Začátek duelu na Soukeníku je už od 16 hod. a diváci, kteří dorazí v klubovém oblečení (klubové tričko, šála, kšiltovka, atd.) mají vstup zdarma.

Táborsko si po víkendové prohře v Sokolově spravilo chuť triumfem v Mol Cupu v Olomouci. „Hráli i kluci ze širšího kádru a zvládli to velice dobře. Jsem rád, že se prezentovali takovým výkonem a že dokázali, že dobře trénujeme," ocenil trenér Petr Frňka. „Nicméně teď nás čeká liga a těžký zápas se Znojmem," zdůraznil.

Kvalitu sobotního soupeře svého týmu Frňka uznává. „Znojmo je nejlíp střílející tým druhé ligy a na to, kolik klíčových hráčů tam v létě odešlo, se větší pokles formy nekonal," vyzdvihl Frňka a upozornil na řadu zajímavých hráčů v čele s Urbančokem a mladým Rybičkou.

Soupeře respektují i hosté. „Vyhrát v Olomouci není snadné, ten výsledek budí respekt," vyzdvihl trenér Radim Kučera. „Na jih Čech jedeme s tím, že víme, čeho je soupeř schopný," doplnil.

Jednoznačným cílem Táborska jsou tři body. „Těch zápasů jsme pokazili už dost a musíme tudíž udělat vše proto, abychom vyhráli," podtrhl trenér Petr Frňka.

Fulnek přišel dávat góly

Prvně v základní sestavě Táborska v pohárovém utkání v Olomouci nastoupil 22letý Jakub Fulnek, jenž do týmu přišel z Jihlavy na půlroční hostování.

Poprvé jste nastoupil od začátku. Potěšilo vás to?

Byl jsem tomu moc rád, navíc jsem odehrál celý zápas a taky se mi podařilo vstřelit gól. Kvůli tomu jsem sem ostatně přišel – abych hrál, dával góly a pomohl mužstvu vyhrávat.

Jak jste svůj premiérový gól za Táborsko viděl?

Kluci to na levé straně krásně vykombinovali, já jen běžel do vápna, a když jsem od Aleše Kočího dostal nádherný míč před prázdnou bránu, stačilo už jen nastavit nohu…

Měl jste i několik dalších brejků a šancí, ale žádný gól už jste nedal. Co chybělo?

Řekl bych, že většinou přesnost. My ty situace neřešili špatně, ale samozřejmě bychom je měli dohrávat až do gólu. Šance jsme měli dobře rozjeté a chyběla ta poslední fáze – dát branku. Snad se nám to bude dařit teď v soutěži doma proti Znojmu.

Dynamo přehrálo Frýdek-Místek 3:1

Fotbalisté Dynama v páteční druholigové předehrávce hráli s Frýdkem-Místkem.

Zápas začal hezky svižně: už ve 3. min. po závaru před brankou hostí trefil Novák zblízka tyč odkryté brány, vzápětí na druhé straně po přímém kopu balon po Vyskočilově teči lízl břevno nad brankářem Křížkem.

A v 10. min. domácí vedli, když Michal Klesa své velké sólu zakončil i přesnou ranou – 1:0. Těsně předtím Benát levačkou pálil jen těsně vedle zadní tyče.

Hosté ale zbraně nesložili a za pouhých deset minut bylo vyrovnáno: Hykel zleva centroval, na malém vápně si naskočil nehlídaný Slaninka a hlavou dal na 1:1.

Inkasovaný gól domácí hráče rozhodil a až v závěru poločasu hosty trošku zase přitlačili. Ve 40. min. po vydařené kombinaci míč putoval od Čavoše přes Táborského ke Kalodovi, jenž ale z deseti metrů z otočky poslal míč nad bránu.

Zato vstup do druhé půle domácím vyšel parádně: po výborné nahrávce Fundy sice nabíhající Čermák trefil dělovkou obránce Švrčka, vzápětí ale Čavoš vyslal do vápna Táborského a ten míč posadil za zadní tyč – 2:1.

V závěru Dynamo při „power play" hostí Kadula po úniku Wermkeho pečetil na 3:1.

Dynamo – Frýdek 3:1 (1:1) – Branky: 10. Klesa, 50. Táborský, 90. Kadula – 20. Slaninka. ŽK: Willweber, Petrovič, Švrček. Diváci: 1774. Rozhodčí: Ulrich – Vlček, Šimáček. Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš – Pešek (88. Wermke), Benát, Táborský – Kalod (27. Kadula). Frýdek: Štěpanovský – Ilko, Literák, Klabník, Švrček – Šumský, Willweber – Hykel (80. Krčula), Vyskočil (67. Šichor), Slaninka (32. Petrovič) – Stratil.