V něm se ve skupině D nejvíce dařilo lomnickému týmu, který i díky hattricku Václava Nohavy nasázel Ledenicím šest gólů. Brankové hody se udály rovněž v Českých Velenicích, kde Lokomotiva v závěru otočila duel s Novou Bystřici. Vedoucí jindřichohradecké béčko neuspělo v Suchdole a utrpělo druhou porážku v sezoně. S prázdnou se poněkud překvapivě ze hřiště posledního Klikova vracela i Kardašova Řečice.

SUCHDOL – J. HRADEC B 1:0 (1:0)
Jan Kříž, trenér Sokola Suchdol (6. místo): „Z mého pohledu byl soupeř určitě lepší, měl míč častěji na kopačkách a vytvořil si více šancí, i když v drtivé většině ze standardních situací. My také několikrát zahrozili a ve 38. minutě se nám povedlo jít do vedení, když Štěpánek dostal kolmou přihrávku, utekl obráncům a své sólo přesně zakončil. Po obrátce tlak Hradce ještě zesílil a je třeba přiznat, že jsme se víceméně pouze bránili. Kluci však bojovali až na doraz a odměnou jim bylo velice cenné vítězství, přestože jsme od 83. minuty hráli bez vyloučeného Štěpánka, který putoval předčasně pod sprchy po dvou žlutých kartách."

Radim Kvitský, trenér FK J. Hradec B (1.): „Je jaro, a tak i při fotbale naplno začaly záchranářské práce. Do Suchdola jsme kvůli marodce odjeli jen s dvanácti hráči, do utkání jsme vstoupili aktivně a do 35. minuty jsme měli dvě gólové šance a k tomu čtyřikrát trefili brankovou konstrukci. Právě v té 35. minutě zaúřadovalo fotbalové jaro poprvé. Domácí obránce zahrál úmyslně rukou, aby zabránil úniku našeho útočníka, jenž by šel jinak sám na branku. Na podzim by to byla červená karta za úmyslně zmařenou příležitost, nyní za to pan rozhodčí neudělil ani žlutou. O dvě minuty později jaro úřadovalo podruhé. Náš hráč byl na půlce při přebírání přihrávky zezadu faulovaný, píšťalka však mlčí a Suchdol se po rychlém protiútoku ujímá vedení. I po změně stran jsme se snažili o aktivní a pohledný fotbal a dali jsme dokonce gól, ale ten nebyl uznaný… Je přece jaro. Měli jsme ještě tři další šance na změnu výsledku, ale tentokrát nám prostě nebylo souzeno. Myslím, že kdybychom jeli k utkání přes Velenice a tam si na tržnici koupili sádrového trpaslíka, tak nám na suchdolském pažitu vyrostl. Dovolte mi použít slova české herecké legendy pana Hrušínského z filmu Slavnosti sněženek a trochu je upravit: Fotbal je krásná věc, ale ještě krásnější by byla, kdyby ji na všech vedoucích postech nešidili bývalí nebo současní páni rozhodčí."

N. VČELNICE – SLAVONICE 3:1 (2:0)
Jan Pudil, trenér TJ N. Včelnice (2.): „Zpočátku to byl trochu neurovnaný fotbal s chybnými přihrávkami na obou stranách. I když jsme byli lepší, do první šance se paradoxně dostali hosté. Od té chvíle jsme však převzali iniciativu a z ní vytěžili do přestávky dva góly. Nejprve Mareš nahrál před branku volnému Martinu Blažkovi, který se nemýlil, a pak sám prvně jmenovaný krásně přeloboval brankáře. Hned po obrátce zvýšil Martin Blažek na 3:0 a dá se říct, že Slavoničtí částečně rezignovali. Nakonec jsme ale čisté konto neuhájili. Chtěl bych ještě vyzdvihnout výkon mladého rozhodčího Katolického, který pískal svůj první zápas v této soutěži a zvládl jej výborně."

Ladislav Burghard, trenér Sokola Slavonice (5.): „Domnívám se, že úvodních třicet minut bylo vyrovnaných, oba soupeře trápily určité nepřesnosti. Bohužel se nám nepovedlo uhlídat rychlonohého Mareše, jenž do přestávky zařídil oba góly v naší síti. Hned po ní Včelnice přidala třetí zásah, čímž se dostala definitivně do sedla a po zbytek zápasu nás jasně přehrávala. Nám se povedlo pouze v 82. minutě snížit, když se Balík trefil z přímého kopu. Ve Včelnici jsem jako trenér ještě nevyhrál a ani tento duel se nám nevyvedl, což je škoda, protože domácí zřejmě také neměli svůj nejlepší den. Pochvalu si zaslouží náš gólman Pospíchal."

KLIKOV – K. ŘEČICE 3:1 (3:0)
Václav Bednář, člen výboru Blesku Klikov (14.): „Po dlouhé době jsme se opět mohli radovat z vítězství a v boji o záchranu jsme získali tři velmi cenné body. Jako první v 7. minutě zahrozil hostující Ondřej Jánošík, jinak však byla hra vyrovnaná. Až ve 23. minutě se Michal trefil z penalty a zajistil nám vedení. Následovala úspěšná desetiminutovka do přestávky, během níž jsme po trefách Matouše a Plucara odcházeli do kabin s vedením 3:0. Řečice v 53. minutě dokázala zásluhou Vojtěcha Jánošíka snížit a od té doby se zase hrál vyrovnaný duel. Vzruch přinesla až závěrečná desetiminutovka, kdy soupeř nastřelil břevno a tutovku Podojila zlikvidoval hostující gólman. Odehráli jsme dobré utkání, ale musíme jít dál a přidávat další body."

Peter Jánošík, trenér Sokola K. Řečice (3.): „První půle se nám nevyvedla. Klikov se dokázal dostat do vedení a pak následovalo nedůrazné bránění standardek, které propadly až k dorážkám domácích fotbalistů, takže rázem vedli 3:0. Šancí z naší strany bylo dostatek, ale tentokrát se nám jejich proměňování nedařilo. Bohužel, pokračuje v tom, co bylo na podzim. V jednom zápase jsme schopni zahrát perfektně, týden poté to už nedokážeme potvrdit ."

LOMNICE – LEDENICE 6:1 (5:1)
Milan Moštěk, trenér Tatranu Lomnice (11.): „Měli jsme trochu obavy, neboť soupeř disponuje kvalitou i zkušeností, navíc jsme se museli obejít bez zraněného Práška a po šesti minutách sanita odvezla s vypadlým ramenem Melichara. Od prvních minut se však hrál strašně rychlý fotbal s otevřenými obranami. Nám se dařilo kombinovat a vycházely nám i standardky. Po dvou trefách Vaška Nohavy však přišla hluchá desetiminutovka, kdy Ledenice snížily a nás ještě následně třikrát podržel brankář Michal. Naštěstí pak Kaštánek vyhrál souboj s brankářem a Nohava ze třiceti metrů do prázdné branky završil hattrick. Pak se ještě trefili Štěcha s Kaštánkem. Za tohoto stavu se po změně stran už hrál spíše fotbal na krásu a naše vítězství ještě vyšperkoval Čuta, jenž z hranice vápna nádherně hlavou přehodil gólmana. I když náš výkon nebyl bez chyb, hráči k utkání přistoupili tak, jak se má."

SOBĚSLAV B – TŘEBĚTICE 0:1 (0:0)
Roman Havlík, trenér Sokola Třebětice (7.): „Úvodních dvacet minut proběhlo v režii domácích, kteří byli častěji na naší polovině. Postupně však jejich aktivita slábla, my hru vyrovnali a několikrát ohrozili i branku. Ve druhém poločase pokračovala vyrovnaná partie s řadou možností na obou stranách. Náš tým tentokrát předvedl defenzivní činnost s minimem chyb, podpořenou i spolehlivým výkonem gólmana. Vše už nasvědčovalo tomu, že zápas skončí remízou, proti však byl v 88. minutě Bohumil Novák, jehož dobře zahraný rohový kop uklidil hlavou do sítě Tomáš Chvátal. V samotném závěru už jsme si tři body, které nám dodají vzpruhu do dalších bojů, pohlídali."

Č. VELENICE – N. BYSTŘICE 5:3 (1:2)
Karel Macho, předseda Lokomotivy Č. Velenice (9.): „Utkání začalo naším tlakem, při kterém jsme si vytvořili vyložené brankové příležitosti, ale tím, kdo se radoval poprvé, byli hosté v 9. minutě. Havel zahrál trestný kop a přesnou střelou překonal Candru. Srovnali jsme v 19. minutě, kdy přesně zakončil pěknou akci Samec. Dále jsme si vytvářeli šance, ale naši hráči jakoby gól dát nechtěli a nebo podržel hosty výborný Evják. Trest pro nás přišel v závěru poločasu, Bystřice se znovu ujala vedení a udělila nám lekci z produktivity. Druhý poločas byl obdobný, hosté nakopávali balony a my se snažili o kombinační hru. Vyrovnání přišlo v 57. minutě, kdy se konečně po krásné akci Kotrby a Gauče trefil Fiala. Dále jsme měli jasnou převahu, ale pohroma pro nás nastala v 76. minutě a soupeř se po rohu znovu ujal vedení. Bylo to pro nás opravdu kruté, ale nesložili jsme zbraně a vrhli vše do ofenzivy. Odměna přišla v podobě tří branek během deseti minut. Nejprve zakončoval Fiala a hosté si srazili míč do brány, v 87. minutě nás dostal hlavou do vedení Dvořák a účet uzavřel v 90. minutě Mikudim. Bylo to divoké utkání a divákům, kterých přišlo okolo stovky, se muselo líbit. Vyhráli jsme zcela zaslouženě, i když to byly nervy."

Kamil Budoš, trenér Jiskry N. Bystřice (13.): „Do Českých Velenic jsme přijeli pouze s jedenácti hráči. Začátek zápasu nám vyšel a Havel z přímého kopu vstřelil úvodní branku. Domácí nás začali přehrávat, vytvářeli si spoustu příležitostí a v 18. minutě po pěkné kombinaci srovnali. Soupeř se stále tlačil před naší branku, ale v té čaroval Evják. Ve 28. minutě jsme mohli jít opět do vedení, neboť Velenice faulovaly v pokutovém území Nápravu, ale Havel z nařízené penalty nastřelil jen břevno. Svou chybu odčinil ke konci poločasu. Ve 44. minutě Kodada vybojoval ztracený míč, který pak přihrál Havlovi a ten ho uklidil ke vzdálenější tyči. Do druhého dějství domácí nastoupili se snahou o rychlé vyrovnání. To se jim podařilo v 58. minutě. Velenice stále tlačily, ale my v 78. minutě využili výhody rohového kopu. Kodada poslal míč do malého vápna, kde se nejlépe orientoval Náprava a hlavou skóroval. Z vedení jsme se dlouho neradovali, protože Hudeček nešťastně tečoval prudký centr za záda našeho brankáře. Závěr zápasu se domácím povedl. Nejdříve využili zaváhání naší obrany k vedoucí trefě, pak se vyznamenal velenický gólman, který dvakrát vychytal našeho Mihulu. Konečné skóre stanovil soupeř po rychlém protiútoku, když nám nevyšla snaha o vyrovnání. Našim hráčům však děkuji za bojovný výkon."

Jak nastoupili

SOKOL SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
M. Rácik – T. Záruba, Šuba, Dunaj, Březina – J. Záruba, Gorný, Špale, Kříž (87. A. Arenberger) – Štěpánek, Heřman.
FK JINDŘICHŮV HRADEC B
Rešl – Voldán, Šimánek, Roštek, Votava – P. Völfel, M. Völfel, Beneš, V. Moudrý – Kvitský, Strejček (60. L. Stejskal).
TJ NOVÁ VČELNICE
Holický – Průša (86. Didek), Hulík, Beran, O. Blažek – Mareš (88. Tuček), M. Zikmund (58. V. Hornát), Vajda, Petráš (80. S. Pacholík) – Bednář, M. Blažek (70. J. Matějka).
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Dvořák (57. Jindrák), Trávníček, Kubeš, Mašek – Drobilič (81. Deutschar), Daniel Lovětínský (68. J. Bodlák), Bártů, Chalupa (46. Balík) – Peschel, M. Bodlák.
BLESK KLIKOV
Škoda – Drábek, Opelka, Michal, Zavadil (65. Mužík) – Šetka, Rezek, Matouš, Čutka (70. Lochman) – Plucar, Podojil.
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Kočí – Nedoma, Madar, Michal (20. Grošek), Pražák – O. Jánošík (65. P. Vosecký), Pozníček (65. Janeček), Bílek, V. Jánošík – Kovář, Idrizaj.
TATRAN LOMNICE NAD LUŽNICÍ
Michal – R. Němec, Zákostelecký, Štěcha, Šachl – Novák, Vonka, Řehoř, Bicek (60. Hruška) – V. Nohava (76. P. Němec), M. Melichar (6. Kaštánek, 75. Čuta).
SOKOL TŘEBĚTICE
R. Havlík – V. Novák, Zamazal (68. Jindra), Mašát, V. Havlík – Švarc, Kelbler, B. Novák, T. Chvátal – P. Bastl, Pokorný (83. V. Bastl).
LOKOMOTIVA ČESKÉ VELENICE
Candra – Mezera, Srpek, Dvořák (89. Bambule), Macho – Bittengl, Kotrba, Gauč, Samec – Sokol (52. Mikudim), Fiala (90. Příhoda).
JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Evják – Hudeček, T. Kratochvíl, Bobál, Beneš – Feytl, Kodada, Mihula, Náprava – Havel, P. Kratochvíl.