V krajském přeboru si totiž své zápasy 30. kola předehrály jak Hradec, který porazil Protivín 2:0, tak i Třeboň, jež podlehla píseckému béčku 0:1. V I. A třídě zase už minulý čtvrtek hradecké béčko zdolalo Planou 2:0 a zajistilo si tak záchranu.

Ve zbylých víkendových zápasech podlehly v KP Dačice na půdě postupující Soběslavi, ale výsledek už nic neřešil a Centropen se v elitní jihočeské soutěži udržel. V I. A třídě sestupující Nová Bystřice sice prohrála v okresním derby s Novou Včelnicí, ale lídra a budoucího nováčka KP dokázala potrápit.

Krajský přebor
Soběslav – Dačice 1:0 (1:0)
Roman Bujdák, trenér Centropenu Dačice (14. místo): „Prohráli jsme 0:1 na hřišti mistra a postupujícího do divize, který rozhodně utkání nevypustil. My se nemohli se Soběslaví samozřejmě pouštět do nějakého otevřeného a celoplošného fotbalu, to bychom se asi se zlou potázali. Soustředili jsme se na defenzivu a snažili se podnikat rychlé brejky. V první půli jsme z nich měli dvě slibné možnosti. Rozhodnutí přinesla 37. minuta, kdy po naší slabé střele domácí brankář rychle přenesl hru, soupeř nás vykombinoval a zásluhou nejlepšího střelce soutěže Dvořáka skóroval. Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Soběslavské akce jsme nadále pozorně bránili, takže už se domácí neprosadili. V největší naší šanci se ocitl Jindra, jehož střela však mířila nad branku. Určitě jsme nepropadli, příležitost navíc dostali tři dorostenci.“

I. A třída sk. B
Nová Bystřice – Nová Včelnice 2:3 (0:1)
Bohumil Hron, trenér Jiskry Nová Bystřice (14.): „S vítězem soutěže jsme v okresním derby sehráli vyrovnanou partii a v první půli jsme byli i lepší. A měli jsme dost možností na to, abychom vstřelili nějaký gól. Bohužel, v koncovce se trápíme celou sezonu. Havel navíc přímo z rohového kopu nastřelil tyč a poté i břevno. Včelnice nás za to potrestala těsně před přestávkou z přímého kopu. Ve druhé půli hosté vytáhli náskok až na 3:0, ale vzápětí korigoval Feytl a v 77. minutě ještě utkání zdramatizoval Frühauf.“

Libor Holec, asistent trenéra TJ Nová Včelnice (1.): „Naši hráči k zápasu nepřistoupili příliš soustředěně ani zodpovědně a dost nás to mrzí už jen kvůli fanouškům, kteří nás přijeli povzbudit. A neomlouvá nás ani to, že jsme nebyli kompletní. V úvodním dějství měla mnohem víc šancí Bystřice, naštěstí žádnou neproměnila a nám se tak v 44. minutě povedlo jít do vedení zásluhou standardky Pacholíka. Po obrátce se nám povedlo díky nádherným trefám Nebeského přidat další dva góly. První v 70. minutě zaznamenal polonůžkami po přihrávce od Pacholíka, druhou v 77. křížnou střelou z vápna. Pak jsme se ale vrátili k bezstarostnému pojetí, čehož Bystřice dokázala využít a snížila na rozdíl jediné trefy.“

Jak nastoupili:

Centropen Dačice
Zejda – Mašát, Kněžínek, Křivánek, Máša – Šimánek, Jindra, Jelínek, Točík – Svoboda (89. Bujdák), Janák (86. T. Ferdan).

Jiskra Nová Bystřice
Furdanič – Dvořák (74. Brus), Schmidt, Kapias, Beneš – Březina, Brabec, Frühauf, Kaiseršot (58. M. Feytl) – Havel, Jaroš.

TJ Nová Včelnice
Holický (68. Tušil) – Průša (55. J. Matějka), Tuček, Blažek, Vokuš (15. M. Hornát) – Mareš, V. Hornát (75. Senderák), Petráš, Didek – Nebeský, Pacholík.