Trenér Pavel Hoftych zápas s Boleslaví hodnotil pozitivně. „Dobré přípravné utkání na velmi dobrém terénu," chválil hrací plochu v Rejšicích, kde se zápas hrál. „Boleslav hrála v nejsilnější sestavě, zatímco my v optimálním složení nebyli," připomněl, že ze sestavy na poslední chvíli vypadli pro zranění Rýdel s Machovcem. „Možná nějaké úponové potíže, nic vážného by to snad být nemělo," řekl. V pořádku nebyl ani Rakovan a také Klesa hrál s určitým sebezapřením.

V půli šel ze hřiště Lengyel, jehož neúčast při obdržených gólech mohla hrát svou roli. „Na to v přípravě ale nemůžeme koukat," krčil rameny trenér Hoftych. „Právě proti tak silnému soupeři jsme si chtěli na stoperu vyzkoušet Richarda Kaloda, jenž na tomto postu kdysi hrával. V sezoně se může přihodit cokoli a my na různé alternace musíme být připraveni," zdůraznil Hoftych.

Inkasované góly ale na vrub změn ve středu obrany nepřičítá. „Lengy samozřejmě chyběl, takový hráč vždycky chybí, naše sestava se v té době už ale celkově rozmělnila," řekl.

Premiéru v dresu Dynama si odbyl Ibragimov. „Potvrdil, že směrem dopředu je to rychlostní typ s úspěšností ve hře jeden na jednoho a se schopností vyhrávat osobní souboje," vyzdvihl budějovický trenér s tím, že při plnění taktických úkolů uzbecký fotbalista ještě zákonitě má rezervy.

Úterní utkání se Znojmem trenér Hoftych vítá. „Pomalu se blíží zahájení sezony, takže takové soupeře potřebujeme," pochvaloval si kouč Dynama, dle něhož mužstvo, které dokáže z II. ligy postoupit, musí mít sílu i kvalitu. „Na Znojmu je znát dobrá práce Leoše Kalvody, hraje živý a aktivní fotbal. V přípravě porazili i kompletní Trnavu a určitě i nás patřičně prověří," usoudil.

„Především pro naše mladé a bezesporu nadějné fotbalisty, kteří toho tolik v lize však ještě neodkopali, jsou zápasy s tak silnými mužstvy tou nejlepší školou," vyzdvihl Pavel Hoftych. „Byť hrajeme se silným soupeřem, budeme chtít uspět. I v této fázi chceme hrát na výsledek, zároveň ale na to, abychom se posunuli s mužstvem zase o něco dál," přiblížil, s jakým cílem jeho tým do zápasu se Znojmem půjde.

Zda Machovec, Rýdel či Rakovan už budou k dispozici, se rozhodne zřejmě až před zápasem. „Mrzí mě ale zranění Kaduly a Fundy, ti hrát nebudou. Na sto procent už ale bude připraven gólman Křížek," uzavřel trenér Hoftych.

Znojemští fotbalisté v sobotu prohráli na hřišti účastníka I. slovenské ligy v Myjavě 2:0 a byla to v letní přípravě jejich první porážka.

Dres nováčka I. ligy v tomto zápase oblékli také Zeba a Malakjan, kteří ještě na jaře působili v Dynamu. Znojmo nastoupilo v této sestavě: Hrubý – Yonov, Hrošovský, Tomeček, Zeba, Helísek, Lacko, Vašíček, Mudra, Malakjan, Hnaníček, ve druhé půli si zahráli Simerský, Cihlář, Buchta, Zifčák, Okleštěk, Odehnal, Hříbek a Heinz.

Táborsko si soustředění v Písku pochvaluje

Vítězstvím 5:1 v přípravném duelu s juniory Jihlavy zakončili fotbalisté druholigového Táborska týdenní soustředění v Písku.

„Měli jsme naplánováno, že tady budeme hodně běhat, že budeme mít hodně velký objem přípravy a hráči tudíž budou hodně unaveni, proto jsme na konec přípravy chtěli lehčího soupeře," vysvětlil trenér Roman Nádvorník, proč si pozvali právě jihlavské mladíky. „Ve druhé půli jsme ale ukázali i v této fázi přípravy kvalitu a jasně dominovali," vyzdvihl kouč Táborska, jenž nepopíral, že po přestávce jeho tým hrál ve složení, které by se mělo hodně blížit sestavě na II. ligu. „Do druhé půle jsme šli se silnějším týmem a s našimi kmenovými hráči i s těmi, kteří by tady měli zůstat."

Hráči měli očividně chuť do hry, že by to ale bylo proto, že míč na soustředění pro samé běhání vlastně neviděli, kouč odmítá. „Dopoledne jsme běhali a posilovali, ale odpoledne jsme každý den byli s balonem na hřišti," sdělil Nádvorník a dodal, že tým v přípravě má za sebou první čtrnáctidenní blok, takže zákonitě už hráči jsou i unaveni. „V další části přípravy to dle mého názoru bude už dobré, to z nich ta únava spadne," podotkl.

Soustředění v Písku si Nádvorník pochvaluje. „Byly dvě varianty. Ta první byla v Třebíči, bohužel tam je areál v rekonstrukci a neměli bychom regeneraci. Proto přišla na řadu druhá varianta, kterou byl Písek, a musím říct, že jsme volili dobře. Byli jsme tu spokojeni," podtrhl. „K dispozici jsme měli tři travnatá hřiště, je tady atletická dráha, posilovna, regenerační linka, hotel, navíc všechno na jednom místě. Což je ideální, nemusí se nikam přecházet či přejíždět, všude je to blízko," ocenil.

O tom, kteří z testovaných hráčů by měli v nové sezoně v Táborsku zůstat, už mají trenéři jasno. „Dali jsme ale najevo, že co a jak bude řekneme až ve středu po zápase v Hradci Králové," uvedl Nádvorník.

Zápas s Hradcem se hraje ve středu v Opatovicích a nato v sobotu se Táborsko zúčastní turnaje v Počátkách, kde by se mělo na úvod utkat s prvoligovým nováčkem ze Znojma (dalšími účastníky kvalitně obsazeného turnaje jsou druholigové celky Čáslavi a Vlašimi). „Zase tam nastoupíme s dvěma jedenáctkami," odtajnil kouč Táborska strategické záměry, a nimiž na Vysočinu se svým týmem pojede.

Byť hráčský kádr by po letní obměně měl být znám už ve středu, Roman Nádvorník nevylučuje ani příchod nějaké posily zvučného jména: „Ligová mužstva se teprve teď vrací ze zahraničních soustředění a je možné, že někde vypadne nějaký vhodný typ hráče, který by se nám hodil."