Kdy jste se dozvěděl, že byste měl v Pardubicích jít do brány místo Křížka?
Trenér mi to řekl v neděli na tréninku. Oznámil mi, že Kříža odtahal prakticky celou sezonu, stejně tak i tu minulou, že by si tudíž měl taky odfrknout a že do brány půjdu já. Za což jsem samozřejmě byl jedině rád.

Hodně jste se těšil? Anebo jste spíš byl hodně nervozní?
Těšil jsem se moc, vždyť to byla moje první zkušenost s touto soutěží. Zatím jsem za A-tým odchytal akorát jeden pohárový zápas proti Krumlovu. Trenéři mi říkali, že nemám co ztratit a cítil jsem od nich podporu a do zápasu šel s čistou hlavou. To mi dost pomohlo a taky rodiče mě uklidňovali. Nějakou velkou nervozitu jsem tedy necítil.

Nicméně výsledkově premiéra ideálně nedopadla, prohráli jste 2:0.
Porážka mě mrzela, jenže bylo to z naší strany takové mdlé a chyběly tomu základní aspekty, jakými jsou bojovnost a nasazení. Bez toho jsme neměli žádnou šanci uspět. Neřekl bych, že Pardubice hrály nějak výrazně líp než my, ale jednoznačný rozdíl byl v touze vyhrát.

Co ty dva góly, co jste dostal? Probíral jste si je ještě po zápase v hlavě?
Já po každém zápase vidím v každém gólu, co dostanu, nějakou chybu. Bylo tomu tak i tentokráte, byť si ale nemyslím, že by ty góly šly nějak vyloženě za mnou. Že by to byly moje hrubky, to snad ne. Spíš jsme tam propadli jako celek.

Vy jste si sle zpráv z Pardubic několik úspěšných zákroků ale prý připsal.
V první půli jsem tam asi dvakrát zasahoval po střelách Michala Petráně, co tady taky před časem hrával. To se mi docela povedlo. Jinak tam spíš bylo dost centrovaných balonů. Naopak my skoro vůbec ničím nehrozili. Až na jednu střelu, kterou měl Petr Benát, jsme domácího gólmana vlastně vůbec neprověřili.

Hodně vás údajně trápil nějaký hbitý cizinec…
To je pravda, s Kayambou jsme měli velké problémy, protože jsme ho vůbec nedoráželi. Měl hrozně moc prostoru, a to pak může hrát fotbal každý…

Do konce sezony chybějí dva zápasy. Věříte, že se v nich zase do brány dostanete?

Pokud se nestane nic neočekávaného, měl bych dochytat tuto sezonu.

Jaké to je, když brankář při zápasech si prakticky nezachytá a do brány jde jen při tréninku?

Já dle dohovoru s trenérem brankářů Palo Švantnerem chodil chytat buď za juniorku, anebo za divizní roudenskou farmu. To zápasové vytížení je velice důležité, ať je to v jakékoli soutěži. I divize má svoje, je tam víc nakopávaných míčů, zatímco v juniorce je to zase všechno takové víc zběsilé, spousta šancí i gólů.

Teď hrajete v Praze s Vyšehradem a příští sobotu končíte doma s Vlašimí. Venku už jste si debut odbyl, těšíte se tudíž na premiéru před svými fanoušky?
Určitě. Moc se na příští sobotu těším, bude to derniéra a budeme se s našimi fanoušky chtít rozloučit co nejlépe. Já se těším dvojnásob, protože tady na Střeláku jsem chytal akorát nějaké modelové utkání. Hlavně bychom ale chtěli oba ty zbývající zápasy vyhrát a já doufám, že z nich těch šest bodů urveme a že si aspoň trochu napravíme reputaci. Já osobně bych rád alespoň v jednom z těch dvou zápasů udržel nulu.

Přivezou z Prahy body?

Už jen dva zápasy zbývají fotbalistům Dynama do skončení letošního ročníku II. ligy: tuto sobotu od 17 hod. hrají v Praze s Vyšehradem, příští sobotu doma s Vlašimí.

„Jaro sice z naší strany až tak neúspěšné nebylo, vždyť jsme jen dvakrát prohráli, na druhé straně jsme hodně bodů poztráceli nerozhodnými výsledky," dal trenér David Horejš jasně najevo, že s 12. místem svého týmu v aktuální tabulce spokojenost na Střeleckém ostrově rozhodně nepanuje. „Dynamo ve fotbale má nějakou značku a my si nemůžeme dovolit konec sezony nijak odfláknout," zdůraznil.

Přesto by i v posledních dvou kolech chtěli trenéři dát šanci se ukázat hráčům, kteří v sezoně pravidelně nenastupovali. „Svou roli pochopitelně bude hrát taky zdravotní stav kádru," připomněl trenér Dynama, že po operaci je Novák.

„Z posledních dvou utkání budeme v každém případě chtít uhrát maximum, takže se budeme snažit mužstvo postavit v co nejsilnějším složení," ujistil Horejš, jenž bude v Praze proti Vyšehradu mít k dispozici Peška (v Pardubicích pro karty nehrál), chybět ale budou Novák (po operaci), Řezáč (4. ŽK) a Čavoš (ČK).