K porážce v Mostu se trenér Pavel Hoftych detailněji vracet už nechtěl. „Jisté věci jsme si v kabině vyříkali, hlavně pokud se týká začátku utkání," připustil trenér Dynama, dle něhož není možné, aby tak zkušené mužstvo, jaké po doplnění kádru Dynamo má, celý poločas tak prohospodařilo. „Hráčům jsme velice důrazně připomněli, že od tak posíleného mužstva se čeká jednoznačně boj o postup," podtrhl budějovický lodivod s dodatkem, že kdyby po podzimu to na boj o ligu nevypadalo, že by se nabízela otázka, zda nejít jinou cestou. „A to by byla cesta výrazného omlazení kádru," upřesnil.

V této době ale platí původní cíle. „Teď máme sedm kol na to, aby hráči ukázali, že tohle mužstvo na boj o ligu má," zdůraznil Pavel Hoftych, jenž nevylučuje, že porážka z Mostu může mít pro páteční utkání s Frýdkem za důsledek i nějaké změny v sestavě. „O tom, v jakém složení nastoupíme, sice už máme jasno, jsou však i posty, o nichž se budeme rozhodovat až před zápasem."

Jisté je, že bude chybět nejlepší střelec týmu Zdeněk Linhart, jenž má čtyři žluté karty. „Sice nevím, kde je nasbíral, protože já my vyčítám právě spíš nedostatečnou agresivitu," přemítal trenér Hoftych a doplnil, že jinak by další hráči měli být k dispozici. „Trénuje už i Rasťa Chmelo, zda ale bude připraven k zápasu, teprve uvidíme, mimo hru byl hodně dlouho. Jsem ale rád, že už je zpátky, protože i na tréninku ukázal, že je to hráč, který má velký cit pro hru," poznamenal trenér Dynama.

Řadu informací o pátečním soupeři prý na jihu Čech mají. „Kolega Pavel Malura z působení na Moravě nějaké hráče Frýdku zná, některé i trénoval. Z nějakých zápasů máme i videozáznamy. Frýdek je hodně silný hlavně doma, já však pevně věřím, že kvalita našeho týmu je vyšší a že to potvrdíme i v pátek. Hrajeme doma a doma vyhrávat prostě musíme," uzavřel Pavel Hoftych.

Určitě nic nebalíme, ujišťuje Michal Daněk

„Dostali jsme další facku," neskrýval po prohře Dynama v Mostu svou rozmrzelost brankář Michal Daněk. „Přitom jsme tam jeli s tím, že chceme vyhrát," dodal.

Proč to tedy nevyšlo? Nemohl jste i v bráně nějakému gólu třeba zabránit?

Když je štěstí, vždycky může gólman něco navíc chytit. Jenže teď to štěstí nebylo a co šlo na bránu, to vlastně skončilo v síti…

Základ je nedostat hloupý gól a vy jste rychle dostali hned dva.

Vstoupili jsme do zápasu špatně a co jsme si řekli v šatně, to jsme vůbec neplnili.

Zápasem s Frýdkem zakončíte první třetinu soutěže, do které jste určitě šli s poněkud jinými představami…

To rozhodně, ale na druhou stranu to nic nemění na tom, že pořád ještě je jednadvacet kol a že my nic nebalíme.

Prvním předpokladem je uspět teď s Frýdkem-Místkem…

Frýdek měl na nováčka začátek sezony přímo vynikající, teď ale ze tří zápasů uhrál jen jeden bod. Tady se ale určitě vyhecují. I tak věřím, že tři body budeme mít my.

Vyskočil: Prohru v Mostě chceme odčinit

Už i Martin Vyskočil v Dynamu poznal hořkost porážky, v pátek proti Frýdku ale věří ve vítězství.

Po dvou výhrách přišla v Mostě porážka. Velké zklamání?

Jistě, že to bylo zklamání. My musíme každý zápas hrát na výhru. To zklamání bylo hlavně v tom, že jsme vyrovnali z 0:2 na 2:2, a přesto jsme proti deseti lidem prohráli.

Vy jste se po příchodu do týmu uvedl třemi asistencemi ve vítězném utkání na Vltavínu. V čem byl teď zápas v Mostě jiný?

My jsme v Mostě blbě začali a dostali brzy dva góly. Druhá půle už z naší strany byla úplně jiná, během pár minut jsme vyrovnali a zdálo se, že jdeme za výhrou. Jenže jsme plno šancí nedali a nakonec ještě sami inkasovali.

Prý jste právě vy měl v tom třetím gólu prsty?

Udělal jsem tam zbytečný faul, následnou standardku jsme nevyřešili a dostali gól. Předtím jsme dvacet standardek ubránili a zrovnu tu mojí ne…

Zmínil jste se, že Most dohrával v deseti. Ani to pro vás nebylo výhodou?

My jsme je sice hodně zatlačili a v tém náporu ve druhé půli měli tak šest sedm vyložených šancí, bohužel jsme žádnou z nich nedokázali proměnit.

Mostu údajně výborně zachytal brankář Belaň?

Že zachytal? Hm, zachytal… Spíš to bylo tak, že my tam nic nedotlačili. Navíc dva góly jsme stejně dali, to venku přece není vůbec špatné. Bohužel jsme tři ale dostali, a to je dost. Nemůžeme počítat s tím, že venku všude dáme čtyři góly. Už je to ale pryč, teď s Frýdkem doma to musíme odčinit a načít zase novou vítěznou sérii. Oni tady asi budou hodně bránit, musíme si ale poradit.

Přiveze farma body z Admiry?

Strakonická farma Dynama zamíří k dalšímu zápasu třetí ligy do Prahy, kde se v neděli dopoledne od 10.15 hod. utká s místní Admirou. O tom, koho z druholigových pendlů budou mít trenéři Malura a Lerch k dispozici se defiitivně rozhodne až po dnešním utkání A-týmu s Frýdkem, jisté ale je že chybět budou Ježdík a Dobal. „Ježdík přestoupil do Bohemians Praha, Dobal trénuje individuálně," na dotaz Deníku jižní Čechy sdělil sportovní manažer Dynama Martin Vozábal a upřesnil, že Dobalovi klub nabídl možnost hostování ve II. či III. lize, hráč prý to ale neakceptoval.