Jednotlivé celky si počínaly odlišně, pro některé klání skončilo v úvodní den po bojích ve skupinách, další však dokázaly projít nástrahami pozdějšího play off hodně daleko. Úplně nejdál dolétla Lennyho Křídla C.F. Nová Bystřice, která celý náročný turnaj vyhrála! Úřadující přeborník jindřichohradeckého okresu přitom akci absolvoval ve velmi okleštěné sestavě.

Lennyho Křídla, Cuba`s: Křídla byla nalosována do základní skupiny G, kde se potkala s českobudějovickou Fotbalovou radostí a Antabusem Jihlava. To byla skupina opravdu našlapaná, protože tyto tři týmy nakonec byly v celém turnaji nejlepší! Smůlu měli dačičtí Cuba`s, kteří se právě do této výjimečné společnosti dostali a turnaj pro ně tak skončil po 4 kvalifikačních duelech.

Osmifinále prošla Křídla celkem hladce, mnohem více se zapotila ve čtvrtfinále, kde až Horovým gólem v poslední minutě zdolala Sebranku Vimperk 2:1. V dramatickém semifinálovém souboji se znovu střetla s jihlavským Antabusem, ten vyřadila po výhře v penaltovém rozstřelu, když předtím duel skončil smírně 1:1. Ve finále čekala Křídla odveta proti Radosti ČB, s níž ve skupině prohrála 1:3. V rozhodujícím střetnutí o prvenství byl novobystřický tým aktivnější, šance však neproměňoval, takže zápas skončil 0:0. Při exekuci penalt zazářil gólman Rešl, jenž kryl dva pokusy, na pokutové kopy Lennyho Křídla zvítězila 5:4.
Finále přitom absolvovala pouze s jediným hráčem na střídání!

K. pila, STS Cuba`s, Sedlo: Smůlovatě klání skončilo pro Kasalovu pilu J. Hradec, ta sice ve skupině nasbírala 6 bodů, ale horší skóre ji sesadilo až na 4. místo a poslalo předčasně domů. Pilaři navíc přišli o oporu Maršáka, který turnaj kvůli zranění nedohrál. Jen o trochu lépe se vedlo STS Cuba`s, černý kůň turnaje sice z kvalifikační části postoupil z 1. pozice, ale konečnou stopku mu vystavilo již osmifinále.

Tam skončilo také putování divizní Kelty Sedlo, ta ve skupině dokázala zdolat Hlubokou 4:3, Hořepník 5:1 a I-S Praha 5:2, posléze v play-off i MS Pelhřimov 3:0, ale osudným se jí stal rozhodující zápas o čtvrtfinále s Antabusem Jihlava, s nímž prohrála těsně 0:1.

Sedelská sestava se velmi málo podobala té, která letos dokázala dojít až do finále krajské části Poháru ČMFS. „Neměli jsme ani gólmana, do branky jsem se tedy postavil já,“ zasmušile konstatoval hrající šéf Kelty David Fiedler, jinak zaměřením obránce.

Příbraz, Volfířov: Čeřit už tak neklidnou hladinu hořepnické říčky Trnavy se podařilo Volfířovu, a.s. a Rozmetadlu Příbraz. Volfířovská akciovka toužila po úspěchu; a nebyla od něj daleko.

Ve skupině byla suverénní, stejně jako v osmifinále. Ztroskotala až ve čtvrtfinále, když v přímém souboji o semifinálovou účast remizovala s Antabusem Jihlava 2:2 a poté prohrála na penalty. V Hořepníku zanechala dobrý dojem, její útočník Tadeáš Jindra se stal nejlepším střelcem turnaje. Příbraz jela na Vysočinu překvapit, a to se jí docela povedlo. Už ve skupině upoutala pozornost, když porazila Pumpu Praha 5:1 i obávané Vinaře Bzenec 1:0. V osmifinále zvítězila nad pelhřimovskou Tokrou 2:0 a zastavila jí teprve porážka s Volfířovem 2:6 v přímém střetu o čtvrtfinále. Přesto Rozmetadlo obsadilo pozici vysoko v horní polovině konečného pořadí.

Konečné pořadí

1. Lennyho Křídla C.F. Nová Bystřice, 2. Fotbalová radost Č. Budějovice, 3. Antabus Jihlava, 5. Volfířov, a.s., 9. STS Cuba`s, 10. Kelta Sedlo, 12. R.U. Rozmetadlo Příbraz, 25. Kasalova pila, s.r.o. J. Hradec, 33. Cuba`s Dačice.

Roman Pišný