Hráči Třeboně znovu potvrdili, že hrát venku je pro ně za trest, neboť v Rudolfově přišli o remízu čtyři minuty před koncem.

RUDOLFOV – TŘEBOŇ 3:2 (2:2)
Marcel Tomášek, trenér Jiskry Třeboň (5. místo): „Kdybychom po dvaceti minutách vedli 4:0, nikdo by se nemohl divit, jenže my dokázali proměnit pouze jedinou šanci, o což se postaral po rychlém úniku už ve 4. minutě Maxa. Zahozené příležitosti nás přišly draho, neboť Rudolfov po chybě našeho brankáře ve 13. minutě vyrovnal a ve 22. minutě strhl vedení na svou stranu, když jsme nechali trestuhodně volného protihráče. Do přestávky jsme dokázali srovnat skóre po trefě Šafránka. Druhý poločas bojovně hraného střetnutí už tolik šancí nenabídl, bohužel, nakonec se štěstí přiklonilo na stranu soupeře. V 86. minutě Havlík odvracel balon, trefil však do hlavy Kida, od něhož se míč odrazil k volnému soupeři a ten jej uklidil do sítě. Prohrát jsme určitě nemuseli, ale naše stará bolest, tedy mizerná koncovka, se především v úvodu ukázala v plné nahotě. Znovu se musím opakovat, že venku nám to prostě nejde, a tak se musíme soustředit na další domácí duel, v němž v neděli před polednem v Ledenicích hostíme Sedlici. Vzhledem k vyrovnanosti tabulky a situaci v divizi, kdy se zatím neví, kolik celků bude sestupovat, je třeba ještě nějaké body získat, abychom měli ve zbytku sezony klid."

JISKRA TŘEBOŇ
J. Skála – Wolf (55. Franěk), Cahyna, Havlík, Gulaš – Kido, K. Benhák (81. Wejskrab), Šafránek, Straka (46. Fr. Benhák) – Rossmann (61. Diviš), Maxa. Trenér: Marcel Tomášek.

DAČICE – JANKOV 4:1 (0:0)
Petr Musil, člen výbor Centropenu Dačice (11.): „Před utkáním byla na hráčích patrná jistá nervozita, protože při pohledu do tabulky bylo jasné, že nutně potřebujeme vydolovat tři body. Podle toho vypadal z naší strany i úvod, který byl hodně opatrný a nikam se příliš nehrnul ani Jankov. Postupně jsme se však začali dostávat do šancí a třeba Krtkova střela zpoza šestnáctky olízla břevno. Hosté měli jedinou velkou možnost, ale tu rovněž zahodili. Nástup do druhé půle se nám povedl na jedničku, konečně jsme dobře sehráli finální fázi a Štolba v 51. minutě rutinně otevřel střelecký účet tohoto utkání. Tímto okamžikem z nás spadlo napětí a celá druhá pětačtyřicetiminutovka byla z naší strany perfektní. Navíc přišly i další trefy, které v 55. a 64. minutě zaznamenal Jindra. Soupeř sice dokázal v 78. minutě snížit, ale jinak si příliš neškrtl. Zasloužené vítězství podtrhl čtyři minuty před koncem Krtek. Znovu se nám osvědčilo rozestavení s pěti záložníky a jedním útočníkem, které zřejmě budeme praktikovat i nyní na půdě vedoucích Dražic. Kdyby se nám povedlo získat bod, bylo by to super. Výhra nad Jankovem by nás měla zklidnit a i když do konce sezony hrajeme už jen dvakrát doma, podle mě zatím není žádný důvod k panice."

CENTROPEN DAČICE
T. Ferdan – Beníček, Habr, Brandl, Grün – Chvátal (81. Nosek), Krtek, Točík, Vacuška, Jindra – Štolba (89. Zejda).
Trenér: Zdeněk Derganz.