Prvoligoví hosté, jejichž barvy hájí řada hráčů zvučných jmen (mj. Baroš, Latka, Coufal, Kúdela, Souček či Potočný), budou na Soukeníku favority. Otázkou ale je, zda své opory trenér Jindřich Trpišovský nebude šetřit na ligu, kde se Liberec po víkendové prohře v Brně propadl až ke dnu tabulky.

Pro fotbalisty Táborska je středeční pohárová dohrávka už ostrým startem do sezony. „Pro nás je to jak prestižní zápas, tak i možnost se v poháru zkusit posunout dál," dal trenér Roman Nádvorník na předsezónní tiskovce jasně najevo, že do dnešního zápasu jeho svěřenci půjdou se snahou prvoligového favorita zaskočit. „Chybět bude Ciku, jenž byl ke konci podzimní sezony vyloučen," zmínil kouč Táborska nucenou absenci jednoho z klíčových hráčů svého týmu, jenž si proti Liberci odpyká i druhý stop zápas a v sobotní druholigové premiéře s Vítkovicemi (14.00 na Soukeníku) už tudíž bude k dispozici.

„Pokud by se nám podařilo přes Liberec přejít, připravili bychom našim fanouškům další atraktivní podívanou, navíc pohárové čtvrtfinále by pro Táborsko bylo historickým milníkem," zdůraznil Roman Nádvorník.

„Věřím, že přes Liberec postoupíme," je před středeční pohárovou dohrávkou optimisticky naladěn i předseda představenstva FC MAS Táborsko Jiří Smrž.

Osmifinále Mol Cupu Táborsko – Liberec se hraje na Soukeníku ve středu od 13 hodin.