Na vedoucí Osek, který vzhledem k neregulérnímu stavu hrací plochy musel odložit utkání s Dačicemi, tak ztrácejí hráči od Vajgaru už jen dva body. Úplně spokojeni s jarní premiérou zřejmě nejsou v Třeboni, která doma na umělce uhrála remízu s Jankovem.

SOBĚSLAV – J. HRADEC 1:4 (0:2)
Marek Černoch, trenér FK J. Hradec (2. místo): „K úvodnímu zápasu jsme odjížděli s respektem, protože v Soběslavi to bývá pokaždé těžké a navíc je to téměř derby. Ale první poločas jsme zvládli výborně, soupeře jsme nepustili ani do jediné šance a povolili mu jen dva rohové kopy. My si naopak vybudovali dvoubrankový náskok, když skóre v 11. minutě otevřel lobem Horka a deset minut po něm se po rohu trefil Císař. Do přestávky jsme měli ještě tři tutovky. Horku z malého vápna vychytal domácí gólman, který se pak zaskvěl i při střele Marka Šenkýře, jíž vytáhl ze šibenice, a v síti neskončila ani dorážka z bezprostřední blízkosti. O přestávce jsem hráče upozorňoval, že Soběslav musí něco změnit, což se také stalo a my jí to navíc usnadnili, neboť jsme upustili od své hry, zbytečně jsme ztráceli míče nebo je jen nakopávali. Po naší hrubé chybě na pravé straně domácí snížili a najednou jich bylo plné hřiště. Z tlaku si vytvořili jednu velkou příležitost, kterou však promarnili, což byl zlomový moment. Od té chvíle jsme zase přebrali otěže my a přidali i dva krásné góly. V 78. minutě se z trestného kopu zapsal mezi střelce Šahajda a v úplném závěru zakončil povedenou kombinaci Beránek. V sobotu od 10.15 hostíme na Tyršově stadionu Veselí nad Lužnicí a jsme si dobře vědomi, že to proti velmi zkušenému týmu nebudeme mít jednoduché."

FK J. HRADEC 1910
Hulík – M. Šenkýř (70. Völfel), Císař, Novotný, T. Šenkýř – Pösinger (83. Petráš), Beránek, Černoch, Šahajda – Horka (90. Strejček), Kučera. Trenér: Marek Černoch.

TŘEBOŇ – JANKOV 1:1 (1:0)
Marcel Tomášek, trenér Jiskry Třeboň (3.): „Utkání, které se hrálo na umělém trávníku, nepřineslo ani na jedné straně příliš mnoho šancí. Hrálo se sice ve vysokém tempu, ale převážně mezi šestnáctkami a k vidění bylo hodně osobních soubojů. Kvalitu také značně ovlivnil silný vítr, ale to bylo pro oba týmy stejné. My se v 21. minutě dostali do vedení, když se po spolupráci s Djurovem trefila naše zimní posila Winkler. Jankov měl během prvního dějství jedinou příležitost, kterou však neproměnil. Hosté se vyrovnání dočkali dvacet minut před koncem a nutno dodat, že zaslouženě. Byl to skutečně remízový duel, který skončil spravedlivou dělbou bodů. Ale vzhledem k tomu, že jsme hráli doma, dva body jsme ztratili, takže se je pokusíme získat zpět v následujícím kole, kdy nás čeká střetnutí v Dražicích."

JISKRA TŘEBOŇ
T. Skála – Kodras, Cahyna, Šafránek, Kido – Rossmann, K. Benhák, Chromčák, Maxa – Winkler (76. Kindermann), Djurov (67. Diviš). Trenér: Marcel Tomášek. 

OSEK – DAČICE odloženo
Petr Musil, člen výboru Centropenu Dačice (15.): „V sobotu ráno jsme dostali informaci, že se v Oseku kvůli špatnému terénu hrát nebude, takže jsme nikam necestovali. O náhradním termínu bude rozhodovat STK. Při sobotní jarní premiéře doma s Rudolfovem nám tedy bude chybět zápasová praxe, což není nic příjemného, ale musíme se s tím vypořádat. Myslím, že se diváci mohou těšit na atraktivního soupeře, jehož během zimní pauzy posílil náš odchovanec Jiří Hrbáč. Chceme bodovat a navíc máme Rudolfovu co vracet, neboť na podzim jsme na jeho hřišti inkasovali sedm gólů."