Gól na 2:0, který se nakonec ukázal být gólem vítězným, jste vstřelil po ukázkové spolupráci se Sandrem. Jak jste tu svou trefu viděl vy sám?
Já si naběhl na balon, který mi tam někdo kluků dal do strany, oběhl jsem si Petráka a naváděl si to na střed. Do vápna si nabíhal Sandro, tak jsem mu to tam dal do ulice mezi beky a zařval jsem si na něj, on mi míč vrátil a já rovnou z první vypálil.

A trefil jste se parádně…
Že to tam padlo tak hezky pod břevno do růžku branky, to mě samozřejmě těší. Hlavně ale, že to tam padlo a pomohlo to ke třem bodům. Ty jsou z toho všeho totiž nejdůležitější.

Ve dvacáté minutě jste vedli 2:0. Lepší začátek jste si snad ani nemohli přát…
Myslím si, že jsme do první půle vstoupili výborně a celý první poločas jsme odehráli ve velkém tempu. Měli jsme víc ze hry a nikdo se nemohl divit, že jsme v poločase vedli 2:0. Jsem přesvědčen, že jsme vedli naprosto zaslouženě.

Televize Fanda vás vyhlásila Mužem zápasu. Potěšilo vás to?
Samozřejmě, že to potěší. Každé takové ocenění těší, nicméně hlavní byly tři body pro Dynamo. Já jsem sem přišel s tím, že chci Dynamu pomoct zachránit se v lize. Když jsem sem přišel, taky jsem říkal, že nehledím na góly. Což platí dál, i když na druhou stranu vedení klubu, trenér i spoluhráči i ty góly budou po mně žádat. I mými góly a mou hrou, samozřejmě ve spolupráci s celým týmem, můžeme získávat body. Tím, že budu dávat góly, se bude vyhrávat. Ale nemusím je dávat já, klidně je mohou dávat jen ostatní. Důležité je, abychom je dávali.

Ve Slavii jste s fotbalem začínal a dlouho tam působil. Byť tam asi žádný z hráčů, s nimiž jste tam hrával, už není, je to pro vás stále trošku jiný zápas?
Z kluků už tam nikdo není, spíš někdo z lidí kolem mužstva. Třeba masér je tam pořád. A vlastně taky Martin Latka, s tím jsem se ve Slavii taky potkal a pár zápasů tam s ním odehrál. Nikoho jiného si už nevybavuji. Nicméně Slavia mě vychovala a třináct let jsem tam jezdil na tréninky, takže to něco ve mně zanechalo. Ale pak už mě nechtěli a fotbalový život šel tak, že už jsem ve Slavii pořádnou šanci v lize nedostal a šel jsem tudíž jinam. A teď jsem v Dynamu a to, že jsem dal gól Slavii, nijak neřeším. Že by mě snad mělo mrzet, že zrovna Slavii jsem dal gól, to tedy rozhodně ne. Naopak, jsem tomu rád.

Uhráli jste šest bodů v řadě a rázem jste v kontaktu se středem tabulky. Těší vás to?
Nevím, jestli je to se středem tabulky, v každém případě těch šest bodů je hrozně moc důležitých. Možná, že už zápas v Hradci pro nás byl důležitější než proti Slavii. Že jsme zvládli obě utkání, je však super. A taky bych řekl, že v zápase se Slavií na nás bylo vidět, jak moc chceme ty tři body z venku potvrdit, aby měly patřičnou váhu. Radost v kabině byla veliká, protože jsme už byli hodně dole. A já si myslím, že Dynamo nemá manšaft na to, aby se muselo trápit někde dole. Můžeme pomýšlet ještě i trošičku výš, abychom měli klidný zbytek podzimu.

Slavia první půli vůbec nevystřelila na bránu a nekopala jediný roh. Zato druhou půli vás zmáčkla. V čem to bylo?
V první půli, ale nejen v té, celý zápas, hrála naše obrana super fotbal. Kluci si tu defenzívu plnili výborně, akorát ve druhé půli už jsme měli vzadu víc práce. Ale když vedete 2:0 nad Slavií a hrajete, nechci říct o všechno, ale o strašně důležité tři body, tak podvědomě začne ta psychika pracovat a vy zalezete a snažíte se to prostě nějak odbránit. Ta aktivita už nebyla taková, navíc my vepředu tam zkazili pár balonů a nepodrželi je tak, jak bychom měli, a tak se to na nás valilo. Ale jak říkám, naše defenzíva pracovala fantasticky. A bylo tomu tak už i v Hradci. Myslím ale, že výkony celého mužstva jdou nahoru a že do bude dobré.

Taky vás i Daněk hodně podržel.
To jistě, ale obranu já beru i s gólmanem. Michal zachytal výborně, ale to nejen se Slavií či v Hradci. všech těch pět či šest zápasů, co jsem tady, chytá fantasticky. Já si vždycky o něm myslel že to je výborný gólman a má na to figuru a jde z něj respekt. Já o tom byl přesvědčen a jsem rád, že to potvrzuje, že se mu daří a že mu kluci v obraně jsou v tom nápomocni.

V pátek hrajete v Jihlavě. Pojede se vám tam s těmi šesti body v zádech přece jen líp?
Pochopitelně, že ano. Navíc tu úspěšnou šňůru budeme chtít ještě natáhnout. Víme, že to nebude snadné a máme z Jihlavy respekt. Bude proti nám taky jedenáct fotbalistů a ti budou chtít vyhrát tak jako my. Pojedeme tam ale odhodlaní pokračovat ve výkonech, které teď podáváme. A třeba se nám podaří i tam zase vyhrát.

Podzim končíte doma s Boleslaví. Mrzí vás, že dle dohody klubů vy proti ní hrát nebudete smět?
Že to tak bude, jsem věděl, když jsem z Boleslavi sem šel. S tím jsem počítal.

Že vás Boleslav poslala do Budějovic, vás nemrzí?
V žádném případě. Právě naopak. Já jsem tady rád, jsem tu šťastný, líbí se mi tu, mám tu spoustu kamarádů, prostě paráda. Jenom si strašně moc přeji, abychom podzim dohráli ve stejném stylu, v jakém jsme hráli ty poslední dva zápasy. A aby se nám jaro povedlo. Byť návštěvy tu nejsou nic moc, liga do Budějovic prostě patří.