Po zápase 24letý útočník odpovídal na dotazy Deníku jižní Čechy.

Vyhráli jste 2:0 a vy jste dal oba góly. Maximální spokojenost?

Jistě, jsem spokojen. S výsledkem určitě, chtěli jsme vyhrát. První půli jsme dali dva góly a v té druhé už jsme si to pohlídali.

Bylo vidět, že vy osobně máte do hry velkou chuť. Hlavně do půle jste toho hodně naběhal.

Já měl chuť hrát i ve druhém poločase, jenže jsme začali hrát jinak. Spíš jsme hru jen kontrolovali a nehráli to, co do přestávky. Soupeře už jsme tolik nenapadali a drželi jsme si výsledek. Což se nám podařilo.

Výsledek jste dvěma góly zařídil vy. Jak jste ty své dvě trefy viděl?

Při prvním gólu jsem dostal dlouhý balon na prsa, sklepl jsem to Linhartovi, ten mi to dal za obranu a gólman sice proti mně vyběhl, trošku ale asi zaspal a já byl u míče dřív. Pak už jsem to dal jen podél něj k tyči.

Zřejmě jste si věřil i na penaltu, proměnil jste ji zcela suverénně…

To máte pravdu, věřil jsem si na ni. Čekal jsem, že gólman někam skočí, a když nikam neskočil, já mu to dal po zemi a podjelo mu to pod rukou.

Vedle dvou gólů jste měl ještě jednu dvě velké šance a hlavně ta po Hudsonově zpětné přihrávce se zdála být stoprocentní. Proč to nebyl gól?

Ferda mi to dal pod sebe, ale gólman tu střelu čekal, tak jsem si chtěl balon ještě patou posunou víc za sebe a jen to uklidit plackou k tyči. Jenže jak ta tráva je hodně suchá, zadrhlo se mi to pod nohu, uskočilo mi to a potom už to bylo v čoudu…

Bylo znát, že jste měli silnou sestavu, v první půli byla vaše převaha značná.

Bylo nás tady z áčka asi šest lidí, to samozřejmě muselo být znát a myslím si, že jsme byli lepším mužstvem a že jsme potvrdili tu kvalitu, která sem přijela.

Hrálo nějakou roli, že se tu byl na vás podívat i nový trenér Soukup?

Jasně, že jsme se chtěli ukázat. I když jsem přesvědčen, že i kdyby tu nový trenér nebyl, že jsme sem jeli si zahrát a hlavně vyhrát. Že tu byl nový trenér, jsme ale věděli a aspoň jsme se mu mohli ukázat. Doufám, že se mu to líbilo.

Určitě by se mu ale taky líbilo, kdybyste v sobotu vyhráli taky v lize s Duklou…

To by se i nám líbilo, jenže to bude o hodně těžší zápas než tady ve Strakonicích. My ale víme, že to musíme doma zvládnout a udělat tři body.

V lize jste pět zápasů v řadě nebodovali, což odnesl trenér Cipro. Jenže v trenérovi ta příčina neúspěchů asi nebyla…

To rozhodně ne, to byla naše věc, my dělali hloupé chyby. Jenže tak už to je, že to vždycky odnese trenér. Ale o tom se nechci bavit, my zkazili hodně zápasů a to teď musíme napravit. A nejlíp by bylo, kdybychom s tím začali už v sobotu doma s Duklou.

Vy jste v lize chodil spíš jako střídající hráč, jak vidíte svou šanci pod novým trenérem?

Zřejmě všichni půjdeme od znova a já, když tu šanci dostanu, budu za ni rád a zkusím ji využít. A třeba v sobotu proti Dukle dám konečně i nějaký gól a my vyhrajeme. Je už nejvyšší čas.