TŘEBOŇ – PRACHATICE 7:0 (2:0)

Marcel Tomášek, trenér Jiskry Třeboň: „Zápas se nám výsledkově vydařil nad očekávání, ale já jsem hlavně spokojený s předvedenou hrou. Do sestavy se nám povedlo zařadit i nově příchozí hráče, kteří se své šance chopili. V tomto trendu chceme pokračovat a točit celý kádr. Od první minuty jsme byli aktivnější a soupeři dlouho prakticky nepůjčili míč. Prachatice se dostaly ke slovu až po půlhodině, to už jsme však vedli o dva góly, ale nabídnutou možnost pokutového kopu jim svým zákrokem zmařil gólman Tomáš Skála. I ve druhém poločase jsme měli hru jasně ve své režii a hostující tým jsme uběhali. Mužstvo přidalo dalších pět gólů, a to ještě celou řadu šancí zahodilo. O dvě naše trefy se postaral Franěk, po gólu přidali Wolf, Janoušek, Příhoda, Redžepi a Rossmann. Nyní nás čeká zápas v Jankově, který nás prověří mnohem víc, neboť domácí podle mého soudu budou patřit k lídrům krajského přeboru."

JISKRA TŘEBOŇ
T. Skála – Sláma, Wolf, Holý, Kolský – Franěk, Ždimera (62. Příhoda), Šafránek, Raček (69. Zvánovec) – Rossmann (77. Redžepi), Janoušek.

VESELÍ NAD LUŽNICÍ – J. HRADEC 1:1 (1:0)
Ivo Ježek, předseda FK J. Hradec: „Do utkání jsme neměli dobrý vstup a nehráli to, co jsme si říkali a co umíme. Domácí se proto dostali do několika šancí, přičemž největší potíže nám dělal nestárnoucí Sokolt. Veselí se také poměrně zaslouženě dostalo ve 26. minutě do vedení. Po obrátce se náš projev výrazně zlepšil, prosazovali jsme se především po krajích a přišly i naše možnosti. Po jedné z nich soupeř fauloval ve vápně novice Heřmana a z nařízené penalty Marek Šenkýř v 55. minutě vyrovnal. Nakonec jsme si mohli odvézt všechny body, ovšem velké příležitosti Frühaufa a Tomáše Šenkýře zůstaly nevyužity a duel tak skončil vzhledem k průběhu zaslouženou remízou. V neděli doma přivítáme Osek, který v souboji nováčků porazil Sedlici 4:0. Sílu protivníka sice neznáme, ale na svém trávníku body ztrácet nechceme."

FK J. HRADEC 1910
Hulík – Hejl, Černoch, Opelka (67. T. Šenkýř), M. Šenkýř – Šuba, Beneš, Frühauf, Kapias – Heřman (75. Houška), Kučera.

PÍSEK B – DAČICE 8:3 (5:2)
Petr Musil, vedoucí mužstva Centropenu Dačice: „Doplatili jsme na naivitu a dostali lekci z produktivity. Při pohledu na konečný výsledek tomu zřejmě málokdo uvěří, ale my přitom dokázali s vyspělým soupeřem herně držet krok. Naše sebevědomí však nahlodal vedoucí gól Písku už v 9. minutě, který padl po hrubé chybě v rozehrávce. O tři minuty později přidali domácí druhý zásah a ve 21. minutě jsme prohrávali už 0:3. Soupeř dokázal vyvinout patřičný tlak v koncovce a v tom byl zásadní rozdíl, neboť my sice směrem dopředu nehráli špatně, ale ve finální fázi se nám nedařilo. Střelecký prapor dokázal držet pouze útočník Toman, jenž obstaral všechny naše trefy. Co je nám platné, že nás v Písku všichni chválili za herní projev, když jsme vzadu hráli nekoncentrovaně a dopouštěli se školáckých chyb. Hned na úvod jsme dostali pořádnou facku, ale doufám, že se z toho všichni poučí a v nedělní domácí premiéře proti Hluboké to z naší strany bude mnohem lepší."

CENTROPEN DAČICE
Vaverka – Černý, Kněžínek, Celý, Kiessling – Jindra, Brandl, Krtek, P. Novák (63. Mir. Mikšíček) – Toman, Štolba.