Fotbalisté Třebětic si jako jediní po třech kolech I. B třídy sk. D udržujíc stoprocentní bilanci, když tentokrát dokázali naplno bodovat v Břilicích na půdě třeboňského béčka. Z první výhry v sezoně se raduje Lomnice, cenný bod z Jistebnice si přivezl slavonický nováček, i když mohl pomýšlet i na víc. Oslabená Řečice schytala debakl v Lišově. Ve skupině A na první úspěch nadále čeká Chlum, který v derby podlehl Suchdolu.

I. B TŘÍDA SK. A
CHLUM – SUCHDOL 1:4 (1:1)
Rostislav Maxa, trenér Jiskry Chlum (13. místo): „Znovu jsme měli velké problémy se sestavou, ale v první půli jsme se Suchdolem dokázali hrát vcelku vyrovnanou partii. V 15. minutě jsme se dostali do vedení zásluhou Míky, který proměnil pokutový kop, hosté však záhy po fatální chybě našeho brankáře vyrovnali. Po přestávce však soupeř zrychlil, začal hrát víc po zemi a jednoznačně nás předčil, takže si zaslouženě odvezl všechny body. Stále platí, že pokud se sejdeme, dokážeme být konkurenceschopní, pokud ne, je to špatné. Snad se pro příští utkání s Vyšším Brodem dáme dohromady."

Jaromír Gauč, trenér Sokola Suchdol (7.): „První půle byla poněkud chaotická a rozkouskovaná, ale jinak poměrně vyrovnaná. Chlum bojoval, měl nějaké standardky a vstřelil vedoucí gól ze sporné penalty. Nám se povedlo srovnat zásluhou Kuby Záruby, který atakoval gólmana a ten v tísni chyboval. Po obrátce už jsme soupeře jednoznačně předčili fyzicky i herně, připravili jsme si šance a tři z nich dokázali proměnit. Nejlepšími našimi hráči byli Aleš a Radek Arenbergerovi."
Branky: 15. Míka – 19. J. Záruba, 48. R. Arenberger, 69. A. Arenberger, 90. Š. Kubašta. Žlutá karta: 0:1 (62. A. Arenberger). Rozhodčí: Řehoř – Bartůněk, Saidl, 80 diváků.

I. B TŘÍDA SK. D
TŘEBOŇ B – TŘEBĚTICE 0:2 (0:1)
Roman Kroupa, trenér Jiskry Třeboň B (4.): „Za úmorného vedra byl první poločas poměrně vyrovnaný. Hosté proměnili v 9. minutě jednu ze šancí, kdy se po kraji protáhl Vojtěch Bastl a otevřel skóre. My se snažili vyrovnat, ale moc se nám to nedařilo. V 39. minutě sice utekl po pravé straně Průcha, prostřelil i brankáře, ale jeden z obránců vykopl míč z brankové čáry. V šatně jsme si řekli, jak je potřeba proti zkušenému mužstvu hrát, ale bohužel nám už chyběly síly, neboť pět hráčů mělo v nohách dopolední zápas za dorost, což se naplno projevilo. Zkoušeli jsme oživit hru střídáním, na dobře hrající hosty to však nestačilo. Navíc, když jsme v 75. minutě inkasovali podruhé, bylo rozhodnuto a Třebětičtí si závěr zkušeně pohlídali. Chci však pochválit všechny hráče, protože v tak těžkých podmínkách nic nezabalili a bojovali až do konce."

Josef Bastl, manažer Sokola Třebětice (1.): „Do zápasu jsme vstoupili aktivně a náš tlak korunoval Vojta Bastl vedoucí trefou v 9. minutě. Po půlhodině se domácí zvedli a zbytek úvodního dějství byli lepší. Několikrát nám zatopili po rychlých brejcích, nicméně obranná činnost fungovala na jedničku a ustáli jsme to. Ve druhé části jsme čekali větší aktivitu soupeře, který má ve svém středu hodně mladíků, ale k tomu nedošlo, protože náš tým hrál velmi dobře a až na jednu šanci jsme vývoj kontrolovali. Naopak, sami jsme měli pět, šest gólových momentů, ovšem proměnili jsme jen jednu příležitost, když se po rohu prosadil Vojta Habr. Zbytek pochytal výborný brankář domácích. Závěrem bych chtěl soupeři poděkovat za vstřícnost při změně termínu utkání, o kterou jsme je požádali."
Branky: 9. V. Bastl, 75. V. Habr. Žlutá karta: 0:1 (39. B. Novák). Rozhodčí: Schwarz – Šíma, Filo, 60 diváků.

JISTEBNICE – SLAVONICE 3:3 (0:3)
Ladislav Burghard, trenér Sokola Slavonice (3.): „První poločas se nám skutečně vydařil. Dokázali jsme využívat chyb v rozehrávce soupeře a zásluhou Martina Bodláka jsme se během půlhodiny dostali do tříbrankového vedení. Jistebnice sice trefila dvakrát tyč, což byl ale důsledek našich chyb, nikoliv vypracovaných akcí. Po přestávce však začalo přituhovat. Domácí nejprve v 61. minutě snížili z penalty po našem faulu, v 77. minutě následoval další pokutový kop za ruku našeho hráče, což se však stalo mimo velké vápno. Pět minut před koncem mohl rozhodnout z brejku Chalupa, ale vychytal jej gólman. V nastavení jsme o výhru přišli, když Jistebnice docílila gólu po jasném faulu na našeho brankáře. Bodová ztráta mrzí, inkasovali jsme dvě velmi sporné branky. Na druhou stranu je třeba říct, že ve druhé půli jsme tak trochu šlapali vodu a soupeř měl převahu. Bod z venku není špatný, ale tříbrankový náskok by se neměl prohospodařit. Těší mě, že kluci udrželi nervy na uzdě a odjeli jsme bez červené karty."
Branky: 61. T. Maňák (pen.), 77. V. Kotalík (pen.), 90+1. Stoszek – 5., 27., 31. M. Bodlák. Žluté karty: 4:3 (44. T. Maňák, 52. Šimák, 53. M. Maňák, 81. Mrzena – 50. Bártů, 61. Lojda, 89. Lovětínský). Rozhodčí: Ovčáček – Hučík, Váňa, 60 diváků.

ŘEPEČ/OPAŘANY – LOMNICE 1:2 (1:1)
Vladimír Vrána, trenér Tatranu Lomnice (13.): „K třetímu venkovnímu zápasu v řadě jsme jeli s nulou v zádech a tedy s jednoznačným cílem získat první body. Začátek tomu však nenasvědčoval. Inkasovali jsme hned ve druhé minutě, celou první půli jsme měli problémy s opravdu maličkým hřištěm v Řepči a nehráli jsme dobře. Druhý poločas už se však odehrál na polovině domácích. K naší škodě jsme nedokázali proměňovat samostatné nájezdy, ze 14 rohů také nic a když už jsme domácího gólmana překonali, tak hned čtyřikrát obrana odvrátila z brankové čáry. Vítězství jsme nakonec urvali díky trefě Krejníka po krásné akci Mikuláštíka s Řehořem a proměněné penaltě Hegera. Po předchozích nemilých zkušenostech tentokrát musím říci, že trojice rozhodčích, včetně domácího laika na lajně, odřídila utkání velice solidně."
Branky: 3. Seidl – 61. Heger (pen.), 66. Krejník. Bez karet. Rozhodčí: Ondra – Syrovátka, Rataj, 25 diváků.

LIŠOV – K. ŘEČICE 7:1 (3:1)
Miroslav Zeman, předseda Sokola Kardašova Řečice (11.): „Jeli jsme jen v jedenácti, protože nám chyběli čtyři zranění hráči a další tři kvůli pracovním povinnostem. To se samozřejmě muselo projevit. V naší hře byla velká spousta nepřesností a chyb, které Lišov bez milosti dokázal trestat. Ač to podle výsledku moc nevypadá, je třeba pochválit brankáře Trepku, který i se zraněním chytal výborně a soupeři zneškodnil dalších šest, sedm tutovek."
Branky: 53., 68., 78. Mach, 27., 43. D. Mlýnek, 10. Vávra, 89. L. Mlýnek – 15. vlastní (Kotásek). Žluté karty: 4:1 (9. Bouchal, 33. D. Mlýnek, 64. Mach, 89. L. Mlýnek – 74. J. Vosecký). Rozhodčí: Ťupa – Bezpalec, Havlíček, 30 diváků.

Jak nastoupili

JISKRA CHLUM U TŘEBONĚ
Barva – L. Řepa, Kamenický, Jakub Matoušek (34. Novotný), Jiří Matoušek – Březina, Míka, Kotil, Němeček – Hájek, Smrž.
SOKOL SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
M. Rácik – T. Záruba, A. Arenberger, Dunaj, F. Rácik – Gorný (46. Krejčí), Špale, Hešík, R. Arenberger (85. J. Heřman)
– J. Záruba, M. Heřman (76. Š. Kubašta).
JISKRA TŘEBOŇ B
Kopecký – D. Bartl, Beníšek, Holý (79. O. Bartl), Kučera – Veselý (59. Malecha), Čábela, Kroupa ml., Franěk, Schneider (61. Lorenc) – Průcha.
SOKOL TŘEBĚTICE
Aipldauer – T. Chvátal, P. Bastl, B. Novák, J. Habr (83. J. Chvátal) – V. Bastl, V. Habr, P. Kelbler, Švarc – Sevelda, Dolák (75. Černý).
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Jahoda, Dvořák, Trávníček, Lojda – Peschel (59. Křižka), M. Balík (79. Zrůcký), Chalupa, Bártů, Lovětínský
– M. Bodlák.
TATRAN LOMNICE NAD LUŽNICÍ
Boček – Nohava, Heger, Štěcha, Čáp – Řehoře, Novák (63. Šálený), Mazanec, Krejník – Mikuláštík (89. Rybák), Čuta (78.Bubal).
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Trepka – V. Jánošík, Irschik, J. Vosecký, Zeman – Mikloš, Dymák, Bílek, Janeček – Šergl, Porochoňski.