„Měl jsem dost patálií se zraněními, tak hlavně, abych byl zdravý a mohl se poprat o místo v sestavě,“ přál si před těmi třemi roky ve svém prvním rozhovoru pro Deník jižní Čechy.

Jenže právě ty zmíněné patálie ho bohužel neopustily ani na jihu Čech, pro vážné zranění se na dlouhou dobu ze sestavy Dynama vytratil.

Na jak dlouho jste z fotbalového kolotoče vlastně vypadl?

Na chvíli, kdy zase vyběhnu v dresu na hřiště, jsem čekal skoro celý rok. Zranil jsem se loni v Písku 1. února, to si pamatuji přesně, a teď se Žižkovem jsme v Tipsport lize hráli začátkem ledna. Je to tudíž téměř rok. Byla to hodně dlouhá doba, jenže to zranění bohužel bylo tak vážné, že teprve až po devíti měsících jsem se mohl zapojit do normální přípravy. Což ale bylo prakticky až na konci sezony, takže se ta přestávka ještě protáhla o dovolenou.

Přitom to vaše zranění v Písku se na první pohled nezdálo být až tak vážné…

Možná z hlediště to tak vypadalo, já ale hned věděl, že to asi bude průšvih. Já už totiž jednou koleno operované měl a teď jsem cítil úplně stejnou bolest i totéž prasknutí v kolenu jako předtím. Bylo mi jasné, že to zřejmě zase bude přetržený křížový vaz. Bohužel k tomu přibyly i prasklé postranní vazy, což byla další komplikace.

Jak jste se v zápase se Žižkovem po té roční přestávce cítil?

Řekl bych, že po fyzické stránce to bylo v pořádku, vždyť jsem nějaké dvě měsíce už s manšaftem normálně trénoval. Spíše šlo o nějakou tu herní praxi, zápasové zatížení mi samozřejmě chybělo. Myslím si ale, že jsem to zvládl docela v pohodě, žádný velký problém to nebyl.

Navíc jste i vyhráli, a to vždycky všechno bolí míň, ne?

Přesně tak. Tím, že se vyhrálo, to bylo o to příjemnější.

Kam vás trenér poslal? Na beka, anebo na stopera?

Zahrál jsem si oboje. První poločas beka, druhý stopera. Mně ale bylo jedno, kam mě trenér postaví. Hlavně, že jsem zase už byl na hřišti.

Žižkov jste porazili, ale pak už ostatní výsledky Tipsport ligy pro vás tak úspěšné nebyly…

Já hrál ještě celý zápas proti Bohemians a jednu půli proti Jablonci, ale je pravda, že ty zápasy už se nám tak nevydařily. Dostávali jsme dost gólů, už to prostě bylo z naší strany horší.

A ani v Německu vaše výsledky nebyly nic moc…

Druhá bundesliga v Německu už o víkendu začíná a bylo znát, že jak Drážďany, tak Aue už jsou dál a v jiné fázi přípravy než my. Navíc já si myslím, že přestože výsledky dobré nebyly, že po herní stránce to až tak špatné nebylo. Jenže v obou utkáních dokázali Němci své šance proměňovat daleko lépe než my. V tom byl markantní rozdíl.

Vy jste se před cestou do Německa netajili tím, že se těšíte na přírodní trávu, kde se mělo hrát. Nakonec jste ale oba zápasy odehráli na umělce.

Jeli jsme tam s tím, že si už konečně vyzkoušíme fotbal na normální trávě, bohužel kvůli počasí jsme oba zápasy hráli na umělkách. Navíc ta umělá tráva bohužel ani zdaleka nebyla tak kvalitní jako na Složišti. Proto asi ty zápasy taky nesplnily to, co měly splnit.

A co vy osobně? Nemáte z fotbalu na umělé trávě trošku obavy? V Písku se vám loni ten úraz přihodil taky na umělce.

Je fakt, že tenkrát se mi to stalo na umělce, kde jsem nohou místo skluzu nějak zadrhl, takže malinko jsem možná v prvním zápase proti Žižkovu nějakou obavu měl, ale že bych nějak myslel na to, že je to umělka a že by se zase něco mohlo stát, to ne. Žádný problém jsem necítil, a tak jsem hrál naplno. A tím, že mě koleno nijak nezlobilo, to pro mě bylo jednodušší. Musím to zaklepat, koleno teď drží, tak už to snad bude dobré.

Zmínil jste, že se vám rekonvalescence protáhla o dovolenou, ale pokud se nemýlím, vy jste ani o dovolené nezahálel. Pokud se nemýlím, zahrál jste si ještě před Žižkovem na vánočním halovém turnaji v Milevsku…

Já chtěl už o dovolené zkusit nějakou zátěž, i proto jsem na milevský turnaj jel. Spíše šlo o nabírání fyzické kondice, ale bylo to s míčem a při fotbálku, takže mi to i po herní stránce něco dalo. Přece jen jsem se trošku do hry dostal.

Výsledky v zimní přípravě zatím nemáte nic moc. Věříte že do začátku jarní části první ligy půjde forma mužstva patřičně nahoru?

Jsem přesvědčen, že ano. Doufám, že se zvedneme už před ligou. A to i výsledkově, abychom do ligy nešli s tak špatnými výsledky, jaké jsme uhráli v Německu. Věřím, že už teď v sobotu v Salcburku bude náš výsledek lepší.

A co vy osobně? Že se po příchodu Řepky a Krajčíka konkurence v obraně výrazně zvýšila, vás netrápí?

Konkurence je teď určitě větší než předtím, ale to by vadit nemělo. Naopak, máme silnější mužstvo, a to je dobře, protože je třeba se co nejrychleji v lize zachránit. Pro mě je hlavní, abych byl zdravý, aby mi koleno drželo a mohl jsem naplno trénovat. Dostat se do mužstva při té větší konkurenci nebude snadné, ale chtěl bych se někdy do sestavy prosadit a být mužstvu i platný.

Luboš Pecka už hrál za Sezimovo Ústí

Fotbalisté FC MAS Táborsko, jak zní nový název druholigového Sezimova Ústí, hráli ve středu na Vyšehradě v další přípravě s prvoligovým týmem Bohemians 0:0.

Trenér Luboš Zákostelský dal v zápase šanci i dalším novým hráčům, jimiž jsou 23letý stoper Vladimír Švec, jenž začínal s fotbalem v Týně nad Vltavou, ale zpátky na jih Čech míří ze Sparty, 21letý Vojtěch Přeučil z Dukly Praha a 33letý útočník Luboš Pecka, jenž přichází na hostování z Dynama.

V dresu Bohemky se do hry letos poprvé dostal také zkušený Marek Nikl, jenž v zápase měl i jednu dobrou šanci dát gól. Tu ale využít nedokázal, podobně jako i další hráči Pražanů. Ti zahrávali i pokutový kop, Kaufman ho ale zahodil.

Hosté z jihu Čech byli hlavně po změně stran hodně nebezpeční, ve finální fázi se jim však příliš nedařilo. „Za mrazivého počasí podalo mužstvo kvalitní výkon, moc dobře zachytal Fryšták,“ vyzdvihl manažer hostujícího týmu Martin Svoboda.

Sestava Táborska: Fryšták – Kotrba, Nesvadba, Zbrožek, Norek – Kočí, Kostečka, Dobal, Šturma, Jasanský – Pecka (ve II. půli střídali Kalášek, Švec, Houška, Přeučil, Nešický, Kavka, Mach).