„V létě jsme se s některými hráči dohodli na prodloužení smlouvy, navíc jsme se snažili u vybraných hráčů hostování změnit v přestupy," informoval Šupka ve svém mailu a dodal, že trenér František Cipro bude moci v nové sezoně tudíž počítat s brankářem Michalem Daňkem a záložníkem Filipem Rýdelem, jejichž hostování se po dohodě s Plzní mění v přestup. „U přestupu obránce Jaroslava Machovce a prodloužení hostování útočníka Jakuba Řezníčka se ještě dolaďují nějaké administrativní detaily," sdělil marketinkový manažer Dynama.

Dle trenéra Františka Cipra všichni tito hráči v minulé sezoně svými výkony pomohli k brzké záchraně a navíc přesvědčili, že budou platnými posilami. „Proto vedení klubu intenzivně dělalo maximum k tomu, aby tu zůstali," vysvětlil trenér A-týmu Dynama.

„Během letní pauzy vedení klubu prodloužilo smlouvy se dvěma záložníky, a to se zkušeným Rudolfem Otepkou a rychlonohým Fernando Tobiasem Hudsonem," informoval dále Radim Šupka.

Do týmu přišli i noví hráči. Premiéru v dresu Dynama si měl včera proti Ingolstadu odbýt třiadvacetiletý bosenský středopolař Emir Zeba, který sice přichází ze Slavije Sarajevo, ale jako dorostenec hrál i za Jablonec. „Nově přišli také útočník Miroslav Markovič z Dukly a obránce Aleš Hanzlík ze Sokolova, u nichž se v tuto chvíli řeší poslední administrativní záležitosti," uvedl pro Deník Radim Šupka.

O tom, že své působení na jihu Čech naopak zakončili Matej Krajčík (přestoupil do Senice), Miloš Brezinský (návrat z hostování do Plzně) a Matej Delač (Chelsea) a že povolení hledat si nové angažmá dostal od klubu Petr Benát, už Deník jižní Čechy své čtenáře s předstihem informoval.

„Vzhledem k dobrým výsledkům, které tým předváděl v jarní části loňského ročníku Gambrinus ligy, jsme nechtěli dělat zásadní změny v kádru, ale soustředili jsme se spíše na konsolidaci týmu a jeho vhodné doplnění, což se nám, myslím si, podařilo," konstatoval předseda představenstva Dynama Karel Poborský, dle něhož sice ještě mohou nastat nějaké menší změny, ale kostra týmu už je hotova.

V sobotu na turnaji na Hluboké, který začíná v 11 hodin zápasem Dynama s Chrudimí (poté hraje Táborsko s Jihlavou)  by dle klubového webu měl trenér Cipro zkoušet ještě mladého dánského středního záložníka Mortena Skaaning Thomsena (*1988), který působil ve Velje Boldklub.

FC Ingolstadt – Dynamo Č. Budějovice 2:0 (0:0)

Fotbalisté prvoligového Dynama v dalším přípravném utkání změřili ve čtvrtek navečer síly s Ingolstadtem. Dějištěm zápasu Budějovic s účastníkem II. německé bundesligy bylo rakouské městečko Altenfelden.

Branky: 63. Haas, 76. Knasmüllner.

Dynamo Č. Budějovice: Daněk (46. Křížek) – Riegel (46. Novák), Řepka (46. Halama), Lengyel, Hanzlík – Klesa (46. Hudson), Rýdel, Rakovan, Otepka (46. Zeba), Sandro (46. F. Němec) – Markovič (46. Řezníček, 57. Sandro).

Juniorka Dynama hrála na Kladně

Zcela nový tým v Dynamu budují trenéři Martin Vozábal a Pavol Švantner, kteří v lize juniorů povedou budějovickou jedenadvacítku. Ta je od pátku na soustředění v Písku, odkud si ve středu navečer odskočila do nádherného areálu nového fotbalového hřiště v Srbech u Kladna, kde změřila síly ve dvou utkáních s třetiligovým Kladnem.

A budějovičtí mladíci si nevedli špatně: první zápas vyhráli 3:2 (Friš 2, Kodras), druhý prohráli těsně 0:1.

„Jeli jsme k zápasu z plné přípravy, ale tak jsme to chtěli," krčil rameny trenér Martin Vozábal. „Počítali jsme s tím, že zátěž rozložíme na dvě jedenáctky, ale vinou zranění a poté, co oba Rusové odcestovali pro víza, to kluci museli zvládnout v osmnácti lidech," vysvětlil Vozábal. „Pořádně si mákli, ale byť toho ke konci už měli dost, dokázali se s tím vyrovnat," vyzdvihl.

Své svěřence Vozábal chválil. „Hlavně ve druhém duelu, kdy Kladno postavilo silnější tým, si naši mladíci vyzkoušeli, jak vypadá dospělý fotbal," líčil Vozábal. „Taky jim celý poločas trvalo, než zjistili, o čem to je, hrát s chlapy. Za druhý poločas je ale musím pochválit, i se silovým pojetím soupeře se dokázali srovnat. A klidně mohli vyrovnat i jednobrankový náskok Kladna, vždyť Repa trefil břevno a Radouch tyčku," dal kouč budějovické juniorky najevo, že jeho hráči měli na Kladně ve druhém zápase i hodně smůly. „Ještě dvě minuty před koncem měl tutovku Kodras, ale před prázdnou bránou mu míč sjel z nohy," litoval Vozábal.

Spokojen s dvojzápasem byl i domácí trenér Daniel Drahokoupil (před lety hrál i trénoval v Dynamu). „Zase to bylo o stupínek blíž tomu, kam se chceme dostat," liboval si. „Byla tam spousta dobrých věcí, i když i mladíci mají velké rezervy v kondici a na tom teď tvrdě pracujeme," řekl po prvním utkání.

Vítězství ve druhém duelu, kdy hrál jeho tým v silnějším složení, Drahokoupila potěšilo. „Už tam byly vidět i věci, mající parametry České fotbalové ligy," ocenil.

Juniorka Dynama po návratu ze soustředění jede v sobotu na turnaj do Počátek.