Fotbalisté Suchdola vstupují do I. A třídy bez Šuby a Soudka

„Samozřejmě nám ji narušovaly dovolené hráčů, ale s tím se nedá nic dělat. Nejprve jsme trénovali čtyřikrát v týdnu plus zápas o víkendu, nyní jsme o jeden trénink ubrali,“ vysvětluje Kuchyňka.
Ten už nemůže počítat s dvěma klíčovými záložníky Martinem Šubou a Vladimírem Soudkem, kteří získali zahraniční angažmá v Rakousku.
„Je to pochopitelně citelné oslabení, ale musíme se s tím vyrovnat. Řešíme to, ale jestli se nám to povedlo, uvidíme až po několika mistrovských zápasech. Na druhou stranu příležitost budou dostávat mladí. Takový Milan Heřman je velkým příslibem a v Suchdole rostou i další nadějní hráči jako například Martin Prášil,“ je přesvědčen.
Mezi nové tváře je možné zařadit Lukáše Hešíka s Martinem Dunajem, kteří přišli na hostování z Chlumu, dále zkušeného Miloslava Čápa, jenž se vrátil z hostování v Majdaleně a také kmenového hráče Štěpána Kubaštu. Ten nastupoval v dresu Břilic v krajském přeboru dorostu.
Ke změně došlo i v realizačním týmu, kde asistenta trenéra Milana Fuku vystřídal Zdeněk Látal. Vedoucím mužstva nadále zůstává Luboš Hešík.
Kouč se o předsezonních vyhlídkách mužstva raději nechce moc bavit. „Důležitý je pro nás hlavně vstup do sezony, to se nám v minulosti moc nedařilo. Po pěti kolech si můžeme říct, kam naše cíle směřují. Teď se soustředíme na první zápas v Dačicích,“ uzavírá Kuchyňka.

Aktuální kádr: Lukáš Durek, Martin Dunaj – Martin Matějček, Jiří Štěpánek, Lukáš Štěpánek, Milan Heřman, Jakub Záruba, Zdeněk Pišan, Štěpán Kubašta, Ferdinand Korunka, Vlastislav Korunka, Miloslav Čáp, Martin Gauč, Luboš Chládek, Michal Březina, Martin Prášil, Rostislav Gorný, Petr Vochozka, Lukáš Hešík, Miroslav Dušek.