozstříleli Plzeň 5:0. A v Písku jsme ve druhé půli sehráli fantastickou partii," přiblížil atmosféru vítězného derby. „Ale zákaz chodit v Písku na fotbal mi nedali a ani fanoušci mi tam nijak nenadávali," usmál se.

Přestože trenérskou židli už opustil, na fotbal bude chodit dál. „Fotbal, to je moje droga, přes pětatřicet let jsem ho buď hrál, či trénoval. Ve Vimperku, oba Písky, Protivín, dvakrát Čížovou," vypočetl Antoš své trenérské štace.

„I manželka často jen vrtěla hlavou a říkala, jak je možné, že ať jedeme kamkoli na výlet a někde zastavíme, že vždycky se tam náhodou zrovna hraje nějaký fotbal," s úsměvem připomněl, že to paní Alena s ním leckdy nemívá tak snadné…

Na své angažmá v Čížové prý bude vzpomínat rád a dál bude svým bývalým svěřencům držet palce. „A nejen jim, ale všem, kde jsem kdy působil. Od Vimperka a Protivín, kde byla výborná parta, a přes Písek, který by si minimálně tu třetí ligu zasloužil, až po Čížovou," uzavřel pro Deník své vyznání velký fotbalový nadšenec Jiří Antoš.

Jak to vidí šéf klubu Vladimír Vávra?

Působení Jiřího Antoše v Čížové ocenil i předseda klubu dr. Vladimír Vávra. „Že skončil, bylo výhradně jeho rozhodnutí, pro které měl rodinné důvody," řekl JUDr. Vávra pro Deník jižní Čechy a dodal, že ani výsledky, byť nebyly oslnivé, nehrály roli. „Se sezonou panovala střízlivá spokojenost," podtrhl a potvrdil, že nového trenéra už má. „Nejpravděpodob­nější variantou je, že k týmu vrátí pan Fečo. Předběžně jsme dohodnuti." A dle posledních informací je už ruka v rukávě: „S panem Vávrou jsme se dohodli," řekl pro jihoceskyfotbal.cz Alexander Fečo.