Na podzim se stal konečně gólmanskou jedničkou, jenže v zimě z Plzně přišel Michal Daněk a Křížkova pozice se rázem změnila.

Na jaře jste první dvě kola nebyl v lize ani na lavičce. Jak jste tuto skutečnost přijal?

Nijak nezastírám, že to pro mě bylo velké zklamání. Já odchytal pomalu celý podzim, co skončil Kučera, tak jsem chytal v lize všechny zápasy. Že jsem ze sestavy vypadl, je tudíž pro mě veliké zklamání. Nerad se k tomu vyjadřuji, ale z toho, jak to dopadlo, jsem hodně roztrpčený. Je pro mě těžké se s tím vyrovnat.

Vy jste na svou šanci v Dynamu dost dlouho čekal, a když jste ji dostal, zvládl jste post jedničky velice slušně. Snad až poslední kolo s Duklou byly jisté výhrady. Je tudíž současný stav pro vás tím větším rozčarováním?

Mně se na podzim chytalo opravdu výborně, cítil jsem se v pohodě. Ke konci podzimu jsme celý manšaft začali hrát skutečně jako tým, začali jsme dělat body a hráli jsme i dobře. Na jaro jsem se moc těšil, tím víc jsem teď z toho všeho zklamaný. Ale stalo se, s tím nic nenadělám. Mrzí mě, že mám v Dynamu takovou pozici. Já jsem odchovanec a kdo rozumí fotbalu, tak asi ví, že odchovanci to mívají většinou trošku těžší. A já tady mám takovou pozici, že když podběhnu jeden balon, hned si všichni říkají, Křížek není ve formě, co s ním zase je…

Je vidět, že jste hodně naštvaný, takže nějakou nabídku na změnu dresu byste neodmítl?

Já to řeknu otevřeně. Kdyby se někdo ozval, nezlobil bych se a rád bych se na jaře někde popral o to, abych mohl chytat. Přestupy ale asi skončily, takže mě nezbývá nic jiného, než se o to, abych se dostal do brány, popral dál tady v Dynamu.

Jste na Dynamo v tuto chvíli hodně nazlobený?

Jsem zklamaný, to ano. Jiná věc je klub. My teď hrajeme tvrdě o záchranu a já Dynamu fandím dál. Klukům strašně moc držím palce, aby se jim dál dařilo. My musíme dělat body, záchrana je prvořadá.

Dvakrát jste chytal teď za strakonickou farmu a pokaždé jste uhájil čisté konto. Jste rád alespoň za tuto šanci?

Mám sedět na lavičce, nebo si tady zachytat, to je jedno. Na druhou stranu, chodit za Strakonice i v mistrovských zápasech bych nechtěl. Uvidíme, jak se situace vyvine. Jsme tu teď tři a já samozřejmě chápu, že Matej Delač je tady z Chelsea a že je asi blbý mu říct, hele, nejedeš s námi na zápas. Tak jsem to odnesl já. Mně se líp řekne, že zůstanu doma…

Tým v přípravě dostával dost gólů. Myslíte, že i tohle přispělo k tomu, že přišel další gólman?

Dostávali jsme dost branek, ale to asi nebyla věc jen nás brankářů Když si v Německu, nebo pak v Salcburku na nás naši soupeři vytvoří tolik šancí, třeba Salcburk jich měl snad patnáct, takový manšaft nám pak lehko dá čtyři góly… Ale je mi jasné, že když se dostane tolik gólů, že se otázka gólmanů řeší. To uznávám.

Je vám devětadvacet let, což na brankáře až takový věk není. Jak vidíte svou budoucnost?

Samozřejmě, že nic nebalím. V Dynamu mám smlouvu na rok a půl, takže se o tu šanci ještě určitě poperu. Jak ale říkám, teď je prvořadé ligu zachránit, protože tady v Budějovicích prostě liga být musí. V tom moc držím klukům palce. A já budu o to tvrději trénovat a o tu šanci se prát.