Zatímco v zimních přípravných duelech se fotbalistům Dačic zdaleka nedařilo podle představ, vstup do druhé části sezony vyšel nováčkovi krajského přeboru výtečně a po zaslouženém vítězství na Hluboké poskočil na čtvrtou příčku. Aspoň bod za domácí remízu s Jankovem si připsala Třeboň, ale střetnutí diváky příliš nadchnout nemohlo. Ještě větší zklamání zavládlo v jindřichohradeckém týmu, který neuspěl v Oseku a hned na úvod jara se pořádně namočil do boje o záchranu.

HLUBOKÁ – DAČICE 2:4 (1:2)
Petr Musil, vedoucí mužstva Centropenu Dačice (4. místo): „Úvod zápasu nám vyšel nad očekávání a po dvou rychlých akcích jsme už v 10. minutě vedli 2:0. Hrálo se na umělce, takže na tomto terénu se dalo kombinovat, a to nám svědčilo. Během úvodní půle jsme si vytvořili ještě další možnosti, ale ty už v síti neskončily. Domácí hrozili hlavně ze standardek a po jedné z nich také dokázali snížit. Po změně stran jsme měli další dobré šance, z nichž tu největší zahodil střídající Toman, jenž běžel sám na gólmana. Za to přišel trest, když Hluboká z penalty srovnala. Pak se nám však povedlo střídání. V 64. přišel na hřiště Míra Ferdan a vzápětí nás poslal do vedení. Stejný hráč pak v závěru pečetil naše zasloužené vítězství. Kluci v zimě míč příliš neviděli, takže měli po fotbale ten správný hlad a zřejmě i víc vůle než domácí, které jsme v závěru předčili i fyzicky. V neděli od 15 hodin hostíme Rudolfov a chceme tuto cennou výhru potvrdit dalším plným bodovým ziskem."

TŘEBOŇ – JANKOV 0:0
Marcel Tomášek, trenér Jiskry Třeboň (10.): „Hráli jsme na přírodním trávníku, protože to tak hráči chtěli, ale těžký terén se na kvalitě duelu hodně podepsal. Zápas byl plný nepřesností, odehrával se víceméně mezi oběma šestnáctkami a přinesl minimum šancí na obou stranách. My měli největší z nich už v první půli, kdy Wolf střílel do odkryté branky, ale jeden z hostujících hráčů míč na poslední chvíli vyhlavičkoval. S remízou jsme nakonec museli být spokojeni, neboť Jankov mohl v poslední minutě po našem zaváhání a následném centru skórovat. Balon však naštěstí skončil mimo tyče. Nyní nás čeká cesta do Dražic, kde to nebude vůbec snadné, ale věřím, že už bude aspoň lepší terén."

OSEK – J. HRADEC 3:1 (0:0)
Ivo Ježek, vedoucí mužstva FK J. Hradec (12.): „Během úvodního dějství jsme měli více ze hry, ale naše snaha většinou končila před velkým vápnem. Domácí na tom byli ještě hůř a zahrozili pouze jednou. Ihned po obrátce jsme však po chybě v obraně inkasovali, což nás zaskočilo a Osek se dostal do tlaku. Pak následovalo zaváhání gólman Hulíka, který podběhl centr a dostali jsme laciný gól, který soupeře ještě víc posadil do sedla. Do utkání jsme se vrátili až v závěru, ale to už jsme prohrávali tříbrankovým rozdílem. Porážku zkorigoval z penalty Marek Šenkýř, jenž potrestal faul na svého bratra Tomáše. Z výsledky samozřejmě nejsme vůbec nadšení a navíc v neděli od 15 hodin doma přivítáme vedoucí písecké béčko, což bude těžký oříšek."

JAK NASTOUPILI:
Dačice
T. Ferdan – Nosek, Kněžínek, Mašát, P. Novák – Kiessling (57. Toman), Celý, Brandl, Jindra – Štolba, Grün (64. M. Ferdan). Trenér: Tomáš Krejča.

Třeboň
T. Skála – Wolf, Cahyna, Havlík, Raček – Maxa, Ždimera, Šafránek, Franěk – Diviš, Rossmann. Trenér: Marcel Tomášek.

J. Hradec
Hulík – Blažek (84. Voldán), Černoch, Šuba, M. Šenkýř – T. Šenkýř, Frühauf (25. Nebeský), Schmidt, Koutný – Kapias, Kučera (65. Fučík). Trenér: Marek Černoch.