Trenéři Dynama chtějí prostřídat co možná největší počet hráčů. „Každý z hráčů, které máme k dispozici, musí tu šanci dostat," potvrdil šéf nově složeného realizačního týmu Martin Vozábal a dodal, že podobně tomu bude i v neděli, kdy fotbalisté Dynama doma změří síly v dvojzápase s prvoligovým Znojmem (hrát se bude na Složišti od 11 a 13 hod).

V podzimním utkání II. ligy hrálo Dynamo v Pardubicích 1:1, o výsledek tentokráte až tolik ale nepůjde. „Po prvním zápase v zimní přípravě, která trvá osm devět týdnů, určitě nebudeme dělat z výsledku nějaké převratné závěry," ujistil Martin Vozábal, dle něhož příležitost ve středu dostanou jak noví hráči, tak mladí odchovanci, kteří do přípravy byli zařazeni.

Fotbalisté Táborska k prvnímu zápasu Tipsport ligy pojedou do Prahy až v pátek, kdy se v Edenu střetnou s domácí Slavií. Stejně jako Pražané nastoupí i Jihočeši v kombinované sestavě. „Viděl bych to na dvě jedenáctky," plánuje asistent trenéra Petr Frňka.

Dvakrát Brunclík postoupil do ligy, vyjde mu to i potřetí?

Osmadvacetiletý středopolař David Brunclík by chtěl na jaře pomoci Dynamu zpátky do I. ligy. S tímto přáním na jih Čech z Mladé Boleslavi přichází.

Kdy vás funkcionáři Dynama s nabídkou na přestup oslovili?

Došlo k tomu přes vánoční svátky, kdy jsem sice už měl na stole i nějaké další nabídky, které jsem zvažoval, jelikož ale Budějovice mají ambice se vrátit do ligy zpátky, rozhodl jsem se, že bych chtěl s Budějovicemi postoupit.

Hrálo svou roli i to, že jste nedostával v Mladé Boleslavi tolik šancí, kolik jste si představoval?

Samozřejmě, že i to mělo vliv na mé rozhodnutí z Boleslavi odejít. Myslím, že těch šancí jsem měl dostávat víc. Proto jsem se rozhodl odejít a klub mi k tomu dal souhlas.

Přicházíte na přestup, nebo na hostování?

Dohodli jsme se na půlročním hostování s tím, že podle toho, jak se mi bude dařit a jak bude klub spokojen, že co bude dál, se pak uvidí.

Věděl jste, že jdete do klubu, jemuž se sice na podzim ve druhé lize až tak nedařilo? Po podzimu je Dynamo až páté.

Já v poslední době druhou ligu moc nesledoval, vím ale, že Dynamo patří do ligy, že tam vždycky patřilo. A já se budu snažit mužstvu pomoci, aby se zase dostalo zpátky.

Dle trenéra Vozábala byste tady měl hrát v záloze. Je to post, který jste hrával i v Boleslavi?

Pokud vím, počítá se s tím, že bych nastoupil ve středu zálohy. Pochopitelně záleží na tom, jaká bude taktika, zda se bude hrát 4–3–3, 4–5–1, nebo 4–4–2. To všechno se ještě uvidí.

Ve středu byste si měl s Pardubicemi odbýt v Tipsport lize za Dynamo svou premiéru. S jakými pocity do zápasu půjdete?

Samozřejmě, že se těším, nicméně teď je důležité dva tři týdny nabírat fyzickou kondici. Jak to půjde dál, to se uvidí tak po měsíci. Teď je hlavní nabírat fyzičku.

Je pro vás tudíž přáním a cílem to, co jste už naznačil? To znamená dostat se do kádru a pomoci týmu zpět do ligy?

Jistě. Já už dvakrát odešel do druhé ligy a dvakrát se mi povedl postup. Jak s Čáslaví, tak s Ústím nad Labem. Snad to vyjde, jak se říká, i do třetice všeho dobrého.

Herzán: Výzva číslo jedna

S cílem prosadit se do týmu přichází do Dynama Ondřej Herzán.

Jak se fotbalista z daleké Itálie dostane na jih Čech?

Když jsem se vrátil po šesti letech z Itálie domů, nabídky z ligy jsem neměl, a tak jsem zůstal doma v Pardubicích a poslední rok tam hrál v divizi. V zimě se naskytla šance zkusit to v Budějovicích, a ty já považuji za fotbalové město, které patří do první ligy. Já tu výzvu beru, na druhou stranu ale do toho jdu s pokorou. Prostě začnu přípravu a uvidím, jak na tom jsem a co na mě bude říkat trenér. Teprve pak se rozhodneme.

Takže přicházíte na zkoušku?

Zatím to je zkouška, přesně tak. Mne tady sedm let nikdo neviděl, takže se ani nedivím, že mě trenér chce nejdříve vidět. Já se budu snažit makat a zůstat tady. Uvidíme, jak to dopadne.

Ligu jste začínal v Jablonci, kde se vám hodně dařilo, ale ve Spartě pak nic moc. Proč?

Myslím si, že já na Spartu ještě nebyl připraven. Šel jsem tam z klubu, který tenkrát hrál ve středu tabulky, a já se najednou ocitl ve velkoklubu, jakým je Sparta. A já se s tím zřejmě nevyrovnal.

Co italské angažmá?

Já tam prošel za těch sedm let vlastně celou Itálii. Začal jsem v Lecce, pak byla Verona, Spazia a konečně Portogruaro. Vždy mezi druhou a třetí ligou a já za tu zkušenost jsem nesmírně rád.

Hrál jste někdy v Budějovicích?

Hrál jsem tu ligu s Jabloncem a dal jsem i gól. Budějovice i tak vyhrály 4:1, to tu ještě byli Kulič a Lafata. Zažil jsem taky Karla Poborského, toho ve Spartě v kabině. To je ale minulost, teď se chci tady prosadit do týmu. To je pro mě výzva číslo jedna.