Také v Olomouci, byť tam Dynamo prvně v letošním ročníku II. ligy prohrálo, patřil k oporám.

Odehráli jste v Olomouci dobrý zápas a chvála na vás byla slyšet i z týmu vašeho soupeře. Jenže domů jste jeli s prázdnou. Hodně to mrzí?

Samozřejmě. Právě proto, že jsme tam hráli dobře, nás ta porážka z tohoto pohledu možná mrzí tím víc.

I ten jediný gól, který jste dostali a který rozhodl o vaší porážce, padl v době, kdy jste měli více ze hry a hlavně několik velkých šancí.

Je to tak, my právě v té době měli dvě, řekl bych, že hodně dobré šance. A chvilku nato jsme gól naopak my dostali. Jenže Olomouc tu svou jedinou šanci proměnila, a proto má tři body. My šanci neproměnili žádnou, tak nemáme nic…

Zpočátku měli domácí více ze hry, ale ani v této fázi utkání jste je do šancí a do blízkosti Křížkovy branky prakticky nepouštěli. Byl to nějaký taktický záměr, si soupeře nejdřív trošku oťukat?

Že bychom se úmyslně zatahovali, to ne. My se ale připravovali na hru Olomouce, která se snaží kombinovat a hrát útočně. Tyto stránky její hry jsme se snažili eliminovat a myslím, že se nám to celkem dařilo.

Jak odhalila televizní opakovačka, vítěznému gólu Olomouce zřejmě předcházel faul Chorého na Klesu. Vy jste byl přímo u toho, jak jste tu situaci viděl?

Jenže já to přes chumel hráčů přesně neviděl, takže to nemohu posoudit.

Vy sám jste zrovna od Chorého také schytal nějaký úder…

Nějak jsme se tam srazili a byl jsem ošetřován. To se ale při fotbale stává. Myslím, že šlo o fér vedený zápas, který se divákům jistě líbil. Bohužel pro nás taky zápas se špatným koncem.

Góly nedostáváte, ale taky jich moc nedáváte? Co s tím?

To je pravda, zatím nám to ale na výhry stačilo… Až teď ne, protože my jeden gól dostali a žádný nedali. Přitom jsme šancí možná měli víc než jindy, kdy jsme ale třeba těch 1:0 vyhráli.

Defenzíva vám klape, přitom v létě se v přípravě zdála být právě obrana slabinou…

V létě se tady skládalo nové mužstvo, a protože jsme dostávali dost gólů, zaměřili jsme se na to. Jak my vzadu, tak celý tým. Zatím se nám to vyplácí.

Hodně chvály je slyšet i na vás dva ve středu obrany. Máte s Pavlem Novákem určeno, kdo obraně šéfuje?

Neřekl bych, že máme ty role přesně rozdělené, spíš se v tom střídáme. Spolupráce mezi námi ale zatím funguje výborně.

V pátek máte doma Frýdek, který minule vzal Táborsku na jeho hřišti bod. Snadné to zřejmě mít nebudete…

Nedávno jsem se s někým na tohle téma bavil, že ve druhé lize není žádné vyloženě slabé mužstvo. Ale ani jsem neviděl nějaké mužstvo, které by ty ostatní nějak extra převyšovalo. Taky všechny zápasy, co jsme tady odehráli, byly vyrovnané. Nic lehkého nás určitě nečeká ani teď s Frýdkem. Což nic nemění na tom, že jako ve všech předchozích utkáních doma budeme chtít na svém hřišti zase vyhrát.