DIVIZE
ARITMA – J. HRADEC 2:1 (0:1)
Marek Černoch, trenér FK J. Hradec (10. místo): „Protivník potvrdil, že má výborný tým a zvítězil zaslouženě. My však po taktické stránce zahráli velice dobře a dlouho jsme odolávali. Těsně před přestávkou jsme se navíc ujali vedení. Šenkýř dostal krásný balon, jeho střelu vytěsnil domácí gólman na břevno a Kapias odražený míč uklidil do sítě. Hned po změně stran, ve 47. minutě, běžel Kučera sám na branku, ale tutovku zahodil. To byla velká škoda, takové šance se musí proměňovat. Možná by se pak zápas vyvíjel jinak. Bohužel, v následujícím průběhu jsme vyrobili sérii individuálních chyb a dostali dva góly z kategorie velice hloupých. Aritma nás totiž dvakrát jako přes kopírák vyšachovala v malém vápně, což by se v takové soutěži rozhodně stávat nemělo. Dovolím si tvrdit, že kdyby mohl nastoupit stoper Císař, jenž nám chyběl kvůli zranění, zorganizoval by si to a k podobným situacím by vůbec nedošlo. Ale na kdyby se nehraje… V sobotu dopoledne přivítáme na Tyršově stadionu Klatovy a naším jednoznačným cílem je vítězství."

FK J. HRADEC 1910
Hulík – Strejček, Beránek, Blažek, M. Šenkýř – Kluzák, Koutný, Slavík, Pěnka – Kapias (75. F. Votava), Kučera. Trenér: Marek Černoch.

TŘEBOŇ – K. VARY 1:3 (0:0)
Marcel Tomášek, trenér Jiskry Třeboň (16.): „Opticky vyrovnaný duel rozhodly naše hrubé chyby. Soupeře jsme v úvodním poločase ohrožovali zejména ze standardních situací. Největší šanci však měl Winkler, jenže samostatný nájezd nedokázal ani pořádně zakončit. Hosté se dostali k jedné nebezpečné střele, s níž si však poradil brankář Skála. Krátce po přestávce šly Karlovy Vary do vedení z pokutového kopu, který následoval po ruce Kodrase ve vápně. O deset minut později, tedy v 60. minutě, po pěkné akci Benháka dokázal tísněný Djurov usměrnit balon do sítě asi i za přispění protihráče, ale vyrovnaný stav dlouho nevydržel. Vzápětí jsme totiž dostali laciný gól z trestného kopu z pětadvaceti metrů. Čtvrt hodiny před koncem si soupeř náskok pojistil, když dorazil od tyče odražený míč do branky. Směrem dopředu nejsme efektivní, proto bychom se měli snažit o bezchybnou defenzivu. Ani to nám však nejde a chyby v obraně vyrábějí především zkušení hráči. Máme za sebou sérii utkání s velice těžkými soupeři a nyní je před námi derby v Milevsku, což už by mohl být přece jen přijatelnější sok. Pokud však již konečně chceme pomýšlet na body, je zapotřebí vyvarovat se kiksů."

JISKRA TŘEBOŇ
T. Skála – D. Kodras, Cahyna, Gulaš, Straka – M. Kodras, K. Benhák (76. Rossmann), Franěk (70. Chromčák), Kolafa (76. Matoušek) – Djurov (79. Holzepl), Winkler (76. Přibyl). Trenér: Marcel Tomášek.

KRAJSKÝ PŘEBOR
DAČICE – ČIMELICE 1:0 (0:0)
Petr Musil, člen výboru Centropenu Dačice (4.): „Kvůli zdravotním obtížím nám chybělo několik hráčů včetně tahouna ofenzivy Jindry, ale na hřišti to naštěstí příliš znát nebylo. Mužstvo především v obranné činnosti působilo velice soustředěně, hned po ztrátě balonu soupeře napadalo a do žádných větších šancí jej nepouštělo. V prvním poločase jsme byli herně lepší, ale ve finální fázi jsme se proti vysokým a důrazným zadákům Čimelic těžko prosazovali. Za zmínku tak stojí nebezpečná střela Šimánka a břevno, které lízl Štolba. Převahu jsme si přenesli i do druhé půle a zúročit se nám ji povedlo v 52. minutě. To si Štolba zkušeně potáhl balon na hranici velkého vápna a trefil se přesně k tyči. Hosté poté logicky přidali na útočné aktivitě, takže jsme v defenzivě měli více práce, zvládli jsme to však bez větších problémů. Zatrnulo nám až v nastavení, hlavička jednoho z čimelických hráčů však cíl nenašla. Myslím, že jsme tři body získali po právu. Nyní nás čeká dlouhá cesta na hřiště nováčka do Katovic, jemuž vyšel začátek sezony parádně. Musíme se dát dohromady především po zdravotní stránce, protože hráči jsou po tvrdém duelu s Čimelicemi dost pokopaní. Postrádat navíc budeme nadále Jindru a také Tomana. I tak se ale pokusíme něco uhrát, přestože víme, že nás čeká bouřlivá kulisa a nepříjemný protivník."


CENTROPEN DAČICE
T. Ferdan – Celý, Nosek, Brandl, Grün – Točík, Krtek, Vacuška, Šimánek – M. Ferdan (83. V. Zejda), Štolba (87. P. Zejda). Trenér: Tomáš Krejča.

I. A TŘÍDA SK. B

Fotbalisté jindřichohradeckého béčka v herně poměrně vyrovnaném souboji na půdě Bavorovic nebodovali a jejich přemožitel tak ani v 5. kole krajské I. A třídy mužů sk. B zatím neokusil hořkost porážky. Tým od Vajgaru naopak v tabulce klesl se ziskem čtyř bodů na dvanáctou příčku.

BAVOROVICE – J. HRADEC B 2:0 (0:0)
Radim Kvitský, trenér FK J. Hradec B (12. místo): „Nezačali jsme špatně a na šance jsme v první půli nad soupeřem vyhráli tři ku jedné. Bohužel, ani jednu z nich se nám zužitkovat nepodařilo. Hned na začátku druhého dějství jsme inkasovali gól po standardní situaci, při které se však zranil stoper Rejthar. Vzhledem k tomu, že ve stejném termínu hrálo naše áčko i dorost, neměli jsme nikoho navíc, a já musel rychle pro dalšího hráče Beneše dojet na hřiště budějovické Lokomotivy, kde jako trenér vedl žáky. Přesilovku soupeře jsme přestáli bez úhony a po zapojení Beneše jsme s domácími až do konce drželi krok. Žádnou z příležitostí jsme však neproměnili. Bavorovičtí přidali druhou trefu pět minut před koncem v době, kdy už jsme hráli vabank. Nyní hostíme Větřní a pokud se chceme odlepit ze spodních pater, musíme bodovat. Zvlášť, když nadcházející protivník také zatím nemá bodů nazbyt."

FK J. HRADEC 1910 B
Rešl – Chyška, M. Völfel, Rejthar (50. Beneš), M. Votava – Voldán, Cettl, P. Völfel, Stejskal – Grošek, Fiža. trenér: Radim Kvitský.