Na opačném pólu tabulky je sice na samém dně soběslavské béčko, ale klidné jaro rozhodně nečeká ani Suchdol, Slavonice a další týmy z okresu. O víkendu je na programu ještě předehrávka úvodního jarního kola.

SOBĚSLAV B – N. VČELNICE 1:3 (1:0)
Jan Pudil, trenér TJ Nová Včelnice (5. místo): „Na velmi těžkém rozbahněném terénu měli domácí fotbalisté od začátku mírně navrch, ale do žádných větších šancí jsme je nepouštěli. Těsně před přestávkou však rychle rozehráli rohový kop, na což jsme pozdě zareagovali, a soupeř se tak dostal do vedení. Po změně stran začali řádit naši rychlíci Mareš s Petrášem. Od té doby jsme měli velkou územní převahu a protivník často nevěděl, kam dřív skočit. Zaslouženě se nám povedlo vývoj otočit, když nejprve po úniku vyrovnal Petráš a po něm obdobným způsobem skóroval i Mareš. Stejný hráč si posléze pohrál s celou obranou a nezištně přihrál Petrášovi, jenž uklidil míč do prázdné branky. Ještě bych chtěl zmínit nejkrásnější akci celého utkání, přestože trefou do černého neskončila. Nebeský se proháčkoval celou obranou, obešel i brankáře, ale balon po jeho střele z brankové čáry stačil vykopnout obránce. Za výkon ve druhém poločase musím kluky pochválit."

LEDENICE – CHLUM 6:2 (4:0)
Karel Flaška, předseda Jiskry Chlum (6.): „Před utkáním jsem hráče napůl v žertu žádal, aby hráli hned od začátku, a ne až za stavu 0:2. A úvodních šest sedm minut tak skutečně vypadalo. Březina měl dvě stoprocentní šance, ale ty bohužel neproměnil. Jenže domácí hned z první akce udeřili, vzápětí znovu a během deseti minut nám dali čtyři góly, když se pokaždé prosadil Bez. Poté jsme přeházeli posty, do druhé půle přišel mladíček Tomi, jenž dokázal snížit na 1:4, ale Ledeničtí okamžitě kontrovali. Pak ještě skóroval Novák, ale poslední slovo měl znovu soupeř. Víc bych se k zápasu nevyjadřoval. Musíme se nyní soustředit na duel se Slavonicemi a pokud chceme podzim hodnotit jako úspěšný, je zapotřebí zvítězit."

TŘEBĚTICE – K. ŘEČICE 2:1 (1:1)
Josef Bastl, manažer Sokola Třebětice (7.): „Tentokrát se hrálo vyrovnané střetnutí. Obě mužstva předváděla bojovný výkon a dá se říci, že vzhledem k tomu, na jakém terénu se hrálo, snažila se o kombinační fotbal. Na začátku jsme měli více ze hry, ovšem naši snahu uťala Řečice, když balon propadl šestnáctkou a po šikovné teči skončil za zády našeho brankáře. My na to dokázali odpovědět v 25. minutě po dobře zahrané standardce Pavla Bastla. I když jsme ve druhém dějství byli lepší a dvě obrovské tutovky mezi 50. a 60. minutou jsme nedokázali proměnit, utkání se vyvíjelo podobně jako v první části a bylo pravděpodobné, že to bude o jednom gólu. Ten se povedlo vsítit nám, když v 74. minutě po aktivním presinku svůj únik zakončil pěknou střelou Vojta Bastl. V závěrečné čtvrthodině už se skóre nezměnilo a tento remízový zápas dopadl lépe pro nás."

Peter Jánošík, trenér Sokola Kardašova Řečice (11.): „Zápas jsme sice prohráli, ale špatně jsme si v něm nevedli. V 19. minutě centroval Grošek a Houska nás poslal do vedení, čímž jen potvrdil, že v poslední době se mu střelecky docela daří. Ve 30. minutě jsme však faulovali před vápnem a domácí z přímého kopu vyrovnali. Následně ještě nadějně hlavičkoval Vojta Jánošík a ve 37. minutě Marušák orazítkoval tyč. Hned po změně stran měly velkou šanci Třebětice, ale netrefily odkrytou branku. V 67. minutě jsme na půlce přišli o balon, domácí útočník běžel sám na branku a krásně trefil šibenici. Víc než porážka mě mrzí zranění Kováře, jenž si způsobil těžký výron kotníku, takže nám v závěrečném podzimním duelu bude chybět."

SUCHDOL – N. BYSTŘICE 3:5 (1:1)
Lukáš Soudek, předseda Sokola Suchdol (13.): „Jsem zklamaný. Dvakrát jsme dotáhli náskok soupeře a ještě dvanáct minut před koncem jsme vedli, ale nakonec nám nebylo přáno a kalich hořkosti jsme si vypili až do dna. Ve 30. minutě vyrovnával na 1:1 Březina z pokutového kopu, pak jsme opět prohrávali vlastním gólem, ale Górný dokázal srovnat a v 78. minutě Hofbauer dokonce zaznamenal vedoucí trefu. Poté jsme však dvakrát inkasovali ze standardek, což nás položilo."

Jak nastoupili

TJ NOVÁ VČELNICE
Holický – Vajda, Hulík, Šlapanský, O. Blažek – Mareš, Nebeský, Hornát (85. Vokuš), Tuček – Petráš, Bednář.
JISKRA CHLUM U TŘEBONĚ
R. Flaška – Smetana, Míka, Novák, Řepa – Eliáš, J. Flaška (80. Bednář), Soudek (46. Tomi), Březina – Vaníček, Hájek.
SOKOL TŘEBĚTICE
R. Havlík – V. Havlík, Zamazal, J. Habr, V. Novák – Pokorný (36. V. Bastl), B. Novák (77. Urbánek), Kelbler, Švarc – T. Chvátal, P. Bastl (68. V. Habr).
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Šamal – Nedoma, Madar, P. Vosecký, F. Markes – Kovář (78. Vyhlídka), Bílek, Marušák, V. Jánošík – Grošek, Houska.
JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Evják – Steklý, Nižník, Hudeček, Náprava – Kratochvíl, Bobál, Havel, R. Schramhauser – Mihula (90. Dvořák), Nováček (46. M. Feytl).
TATRAN LOMNICE NAD LUŽNICÍ
Michal – Hynek, Nohava, Štěcha, Šachl – Pancíř (46. Krejník, 80. Lisko), Řehoř, R. Němec, Zákostelecký – Kaštánek (62. Čáp), Heger.
LOKOMOTIVA ČESKÉ VELENICE
Candra – Srpek, Dvořák, Jabůrek (75. Kica), Macho (65. Mikudim) – Bittengl, Kotrba, Samec, Filip – Fiala, Kopecký.
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Drobilič, Trávníček, Kubeš, Mašek – Jahoda (46. Jindrák), Daniel Lovětínský, Bártů, M. Bodlák – Peschel (78. Deutschar), Balík (85. Přibyl).
SOKOL SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
M. Rácik – T. Záruba, Matějček, Březina – Kříž, Špale, Kuchyňka, Šuba, Brabec (46. Górný) – Hofbauer, J. Záruba.

Zdeněk Steklý, obránce Jiskry Nová Bystřice (8.): „Začalo se celkem opatrně, ale v 15. minutě Bobál vyvezl míč, Mihula se mu nabídl pro přihrávku a sám proti gólmanovi skóroval. Domácí srovnali z penalty, kdy jsme je několika nedorazy pustili do vápna a následně faulovali. Ve druhé půli nastoupil agilní Martin Feytl a pomohl k tomu, že jsme byli vepředu více nebezpeční. Po hezké kombinaci ho v 50. minutě vysunul Havel a Feytl dokázal dostat míč do sítě. Domácí zvýšili aktivitu a vyrovnali po centru hlavou, v 78.minutě se pak dostali do vedení. Nechtěli jsme však prohrát a v 85. se po zkráceném rohu ve skrumáži prosadil Bobál. Jako třešnička na dortu pak přišel roh v 89. minutě, kdy se skvěle prosadil Náprava a poslal nás do vedení. Do otevřené obrany v úplném závěru přidal Feytl svůj druhý gól. Spíše to bylo remízové utkání, ale štěstí se přiklonilo k nám a jsme za to moc rádi. Na těžkém terénu se šlo nadoraz, všichni to odmakali, když prim hráli středopolaři Bobál s Havlem."

LOMNICE – Č. VELENICE 4:0 (2:0)
Denisa Kroupová, vedoucí mužstva Tatranu Lomnice (9.): „Musím říct, že se nám po dlouhé době zápas opravdu povedl. Už v úvodní půlhodince jsme si vytvořili tři tutovky, ale ty jsme ještě neproměnili. Radovali jsme se až po kuriózně zahrané penaltě, jež následovala po faulu na Kaštánka. Zkušený Štěcha ji neproměnil, vyražený balon vracel do sítě Zákostelecký, ale ani on není autorem gólu, neboť jeho dorážka trefila nohy velenického obránce a ten skluzem tečoval míč do vlastní branky. Trochu se štěstím jsme se tak ujali vedení. O deset minut později zvýšil Zákostelecký. Druhá půle pro nás snad poprvé v podzimní části začala velice slibně. Ve 48. minutě jsme dokázali hostům sebrat míč z jejich standardky a po kombinační akci Krejníka s Kaštánkem přidal třetí zásah Řehoř. V 60. minutě se ještě trefil Heger, jenž tak korunoval svůj velice dobrý výkon. Z naší strany to nebyl vůbec špatný výkon, nicméně musím podotknout, že jsme stále dost nezodpovědní v bránění a děláme nemalé množství individuálních chyb."

Karel Macho, předseda Lokomotivy České Velenice (10.): „První půlhodinu jsme měli převahu a během této doby jsme nastřelili tyč i břevno. Šli jsme i dvakrát sami na domácího gólmana, bohužel bez efektu. Poté Lomnice zahrávala po velmi sporné situaci pokutový kop, který Candra vyrazil, ale náš hráč si poté srazil míč do vlastní brány. Od té doby jsme přestali být aktivní a po našem několikanásobném nedůrazu jsme obdrželi další branku. I po takovém průběhu jsem věřil, že utkání ve druhé půli otočíme. Bohužel, hned na začátku jsme po špatně rozehrané standardce inkasovali potřetí. Od té doby jsme nehráli dobře a soupeř nás potrestal ještě jednou. My jsme měli ještě jednu tutovku, ale skončila opět na tyči. V tomto duelu bychom asi nedali gól ani do prázdné brány. Výsledek je pro nás krutý, ale spravedlivý. Pokud se z celé řady možností netrefíme ani jednou, nemůžeme pomýšlet na úspěch."

SLAVONICE – D. BUKOVSKO 0:2 (0:2)
Petr Bělohoubek, vedoucí mužstva Sokola Slavonice (12.): „Zápas se hrál na velice podmáčeném terénu, takže docházelo k celé řadě nepřesností a mnoha osobním soubojům. V 21. minutě jsme po chybě ve středu pole inkasovali, druhý gól hosté přidali ve 30. minutě po mírném zaváhání našeho brankáře. Do přestávky zahodil velkou šanci Bártů a Trávníček z přímého kopu nastřelil břevno. Po změně stran jsme se nadále snažili nepříznivý vývoj změnit, ale na těžkém terénu to bylo složité. Několikrát zahrozili i hosté, ale jejich šance skvěle likvidoval Pospíchal, jenž si tentokrát opravdu zachytal."