O víkendu kvalitní fotbalové turnaje, v Rapšachu obhájce z Rudolfova.

Její součástí jsou už tradičně letní fotbalové turnaje. Na Třeboňsku se o nastávajícím víkendu uskuteční dva a shodou okolností oba budou memoriály.

V Rapšachu

V Rapšachu si propůjčil hřiště suchdolský Sokol, který tady uspořádá memoriál Františka Bumby a Oldřicha Růžičky o pohár starosty města Suchdol nad Lužnicí Jana Kroniky. Loňské přesvědčivé vítězství obhajují fotbalisté SK Rudolfov, dalšími účastníky jsou Sokol Stráž nad Nežárkou, Calofrig Borovany a suchdolský Sokol.

První zápas je na programu ve 12.30, finálové utkání bude zahájeno v 17 hodin. Vítězové převezmou z rukou suchdolského starosty Jana Kroniky putovní pohár, který budou v příštím roce obhajovat, věcné ceny obdrží podle umístnění i zbývající týmy. Pořadatelé rovněž vyhodnotí a odmění nejlepšího střelce i hráče celého turnaje.

V Lomnici

V Lomnici nad Lužnicí sice bude chybět loňský vítěz Chýnov, přesto tady bude konkurence velmi kvalitní. Na již 36. ročník memoriálu Jaroslava Zemana a Aloise Vacka přijedou Roudné, Hluboká, Bechyně a doplní je domácí fotbalisté.

Zahájení je ve 13 hodin a v prvním utkání se střetnou Hluboká s Lomnicí nad Lužnicí a ve druhém Roudné s Bechyní. Také tady budou mimo týmů odměňovat nejlepšího střelce a hráče.

František Hešík