„Zkusíme teď uspět i v Jablonci," slíbil po zápase střelec vítězné branky Jaroslav Machovec.

Teplice přitom začaly zhurta a hned po výkopu měly velkou šanci: za domácí obrannou linii si zaběhl Jindráček, nastřelil ale jen včas vyběhnuvšího Daňka. Nicméně bylo to pro domácí fotbalisty vážné varování, aby si na takové kombinační akce hostí dávali větší pozor.

Což se jim poté s výjimkou hektického závěru také dařilo, hosté se po dlouhé minuty k vážnějšímu ohrožení Daňkovy branky nedostali. Navíc hráči Dynama ve 22. minutě sami ukázkovou kombinační akci vymysleli, parádně předvedli a co hlavního, i učebnicově zakončili: Táborský si narazil před vápnem se Sandrem a elegantním padáčkem přes vybíhajícího Grigara otevřel skóre!

Hned nato po Sandrově centru měl velkou šanci zvýšit Javorek, jeho hlavičku však Grigar skvěle vyrazil. Co se nepovedlo Javorkovi, to za šest minut bezchybně zvládl Klesa, jenž po Sandrově ideální přihrávce prostřelil bezmocného Grygara – 2:0. „My chceme Teplice," ozvalo se v tu chvíli z teplického kotle…

Teplický trenér Přerost do druhé půle poslal za Podaného exbudějovického Dolejše, jenž hru svého týmu na pravé straně přece jen oživil. V úvodu druhého dějství byli v krátké době po sobě ošetřováni po nepříjemných srážkách Táborský a Machovec, oba se ale na hrací plochu záhy vrátili.

Nicméně postupem času se teplické kleště začaly nebezpečně svírat, a tak trenér Soukup ve snaze hru svého týmu o něco víc okysličit, poslal za Klesu do středové formace Rýdla a poté i Hanzlíka za Otepku, kterého z placu diváci vyprovodili skandovaným potleskem. Oprávněně, domácí matador odehrál dobrý zápas.

A nejen on.

V 72. minutě totiž domácí po další skvělé kombinační akci zvýšili už na 3:0! Načal to Táborský, klíčovou českou uličku do vápna však vymyslel Javorek a parádní střelou k tyči vše zakončil Machovec. „Výborně mi míč narazil Petr Javorek, já se jen koukl, kde stojí brankář a snažil jsem se míč umístit k tyči. Naštěstí se to povedlo," liboval si slovenský obránce, jenž dal v české lize svůj první gól.

Krátce nato sice hosté díky Jarolímově dorážce snížili na 3:1, své fanoušky si tím ale nijak neudobřili. „Přerost ven," znělo z jejich kotle…

Trenér je sice po zápase vyslyšel a sám na svou funkci rezignoval, jenže ještě předtím se jeho svěřenci postarali na jihu Čech o hektický závěr a obrovské drama!

Čtyři minuty před koncem Vachoušek snížil až na 3:2 a v nastavení Melunovič dokonce poslal hlavou míč do sítě, gól na 3:3 ale neplatil, praporek pomezního Štěrby signalizoval v tu chvíli ofsajd…

Pár vteřin předtím měl pojistku na kopačce Linhart, po Řezníčkově nahrávce šel sám na bránu, míč mu však v rozhodující chvíli odskočil, takže nestačil ani vystřelit.

Trenér Miroslav Soukup se po zápase netajil velkou spokojeností. „ Snad až na úvodní čtvrthodinu a hektický závěr byla předvedená hra z naší strany velice slušná. Musíme si totiž uvědomit, proti komu jsme hráli, jak silný soupeř se tady představil. Když se podíváme na sestavu i lavičku Teplic, vidíme velkou kvalitu," uvedl kouč Dynama.

Zamýšlel se i na tím, proč se tak jednoznačně se vyvíjející utkání změnilo v samém závěru v nevídané nervy drásající fotbalové drama. „Myslím, že nám v závěru zákonitě musely dojít síly. Nehráli jsme totiž tentokrát agresivně jen do půle, ale přenesli jsme to i do druhého dějství," usoudil Soukup, odmítl ale, že by svým svěřencům dal pokyn náskok hájit. „Možná, že za stavu 3:0 už to hráči podvědomě trochu podcenili. Nebyli jsme ke konci už tak aktivní a couvli zbytečně hluboko před šestnáctku," mrzelo Soukupa.

Vyzdvihl i některé jednotlivce. „Oba útočníci Řezníček i Táborský, či stoperská dvojice Lengyel a Řepka, ale třeba také Javorek odvedli velice slušné individuální výkony," ocenil trenér Soukup.

Jak šly na Střeleckém ostrově minuty

1. min.: Zleva do vápna vnikl Jindráček a řítil se sám na Daňka, ten ale jeho střelu vyrazila následná dorážka Podaného šla nad břevno.

3. Klesa zprava vypálil tvrdě , jenže dva metry nad bránu.

22. Táborský přiťukl míč před vápnem Sandrovi, ten mu ho prostrčil za beky do vápna a Táborský přes padajícího Grigara chladnokrevně skóroval – 1:0.

30. Sandro se výborně uvolnil a neméně hezky nacentroval, Javorkovu hlavičku k tyči Grigar v pádu vyrazil.

36. Sandrův ostrý centr minuli jak Rosa, tak za ním stojící Chovanec a nabíhající Klesa touto mimořádnou nabídkou nepohrdl – 2:0.

65. Po vysokém centru zahrál ve vápně v souboji s Řezníčkem rukou domácí Chovanec, a byť svou paži teplický bek měl hodně nad hlavou, penalta se nepískala.

72. Javorek chladnokrevně podržel míč, v pravou chvíli ho prostrčil do vápna a Machovec šajtlí mířil přesně k tyči – 3:0!

74. Táborský zády k brance hlavou dobře vypálil a jen díky výtečnému zákroku Grigara balon neskončil počtvrté za jeho zády.

76. Vůch se výborně uvolnil, jeho střelu k zadní tyči sice Daněk vyrazil, jenže přímo k Jarolímovi, jenž míč vrátit do odkryté brány – 3:1.

86. Vachoušek se tři metry za vápnem opřel do balonu svou obávanou levačkou a na mokré trávě míč prošel pod padajícím Daňkem do sítě – 3:2.

90. Linhart mohl po Řezníčkově nahrávce pojistit tři body, běžel sám na bránu, míč mu ale odskočil.

90. Vůchova dělovka Daňka hodně vystrašila, nicméně míč dokázal vyrazit nad břevno.


Dynamo Č. Budějovice – Teplice 3:2 (2:0)

Branky: 22. Táborský, 36. Klesa, 72. Machovec – 76. Jarolím, 86. Vachoušek. ŽK: Daněk – Chovanec, Matula, Lukáš. Diváci: 2038. Rozhodčí: Zelinka – Moláček, Štěrba.

Dynamo ČB: Daněk – Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec – Klesa (59. Rýdel), Javorek, Otepka (67. Hanzlík), Sandro – Táborský (87. Linhart), Řezníček.

Teplice: Grigar – Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec – Vůch, Vachoušek, Matula, Podaný (46. Dolejš) – Mahmutovič (82. Melunovič), Jindráček (58. Jarolím).