Jak kapitán mužstva vidí situaci po sérii čtyř porážek v řadě? Nezhoustla trošku atmosféra v kabině?

Nic příjemného to není, ale vedení na nás zatím nějak extrémně netlačí a spíš se snaží nabudit optimální atmosféru. My hráči sami víme, že nepodáváme top výkony. Asi jsme si po Olomouci mysleli, že to půjde samo… Podobně jako loni na Dukle, kde jsme měli na výhru, ale prohráli jsme, tomu bylo letos i v Boleslavi. Od toho zápasu se to zlomilo.

Vás asi nejvíc mrzí porážka doma s Baníkem. Je to tak?

Určitě. Tři další porážky byly s účastníky Evropské ligy, ale ta Ostrava bolí. Kdyby s ní byly tři body, bylo by šest bodů a nikdo by neřekl ani slovo. Z Boleslavi a ze Sparty se těžko vozí body, Liberec je mistr ligy. Body s Baníkem nám ale chybí. Ta porážka nás moc mrzí a může nás mrzet ještě dlouho. Musíme se z toho stejně jako loni zase vyhrabat a věřím, že se nám to povede.

Jenže teď hrajete v Brně, a to nebude snadné.

To nebude. Víme, že Brno udělalo zázračné body na Slovácku a hlavně v Plzni, my se ale nesmíme ohlížet na soupeře. Prostě jedeme tam vyhrát.

K takovému optimismu vás svádí bilance ze vzájemných utkání?

V minulé sezoně bylo Brno ve druhé lize, ale rok předtím jsme doma vyhráli 1:0 a v Brně a tam jsme hráli 1:1, když jsme byli jasně lepší a měli jsme tam vyhrát. I ten bod nám ale stačil k záchraně. Já Brno rozhodně nepodceňuji, jsou tam výborní fotbalisté, jsem ale přesvědčen, že kádr máme na to, abychom tam vyhráli.

Rýdel: Ideální by bylo v Brně vyhrát

Záložník Filip Rýdel do Dynama přišel právě z Brna, přesto pro něj dnešní zápas nějaký speciální náboj mít prý nebude. „Byl jsem jen zhruba tři čtvrtě roku, bude to pro mě zápas skoro jako každý jiný," říká. „Pár kluků tam znám, což nic nemění na tom, že tam pojedeme bodovat. A nejlíp vyhrát, ty tři body bychom moc potřebovali. Uděláme vše pro to, abychom tam vyhráli."

Jak vidíte Brno? Zpočátku byli hodně nahoře, poslední dva zápasy jim ale nevyšly a třeba ze Slavie jeli s pěti góly…

Mají hodně mladý tým, odchovance, ale i pár zkušených hráčů. V prvních třech kolech udělali sedm bodů, teď už takové výsledky neměli. Toho bychom měli využít a zkusit tam vyhrát.

To ale musíte dát i nějaké góly, což není jen věcí útočníků, ale i vás, záložníků.

Rozhodně musíme být víc nebezpeční dopředu. S Libercem i Baníkem doma jsme si tolik šancí neudělali, spíš to byly takové pološance. Musíme se víc tlačit do vápna, víc centrů a víc střílet. Být prostě víc aktivní.

Mluvíte o vítězství, ale i bod by pro vás mohl být psychickou vzpruhou, ne?

To určitě, jenže my jsme teď na minus šesti a potřebujeme to nějak odmazat. Ideální by tudíž bylo, kdybychom v Brně vyhráli.