Bohužel na úkor českobudějovického Dynama a navíc v nastaveném čase, kdy se podařilo Ondráčkovi vyrovnat na konečných 1:1…

„Hlavně, že jsme dokázali prolomit tu nepříjemnou sérii porážek. A znovu se ukázalo, že na podzim jsme prakticky s každým ze soupeřů dokázali hrát vyrovnané partii," zářil v rozhovoru pro Ostravský deník šťastný střelec Adam Ondráček, jenž prý doufá, že Vítkovice budou mít i na jaře ještě o co hrát. Podzim totiž dohrály jen se sedmi body.

Hosty ztráta mrzela. „My měli hlavně po půli dost šancí své vedení zvýraznit. Kdyby se nám to povedlo, zřejmě bychom se teď radovali ze tří bodů a posunu v tabulce na druhé místo. Jenže jsme v nastavení inkasovali," litoval trenér Dynama David Horejš, že skoro jistá výhra jeho týmu proklouzla mezi prsty. „Je to pro nás zklamání, nevyužili jsme šance a přišli o body. Vítkovice se nevzdaly, podaly sympatický výkon a nakonec přišel dlouhý aut, který propadl a bylo z toho vyrovnání," přiblížil pro klubový web smolný závěr utkání budějovický kouč.

Jihočeši působili především v prvním poločase sebevědomě a po dvaceti minutách po rychlém brejku šli zásluhou Kaduly do vedení. Vítkovice si sice dle našich kolegů z Ostravského deníku v první půli prakticky nevynutily nějaký souvislejší tlak, přesto měly ke gólu taky blízko – a nejblíž hned vzápětí po Kadulově gólu, kdy Vacek trefil z úhlu tyč. Po centru téhož hráče si pak Klesa málem dal vlastní gól. Velkou šanci měli i budějovický Čavoš, z malého vápna ale hlavou přestřelil.

Vítkovice po půli přidaly a odehrály proti favoritu povedenou partii, jenže dlouho se jim nedařilo prolomit pevnou českobudějovickou defenzivu. „Byla to ta nejlepší část hry, kterou tým odehrál od doby, kdy jsem do Vítkovic nastoupil. Nebojím se říct, že kluci zahráli výborně," zářil vítkovický trenér Martin Pulpit., dle něhož si jeho tým alespoň bod zasloužil. „Mnoho zápasů jsme prohráli smolně, i dnešní prohra by byla nezasloužená," do­dal.

Hosté nicméně i ve druhé půli spálili řadu velkých šancí. Už ve 49. min. Pešek po Klesově centru jen těsně minul zadní tyč, v 76. min. Benát zpoza vápna překopl a tři minuty před koncem znovu Benát ani nadvakrát nedokázal Kostolanského prostřelit a poté Wermke ve stoprocentní šanci levačkou pálil vedle.

A když Jihočeši své velké šance nevyužili, v nastavení přišel gól na 1:1. Křížkova 489 minut trvající neprůstřelnost skončila a vzápětí sudí ukončil i celý zápas…

Vítkovice – Dynamo ČB 1:1 (0:1) – Branky: 90.+1 Ondráček – 21. Kadula. ŽK: Hlavsa, Mikula. Diváci: 220.Rozhodčí: Franěk – Koval, Antoníček. Vítkovice: Kostolanský – Cverna, Coufal, Mikula, Prajza – Vaněk, Hruzík (68. Texl) – Vacek (68. Ondráček), Demeter (64. Duda), Hlavsa – Fiala. Dynamo: Křížek – Klesa, Kladrubský, Novák, Funda – Čavoš (63. Hála), Čermák – Wermke, Benát, Pešek – Kadula (79. Vaněk).

Táborsku se závěr podzimu vydařil

Fotbalisté Táborska zakončili podzimní část II. ligy výborně, po bodu z Vlašimi totiž dokázali vyhrát 3:2 ve Varnsdorfu!

„Varnsdorf porazil Opavu 1:0 a vyhrál ve Frýdku 3:2, takže jednoduché utkání to pro nás rozhodně nebude," varoval před cestou na sever Čech trenér Petr Frňka a dodal, že jeho tým má za sebou skutečně hodně nepovedený podzim, takže by se každý bod získaný v závěru podzimu hodil.

Hráči Táborska apel svého trenéra zřejmě vzali se vší vážností, protože do zápasu vletěli jako velká voda. Už ve 4. min. postupoval Džafič sám na branku sledován Rudnytskyym, brankář Kolář ale jeho střelu vykopl. Už pět minut nato ale hosté díky pohotovosti Martina Kučery šli do vedení a o dalších sedm minut později Džafič přidal druhý gól – v 16. min. 0:2!

Domácí ve snaze nepříznivé skóre změnit pak zvýšili své úsilí a už ve 23. minutě se vrátili do zápasu, když si na centr Rudnytskyyho naskočil Beránek a hlavou překonal brankáře Tomu – 1:2. Těsně před odchodem do kabin měli domácí po nevydařeném odkopu táborské defenzívy velkou možnost vyrovnat, osamocený Durdević naštěstí pro Jihočechy svou příležitost ale promarnil.

Nástup do druhé půle podobně jako v prvním dějství patřil Táborsku, střelu Džafiče ale Kolář v pohodě kryl a pět minut nato po rohu za něj na brankové čáře zaskočil obránce Rudnytskyy.

Poté si na druhé straně brankář Toma poradil s ranou Durdeviće a gólem neskončila ani nebezpečná Daníčkova střela z vápna.

Naopak v 78. min. Navrátil po chybě brankáře Koláře zvýšil na 1:3, a byť dvě minuty nato Jakubov z penalty gólem na 2:3 vykřesal pro Varnsdorf jiskérku naděje, tři body vezli hosté.

Varnsdorf – Táborsko 2:3 (1:2) – Branky: 23. Beránek, 81. Jakubov (11) – 9. Kučera, 16. Džafič, 78. Navrátil. ŽK: Neuberg – Toma, Cíferský, Hanzlík, Mrázek. Diváci: 502. Rozhodčí: Příhoda – Arnošt, Myška. Varnsdorf: Kolář – Beránek (61. Zbrožek), Zieris, Neuberg, Knejzlík – Durdevič, Novotný (61. Daníček), Rudnytskyy, Richter, Dordič (73. Fotr) – Jakubov. Táborsko: Toma – Navrátil, Cíferský (86. Hovorka), Mráz, Hanzlík – Fulnek, Džafič (73. Kočí), Kalvach, Kučera – Nešický, Mrázek (90. Dordevič).