Fotbalisté Dynama dobrou formu potvrdili i ve středečním pohárovém šlágru, v němž pražské Spartě podlehli doma až po boji těsně 1:2.

Dle trenéra Davida Horejše byl výkon proti Spartě příslibem do další části sezony. „Hlavně v první půli mužstvo podalo kompaktní výkon, byl to hodně povedený poločas," vyzdvihl trenér Dynama a dodal, že některé individuální výkony vyčnívaly. „Třeba Jirka Funda zahrál výborně, ale tak bych mohl mluvit též o Benátovi či Čermákovi. Jsem rád, že před tolika fanoušky, kteří konečně přišli v takovém počtu, jsme dokázali, že jsme schopni hrát vyrovnanou partii i s tak kvalitním mužstvem, jakým je Sparta. Teď jde jen o to, přenést to také do soutěže, abychom závěr podzimu zvládli tak úspěšně, jako dosavadní zápasy," zdůraznil Horejš.

Středeční pohár hráče stál určitě dost sil, že by to však mělo být znát na výkonu v sobotním utkání II. ligy ve Vlašimi, si trenér Horejš nemyslí. „Proti Spartě hráli spíše mladí hráči a Funda, Wermke, Čermák či Kadula by neměli mít se dvěma zápasy v týdnu potíže. Navíc do hry vůbec nezasáhli Čavoš a Pešek. Z těch starších hrál vlastně jen Peťa Benát, jenž ale fyzicky je na tom tak dobře, že by to ve Vlašimi dle mého soudu měl zvládnout úplně v pohodě."

Zato zranění Pavla Nováka, jenž proti Spartě nedohrál, je dle Horejše komplikací. „Má výron v kotníku a uvidíme až na předzápasovém tréninku, jak na tom je. Nad jeho startem ale visí velký otazník, jeho absence by byla citelnou ztrátou," vraštil čelo kouč Dynama.

Ten považuje Vlašim za těžkého soupeře. „Vlašim tři poslední zápasy vyhrála a nedostala v nich ani gól! Nebudeme to mít snadné, snad ale navážeme na naše výkony z předchozích utkání," přál si David Horejš.

Neméně náročný úkol čeká v sobotu večer i fotbalisty Táborska v Opavě, která letos patří mezi aspiranty postupu. Před týdnem sice prohrála v Č. Budějovicích, přesto je v aktuální tabulce II. ligy jen těsně za postupovými příčkami a v úterý svou sílu potvrdila i v Mol Cupu, když vyhrála na hřišti prvoligového Slovácka 4:3.

Věří si ale i fotbalisté Táborska, kteří v posledním zápase hráli s Baníkem 2:2. „Hráči se přesvědčili, že mohou hrát jako rovný s rovným s každým soupeřem," zdůraznil trenér Petr Frňka, dle něhož jeho tým si zasloužil nad Baníkem vyhrát. „Že jsme dvougólový náskok neudrželi, mě mrzí tak moc, že to ani nedovedu popsat," uvedl kouč Táborska. „Podali jsme opravdu dobrý výkon, vedli jsme 2:0 a měli spoustu dalších šancí. Že jsme si tři body nechali utéct, je veliká škoda."

Nějaké šrámy si z utkání proti Baníku někteří hráči prý odnesli, daleko víc však Frňku trápí, že v Opavě pro čtyři žluté karty nebude moci hrát Lukáš Kalvach. „Poslední zápasy měl velice dobrou formu, bude nám moc chybět," litoval Frňka.

Sílu Opavy uznává. „Jak těžký duel nás čeká, o tom netřeba mluvit. Opava hraje výborně, má velké ambice, doma ji ženou dopředu diváci. My tam ale minule hráli 1:1 a bodovat chceme i tentokrát," ujistil Frňka.

Toma chce z Opavy body

Brankář Táborska Michal Toma dle trenéra Petra Frňky minule v Opavě měl lví podíl na remíze 1:1, výborný výkon odvedl i v minulém kole proti Baníku.

„Já si od začátku hlavně užíval skvělou atmosféru na stadionu. Baník v úvodu měl hodně šancí, já však věřil, že se mince začne obracet," uvedl. „Atmosféra na Soukeníku byla opravdu úžasná! Chtěl bych divákům poděkovat, že nás přišli podpořit, že fandili a přispěli tak k našemu výkonu," vyzdvihl.

Táborsko vedlo 2:0, ale hosté dokázali vyrovnat. „Já osobně mám z remízy smíšené pocity. Na jedné straně jsme byli k výhře opravdu blízko, když jsme vedli 2:0. Na druhou stranu hrát s prvním týmem tabulky nerozhodně je dobrý výsledek," uznal kouč FCT.

Soupeř totiž dle něj byl hodně silný. „Určitě to pro nás byl jeden z nejtěžších zápasů, které jsme dosud hráli. Baník má výborný tým, ale myslím, že jsme mu byli více než rovnocenným soupeřem a v určitých aspektech jsme ho i předčili. Na tom se dá stavět i do dalších zápasů."

I v teď Opavě? „Bude to těžké, ale musíme usilovat o tři body. Potřebujeme je jako sůl," zdůraznil.