A hráči Dynama svého kouče vyslyšeli, začali aktivně, Novák zblízka trefil tyč a poté Klesa po ukázkovém sólu dal na 1:0. „Vyhráli jsme i čtvrté utkání doma a jsem tomu nesmírně rád. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, dobře jsme se ale připravili a od první minuty jsme byli velice aktivní," ocenil Horejš a dodal, že vstup do zápasu jeho týmu vyšel náramně: „Obrovskou šanci jsme sice nevyužili, ale po krásné akci Míši Klesy jsme gól pak dali," vyzdvihl.

Jenže hosté zbraně nesložili a záhy to bylo 1:1. „Vedoucí gól nám spíše uškodil, úplně jsme vypadli z rytmu a první půli dohrávali v jakési křeči," uznal Horejš.

Zato jeho frýdecký protějšek si první dějství chválil. „S inkasovaným gólem jsme se rychle vypořádali a zaslouženě vyrovnali. Jenže brzy po půli jsme doplatili na naši školáckou chybu," vraštil čelo. „To v podstatě rozhodlo o výsledku," dodal trenér Miroslav Nemec.

Vstup do druhé půle totiž Dynamu vyšel podobně jako úvod zápasu a Táborský po Čermákově uličce dal na 2:1. „My si v půli řekli, že to musíme zvládnout, že si prostě ty body nenecháme vzít. Dle mě druhá půle už pak byla jen o nás, dali jsme druhý gól a navíc Čermák završil krásnou akci gólovou střelou a jen smůla mu gól vzala. Třetí gól jsme sice dali až v závěru, přesto ta výhra byla dle mě zcela zasloužená," liboval si kouč Dynama.

Ve druhé půli Dynamo na hřišti kralovalo. „Hosty jsme do ničeho nepustili, měli tam pár centrů a jinak nic, zatímco my měli i šance a dva góly jsme i dali," liboval si Horejš, určité výhrady ale měl: „My hráče upozorňovali, že Frýdek má vysoké hráče a že nás tudíž ohrozit může za standardek. Jenže my si ten centr od lajny nepohlídali," mrzelo ho.

Trenéru Horejšovi opět vyšlo střídání, když potřetí za sebou pečetil střídající Kadula. Tentokráte navíc při kuriózní hokejové „power play", kdy gólman Štěpanovský vyběhl na roh do domácího vápna a Kadula po úniku dalšího střídajícího hráče Wermkeho zvýšil do prázdné brány na 3:1…

Výhru Dynama nad Frýdkem-Místkem sledoval i odchovanec Jiří Kladrubský, jehož návrat z ciziny klub zvažuje. „Ta možnost tu je, rozhodnuto ale ještě není," sdělil trenér David Horejš a dodal, že Kladrubský delší dobu nehrál. Už v pondělí by se ale bývalý hráč mj. Sparty a Slovanu Bratislava údajně měl zapojit do přípravy…

Dynamo ČB – Frýdek-Místek 3:1 (1:1) – Branky: 10. Klesa, 50. Táborský, 90. Kadula – 20. Slaninka. ŽK: Willweber, Petrovič, Švrček. Diváci: 1774. Rozhodčí: Ulrich – Vlček, Šimáček. Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš – Pešek (88. Wermke), Benát, Táborský – Kalod (27. Kadula). Frýdek-Místek: Štěpanovský – Ilko, Literák, Klabník, Švrček – Šumský, Willweber – Hykel (80. Krčula), Vyskočil (67. Šichor), Slaninka (32. Petrovič) – Stratil.

Táborsko doma se Znojmem 1:1

Podruhé za sebou uhráli fotbalisté Táborska ve II. lize doma jen bod, po Frýdku-Místku tentokráte na Soukeníku hrálo nerozhodně Znojmo.

Ráz zápasu dal hned jeho začátek: v 6. minutě se míč víceméně náhodně odrazil pro hosty tak ideálně, že na levé straně z toho byl únik Šumbery a po jeho přesné nahrávce Javůrkův gól – 0:1.

Inkasovaný branka hned v úvodu hráče Táborska viditelně rozhodila a měli veliké štěstí, že ve 13. minutě Znojmo nepřidalo druhý gól, Njireho blafák naštěstí Toma skvěle zneškodnil. Až poté domácí začali přebírat iniciativu, Mrázek z otočky však vedle zadní tyče a bránu netrefil před půlí ani Javorek, jemu už však chyběl jen malý kousek.

Právě Javorek v nástupu do druhé půle po ideální Hanzlíkově nahrávce pohotově vyrovnal a korunoval tak velký tlak, který Táborsko po pauze vyvinulo. Další gól bohužel domácí při vší snaze už vstřelit nedokázali a opět se tak museli doma spokojit jen s bodem. Nejblíž vítězné trefě byl střídající Froněk, na něhož míč po dělovce Džafiče gólman Doleček vyrazil, před Froňkem ale v poslední chvíli stačil odkopnout Odehnal.

Trenéři – Petr Frňka: „Chtěli a potřebovali jsme vyhrát, takže s bodem spokojen rozhodně nejsem. Tím spíš, když dostaneme gól v situaci, kdy máme standardku a míč pod kontrolou. To devalvuje naši práci a náš výkon. Proto nejsme tam, kde bychom měli být a kam dle mého soudu patříme. Ve druhé půli jsme relativně brzy vyrovnali a měli i další šance. Hosté sice měli nebezpečné brejky, ale tak už to bývá, my se ve snaze vyhrát tlačili dopředu. Klukům za snahu musím poděkovat, víc než bod to bohužel nepřineslo." Radim Kučera: „Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali první gól a měli dobré brejkové situace. V první půli jsme působili daleko lepším dojmem než ve druhé. V ní jsme možná z obavy o výsledek nebyli v úvodu tolik aktivní. Domácí si vypracovali šance a dokázali vyrovnat. Pak se mohla výhra přiklonit na jednu, ale i druhou stranu. Bod beru jako dobrý, zvenku se počítá."

Táborsko – Znojmo 1:1 (0:1) – Branky: 54. Javorek – 6. Javůrek. ŽK: Javorek – Nepožitek. Diváci: 647. Rozhodčí: Matějček – Kubec, Vít. Táborsko: Toma – Landovský (46. Hovorka), Cíferský, Hanzlík, Mráz – Kalvach, Ciku (86. Fulnek), Nešický, Džafič – Javorek, Mrázek (73. Froněk). Znojmo: Doleček – Helísek Svozil, Odehnal, Cihlář – Njire, Chereda, Urbančok (60.Nepožitek), Javůrek (89.Bartolomeu) – Šumbera (75.Rybička), Klí­ma.