V sobotním šlágru v Ostravě sice fotbalisté Dynama prohráli, herně ale nezklamali. Doma zatím všechna čtyři utkání vyhráli a pokračovat ve vítězném tažení chtějí i ve středu.

„Zápas na Baníku jsme si zhodnotili a nemáme se zač stydět. Byť nás mrzí, že dva vstřelené góly nestačily ani na bod," podotkl trenér David Horejš. „Chyby, kterých jsme se tam dopustili, jsme si zhodnotili a myslíme už jen na Opavu," dodal.

Zápas s Opavou dle trenéra Dynama nebude o nic lehčí než ten v Ostravě. „Opět jde o souboj mužstev z čela tabulky," připomněl Horejš, že Opava je třetí, ale jen o bod právě před Dynamem.

„Opava hraje dobrý fotbal a má po příchodu nového trenéra Romana Skuhravého vysoké ambice," podotkl trenér Horejš, dle něhož si jeho svěřenci budou muset dát mimo jiné pozor na Smolu, který přišel do Opavy z Ústí (o víkendu Smola k vítězství Opavy s Prostějovem přispěl jedním gólem, další gól mu nebyl uznán a navíc hlavou trefil břevno).

Opavští fotbalisté se na jih Čech chystali s optimismem. „Čekám hektický zápas. Nemáme se čeho bát, pojedeme tam vyhrát," prohlásil sebevědomě v rozhovoru pro klubový web středopolař Tomáš Jursa, jenž proti Prostějovu vedl Opavu v roli kapitána týmu. "Zápas v Budějovicích bude o prvním gólu. Budějovice budou muset po dvou prohrách na hřištích soupeře doma tlačit. Jedeme tam s čistou hlavou, můžeme jen získat," uzavřel opavský záložník.

Věří si ale i fotbalisté Dynama, kteří by měli jít do střdečního šlágru v plné síle,. „Čeká nás velice těžký zápas se silným soupeřem, avšak doufám, že přestože utkání bude v televizi, že naši fanoušci přijdou a že nám pomůžou. Věřím, že my potvrdíme dobrou formu a že duel zvládneme stejně dobře jako všechna dosavadní domácí utkání," zdůraznil trenér David Horejš.

Diváci by si mohli přijít na své, míní Benát

Jeden gól vstřelil, na druhý nahrál. Tím víc byl šestatřicetiletý kapitán Dynama Petr Benát zklamán, že v druholigovém šlágru v Ostravě to nestačilo ani na bod. „Třeba se nám teď povede vyhrát doma s Opavou," přeje si před středeční předehrávkou II. ligy (17.00 na Střeleckém ostrově).

Co k tomu gólu? Životní asi nebyl, jistě jste ve své bohaté kariéře už dal víc hezkých gólů, k těm nejhezčím ale asi patřit bude?
Určitě. V každém případě to jeden z těch hezčích gólů byl. O to větší škoda, že to nestačilo k tomu, abychom něco na Baníku uhráli.

Opravdu jste střílel na bránu? Nebyl to spíš pokus o centr?
Skutečně jsem střílel. My rychle rozehráli aut, já si na Míšu Klesu křikl, aby mi to rychle hodil, dobře mi to skočilo a já zahlédl, že gólman je z brány trošku venku, tak jsem to zkusil vypálit. Zapadlo to přesně pod břevno a ještě ke vzdálenější tyči, takže brankář to zřejmě chytat nemohl.

Vy jste byl zřejmě při chuti, už předtím jste tam měl několik solidních pokusů…
To je pravda, měl jsem tři či dvě střely, které šly jen těsně mimo branku. Snažil jsem se střílet co nejvíc. Hlavně při té první z nich moc nechybělo. Ríša Kalod mi to pěkně sklepl, bohužel tam proti mě ještě jeden hráč vyběhl a já se snažil ho netrefit, a zřejmě proto šla ta střela kousek vedle.

Ač jste dali dva góly, neuhráli jste ani bod. Hodně to mrzí?
Samozřejmě, že nás to mrzí. Bylo tomu už v Olomouci, taky tam jsme výsledkově mohli ten zápas odehrát líp, nicméně v žádném z těchto dvou utkání se nemáme zač stydět. Což by mělo být povzbuzení do dalších zápasů. A nejlépe hned do toho středečního doma proti Opavě.

Jak se hrálo bez diváků? Byla to pro vás výhoda?
Všichni jsme se shodli na tom, že vzhledem k tomu, že šlo o přímý duel o první místo, by si diváckou kulisu a atmosféru takový zápas určitě zasloužil. Zda to byla výhoda, to si nejsem jist, vždyť jsme prohráli…

Třeba bude mít patřičnou kulisu váš středeční zápas doma proti Opavě. Což je podobný šlágr, jako byl ten sobotní na Baníku…
Doufejme, že lidi přijdou. Sice je to v televizi, ale my bychom diváky měli rádi za sebou i v ochozech. Doufám taky, že když je to v televizi, že se budeme prezentovat jak kvalitním výkonem, tak i výsledkem, který nás udrží v horních patrech tabulky.

Opava ale není o nic lehčí soupeř než Baník či Olomouc.
To není, viděli jsme ji několikrát na videu a je to velmi dobrý tým. Nečeká nás nic lehkého.

Naposled jste v Opavě hráli 2:2. Vybavíte si ten zápas?
Tomáš Hájovský tam vyrovnával těsně před koncem a byl to dobrý fotbal. Myslím, že diváci by si tady ve středu mohli přijít na své. Opava je silná, ale nám se taky zatím daří, takže by to mohl být dobrý zápas.

Už teď máte víc bodů, než loni za celý podzim. Čím to, že se tým po té minulé nevydařené sezoně tak zvedl?
Ani letní příprava nebyla zrovna nejlepší, ale my si říkali, že tak to někdy bývá, že po nepovedené přípravě pak je o to lepší vstup do sezony. Nicméně teď jsou takové ty zlomové zápasy, až ty ukážou, zda se budeme v soutěži dál držet mezi nejlepšími týmy.

Což by měl naznačit i zápas s Opavou, ne? Věříte si na ni?
V Olomouci i teď v Ostravě jsme se přesvědčili, že i s největšími aspiranty na postup se dá hrát jako rovný s rovným. Doufám, že to potvrdíme i teď s Opavou.