KRAJSKÝ PŘEBOR MUŽŮ

DAČICE – J. HRADEC 1:0 (1:0)
Petr Musil, člen výboru Centropenu Dačice (14. místo): „Do sestavy už se nám sice vrátil Grün, ale pro nemoc zase scházel Jindra a kvůli pracovním povinnostem i Míra Ferdan, což pro nás nebyly dobré signály. Nicméně mužstvo bylo odhodlané bojovat o co nejlepší výsledek. Úvod se nám povedl a po jedné z prvních akcí a centru Habra vstřelil Štolba vedoucí gól. Pak se hrálo spíše mezi šestnáctkami bez vyloženějších šancí. Hradec asi nepodal zcela optimální výkon, což nám také pomohlo, nicméně naše defenziva pracovala bez kiksů. O přestávce v kabině hostů asi proběhl důrazný pohovor, což bylo i slyšet, a po změně stran jsme očekávali nápor soupeře. Protivníka jsme však udrželi na distanc a sami jsme měli několik zajímavých brejků. Škoda, že se nám aspoň jeden z nich nepovedlo zužitkovat, protože takhle to bylo otevřené až do konce. Tyhle body jsou pro nás velice cenné a kromě hráčů s nimi asi nikdo moc nepočítal. Snad nám to pomůže v závěru soutěže. Nyní jedeme do Jankova, kde je specifické menší hřiště, takže to určitě bude samý souboj. Doufám, že už se snad sejdeme v kompletnějším složení. Ve třech domácích zápasech jsme vzadu udrželi nulu a bylo by milé na to navázat. Minimálně bodík bychom si rádi odvezli, i když na půdě aktuálně třetího týmu soutěže to bude velice těžké."

CENTROPEN DAČICE
T. Ferdan – Habr, Celý, P. Mašát, Nosek – Brandl, Frühauf (47. Chvátal), Vacuška, Točík – Štolba (90. D. Mašát), Grün (88. Šimánek). Trenér: Miroslav Ferdan starší.

Marek Černoch, trenér FK J. Hradec (1.): „V prvním poločase se hrála celkem vyrovnaná partie. Oba týmy si vypracovaly několik pološancí a Dačice, na rozdíl od nás, jednu z nich dokázaly poměrně brzy využít. Ještě před tím měl možnost Beránek, ale neproměnil ji. Opticky jsme sice byli lepší, ale nebylo nám to nic platné. Druhé dějství ovlivnilo několik faktorů. Zaprvé to, že nám chyběla kvalita v útočné činnosti a finální fázi. Vlastně se opakovalo to, co v Čimelicích, kde jsme taky prohráli. Dále musím uznat, že domácí velice slušně zahráli v defenzivě. O třetím faktoru se nechci veřejně zmiňovat, protože bych nerad cestoval na jednání disciplinárky do Budějovic. Řeknu snad jen to, že neznám jmenovitě omlazený tým Dačic, ale ve druhém dějství nad všemi vynikal Tesař… Nicméně rozhodující byl ten první aspekt, tedy naše mizerná koncovka. V sobotu dopoledne doma přivítáme písecké béčko, což bude velice náročný protivník. Těžko se na něj nějak speciálně připravovat, když nevíme, s jakým kádrem přijede a zda bude mít posily z třetiligového áčka. Je ale jasné, že pokud chceme udržet první místo, musíme vybojovat tři body."

FK J. HRADEC 1910
Hulík – Kapias, Císař, Novotný, M. Šenkýř – Petráš (67. Pěnka) – Beránek, Koutný, Pösinger – Horka, Kučera (67. Jaroš). Trenér: Marek Černoch.

HLUBOKÁ – TŘEBOŇ 1:0 (1:0)
Marcel Tomášek, trenér Jiskry Třeboň (5.): „Hned v první minutě jsme dali gól, ale nebyl uznaný. Asi to byl ofsajd. V dalším průběhu jsme si připravili celou řadu výborných možností. Po dvou měli Diviš, Djurov a Rossmann, další pak Benhák. V koncovce jsme však impotentní a ani pět šest šancí nám na jednu trefu nestačí. To, co nás zdobilo na podzim, tedy celkem slušná produktivita, se nyní úplně vytratilo. Hluboké tak stačily dvě přímé střely na branku, aby z toho vytěžila tři body. V neděli dopoledne hostíme Želeč, která usiluje o záchranu, takže nás asi čeká podobný vývoj zápasu jako na Hluboké. Věřme však, že s jiným koncem. Nad takovým soupeřem bychom měli zvítězit, zvlášť když s ním hrajeme doma."

JISKRA TŘEBOŇ
T. Skála – Matoušek (45. Rossmann), Kodras (83. Kučera), Holý, Straka – Maxa, Dobeš, Šafránek, K. Benhák (67. Kido) – Diviš, Djurov (61. Winkler). Trenér: Marcel Tomášek.

I. A TŘÍDA MUŽŮ SK. B

Velice cenné tři body vybojovali v 21. kole krajské I. A třídy mužů sk. B fotbalisté jindřichohradeckého béčka, kteří na domácím hřišti porazili v tabulce páté Bavorovice. Týmu plném mladíků se povedlo otočit nepříznivý vývoj a na cestě za záchranou už se jim zase dýchá o mnoho lépe.

J. HRADEC B – BAVOROVICE 3:2 (2:2)
Radim Kvitský, trenér FK J. Hradec B (11. místo): „Vzhledem k záchranářským pracím by se nám domácí body hodily, ale proti nám stál protivník, který nám na podzim nadělil šest gólů. Bohužel, stejným způsobem jsme začali i toto utkání a v 7. a 8. minutě jsme dvakrát inkasovali. V prvním případě tečoval střelu soupeře jeden z našich stoperů, a tím nedal našemu brankáři šanci, druhé trefě Bavorovic předcházela hrubá chyba celé naší obrany. Kdybych měl na lavičce ručník, asi bych jej v té chvíli použil a vhodil na hřiště, jako se to dělá při boxerských zápasech v ringu. Naštěstí jsme se po pár minutách z tohoto šoku probrali a do konce první půle jsme byli lepší. Ve 30. minutě se ještě Filip Votava neprosadil, i když se ocitl sám před brankářem, ale za čtyři minuty už konečně uhodilo a Svoboda po Strejčkově střele snížil. Ve 41. minutě se prosadil znovu Svoboda, takže se šlo do kabin za vyrovnaného stavu. Úvod druhého dějství jsme znovu prospali. Od další pohromy nás nejprve uchránil skvělým zákrokem gólman Rešl a poté i konstrukce branky. Jako mávnutím kouzelným proutkem jsme zhruba od sedmdesáté minuty zase začali hrát a v 73. skončila hezká akce po ose Svoboda, Kvitský a Filip Votava vítěznou trefou posledně jmenovaného. Až do konce jsme pak byli lepší, uklidňující gól už se nám však přidat nepovedlo, přestože jsme k tomu ještě nějaké příležitosti měli." 

FK J. HRADEC B
Rešl – Blažek, Rejthar, M. Völfel, M. Votava – Svoboda, Strejček, P. Völfel, Voldán – Kvitský (89. Chyška), F. Votava.