„Bylo jasné, že v reprezentační pauze přijede soupeř s maximálním počtem ligových hráčů Budějovic. Na to jsme se v týdnu připravovali a dokázali se s tímto handicapem vyrovnat," pochvaloval si po zápase domácí trenér Pavel Jirousek.

Chrudim se nabitého týmu hostí nezalekla a vytvořila si územní převahu. V 10. min. Dostálek vysunul Luptovského, jehož ránu gólman Křížek vyrazil na roh. Po jeho rozehrání přálo Chrudimi štěstí, neboť zkušený Riegel si dal parádního „vlastence" – 1:0.

Autor gólu chtěl svoji vinu napravit, ale ve 21. min. gólman Mrázek jeho ránu z 20 m vytěsnil na roh. A pak udeřilo podruhé. Ve 28. min. se ve vápně uvolnil Holub, jenž nadvakrát překonal Křížka – 2:0.

Strakoničtí se dostali do kontaktu ve 38. minutě po nedůrazném bránění domácích zadáků, kdy se ve skrumáži ze všech nejlépe orientoval hostující Linhart a snížil na 2:1.

Po přestávce Chrudim měla nejprve dvě zmařené příležitosti. Ve 49. minutě Dostálek prošel přes tři protihráče, ale následně zamířil nad bránu. V 56. minutě pálil Kesner z deseti metrů též nad břevno. Ale po hodině hry trefil Radouš přímý kop z dobrých pětadvaceti metrů tak přesně, že míč skončil u vzdálenější tyče a bylo to 3:1.

Jenže Jihočeši se nevzdali a čtvrt hodiny před koncem se z trestného kopu podobně parádně trefil Otepka – 3:2.

Strakonice na podzim v zápase obou týmů na svém hřiš᠆ti dokázali v samém závěru dvěma góly otočit skóre ve svůj prospěch, tentokrát takové štěstí ale li. Naopak Vácha a Dostálek mohli zvýšit, z dobrých pozic ale mířili vedle strakonickou svatyně. „Body s tak silným a kvalitním soupeřem mají svou váhu," zářil trenér Pavel Jirousek.

Chrudim - Strakonice 3:2 (2:1)

Branky: 10. Riegel vlastní, 28. Holub, 60. Radouš – 38. Linhart, 76. Otepka. ŽK: Linhart, Luptovský – Riegel, Zeba. Diváci: 405. Rozhodčí: Koval – Berka, Tereba.

SK Strakonice: Křížek – Novák, Riegel, Novotný, Hanzlík – Klesa (80. Vaněk), Otepka, Zeba, Černý  – Linhart, Petráň.