Rozšířil tak na Střeleckém ostrově zastoupení pražské Sparty: už na pondělním srazu se totiž do přípravy Dynama zapojili Jakub Pešek a Patrik Čavoš (v týmu oba hostovali už v minulé sezoně) a po nemoci by se měl k nim připojit i Milan Jurdík (tomu ve Spartě už smlouva skončila).

Dle sparťanského webu se Matoušek v minulé sezoně vrátil k fotbalu po zranění kolene, ale již v zimě odjel s A-mužstvem na soustředění do Španělska. „Poté musel absolvovat opět operační zákrok, avšak postupně nastupoval opět v dresu juniorky a třikrát byl mezi náhradníky áčka v I. lize," píše se na www.sparta.cz. Matoušek v základu Sparty odehrál i semifinále Mol Cupu proti Jablonci.

Právě prvoligová Sparta bude už ve středu nejbližším soupeřem A-týmu Dynama v letní přípravě: začátek utkání je ve 14.30 hodin v tréninkovém centru Sparty na Strahově.

Hrát za Budějovice by byla pocta, říká Čermák

Debut v dresu Dynama si v Nové Včelnici proti Znojmu (2:3) odbyl dvaadvacetiletý záložník Adrian Čermák.

Kudy vedla cesta ze slovenské Skalice až do metropole jižních Čech?

Domluvil to můj manažer, budějovičtí trenéři mě viděli na videu a měli zájem si mě vyzkoušet. A tak jsem tady, zatím na zkoušku a uvidíme, jak to dopadne.

Přispělo k vašemu příchodu sem i to, že Skalica ve slovenské lize skončila až poslední?

Přesně tak, my letos z ligy vypadli a já tudíž chtěl nějakou změnu, nějaký nový impuls. Jsem přesvědčen, že České Budějovice jsou pro mě v kariéře posun vpřed.

I když v současné době se tady hraje jen druhá liga?

To já vím, nicméně taky vím, že Budějovice dlouhé roky hrály první ligu, že je to velký klub s velkou tradicí, že tady jsou výborné fotbalové podmínky. Prostě pro mě krok dopředu.

Jste tady teprve pár dní, jaké jsou vaše první dojmy?

Jedním slovem super! Zatím tady jsem velice spokojen, taky chaláni v kabině mě výborně přivítali, je tu dobrý kolektiv, dobrá parta a dobré zázemí. Jak říkám, zatím super.

Cítíte jako výhodu, že jste přišli ze Skalice spolu s Peterem Mazanem? Že se to ve dvou lépe táhne?

Určitě je lepší, že jsme tu dva, kteří jsme hráli spolu a kteří se nějakou tu dobu už známe. Bydlíme teď spolu i na pokoji.

Trenér Horejš říkal, že váš příchod sem doporučil bývalý brankář Miro Filipko, který tady svého času působil a byl tu mezi fanoušky velice oblíben. Bylo tomu tak?

Bylo, on byl zprostředkovatelem toho všeho. Spolupracuje s mým manažerem a díky němu vlastně jsem tady, všechna ta jednání šla přes něj.

Máte za sebou v Budějovicích i první zápas, ve kterém jste prohráli se Znojmem 2:3. Jak jste ten zápas viděl?

Začali jsme hodně dobře, dali jsme i gól a byli jsme lepším mužstvem. Jenže zatímco náš soupeř využil všechny šance, co měl, byl dvakrát před naší brankou a dal z toho dva góly, my do půle, byť jsme dál byli lepší, už nic nedali. Byli jsme lepší ve hře, oni ale byli efektivnější. Jinak byly těžké podmínky, bylo na fotbal hodně velké teplo. Za těchto okolností to podle mě byl zápas na dobré úrovni.

Na vaší hře zřejmě taky bylo znát, že se navzájem ještě až tak neznáte…

Přesně tak, já tady do zápasu byl teprve dva dni a vím, že nás bylo víc, že trenéři chtěli vidět hlavně nás nové hráče. Poznáváme se ale každým dnem a věřím, že to každým dnem bude jen a jen lepší.

Vedoucí gól jste vstřelili už ve třetí minutě a mám dojem, že znojemský obránce si balon do vlastní brány srazil po vašem centru. Je to tak?

Ne, centroval Peter Mazan. Já vybojoval loptu, ale před bránu ji poslal Peter a Znojmo si dalo vlastní gól.

Několik vydařených křížných pasů jste ale při zápase měl, je to váš způsob hry?

Je to úloha středního záložníka, kterého jsem já hrál. Dávat ty míče za obranu, zrychlit hru. To je moje úloha a já se snažím tak hrát. A dělám to rád.

S jakým přáním přicházíte?

Chtěl bych se tady prosadit do týmu a velice by mě potěšilo, kdybych se v něm udržel. Hrát za České Budějovice by pro mě byla pocta a určitě bych všechno odehrál naplno. Doufám, že se mi to podaří.