Na čele tabulky přezimuje s osmibodovým náskokem jindřichohradecké béčko, které na závěr ve vyrovnaném souboji zdolalo druhou Kardašovu Řečici. Neklidná zima čeká především hráče Českých Velenic a Klikova, kteří skončili na posledních dvou příčkách, ale vyhráno zdaleka nemají ani v dalších klubech, neboť bodové rozestupy jsou minimální.

J. HRADEC B – K. ŘEČICE 3:2 (2:0)
Radim Kvitský, trenér FK J. Hradec B (1. místo): „Nezačali jsme vůbec špatně, už asi v 25. vteřině zaúřadoval Šimánek a vedli jsme. Herně to však bylo vyrovnané a šance ke skórování měli i hosté, nicméně ve 27. minutě jsme zahrávali trestný kop a Šimánkovi se z něho povedlo zvýšit na 2:0. Do konce první půle měly oba celky ještě několik možností na změnu výsledku, ale žádný ze střelců už se do černého netrefil. Na začátku druhého dějství přidal Zdenek Kvitský třetí gól a od té doby jsme přestali hrát, myslíc si, že máme vítězství v kapse. Řečice byla od tohoto okamžiku lepší, v 62. minutě z penalty snížila, těsně před koncem se trefila ještě jednou a my se až do závěrečného hvizdu strachovali o výsledek. Mám-li být objektivní, tak by tomuto duelu slušela remíza. Díky štěstí jsme však uhráli tři body, takže do jara půjdeme s osmibodovým náskokem."

Peter Jánošík, trenér Sokola Kardašova Řečice (2.): „Hrál se vyrovnaný a pohledný zápas, v němž jediný rozdíl představovalo proměňování šancí. Zatímco Hradec využil tři, my jen dvě, přestože příležitostí jsme měli víc než domácí. V tomto ohledu vynikal zejména Idrizaj, jenž navíc rozezvučel i břevno. Úvod nám nevyšel, přestože jsem mužstvo na počáteční nápor soupeře upozorňoval, a Šimánek se krásně trefil do šibenice. Druhý gól byl z kategorie laciných, neboť dlouhý balon od lajny všichni minuli a ten zapadl až do sítě. V 50. minutě jsme opět chybovali a domácí přidali třetí zásah. Bylo to sice z ofsajdu, ale nechci se na to vymlouvat, neboť tomu předcházela naše zbrklost a špatná rozehrávka. Hráčům slouží ke cti, že se nadále snažili nepříznivý vývoj změnit. Michal snížil z penalty a Pozníček v závěru ještě stačil korigovat. V 90. minutě jsme mohli vyrovnat, jenže Ondra Jánošík z malého vápna řešil akci silově místo umístěné střely. Nebylo nám tedy souzeno, ale těší nás, že jsme s tak kvalitním protivníkem odehráli rovnocennou partii. Chtěli jsme být po podzimu do třetího místa, což jsme splnili, ale víme, že nás čeká ještě spousta práce."

N. VČELNICE – TŘEBĚTICE 2:2 (1:1)
Jan Pudil, trenér TJ Nová Včelnice (4.): „Od začátku se hrál průměrný fotbal. Jako první jsme se dokázali prosadit my zásluhou Nebeského, jenže pak z naší strany opět přišlo uspokojení, čehož hosté dokázali využít a do přestávky skóre srovnali. Ani po obrátce se úroveň nikterak nezměnila. Třebětice se dostaly do vedení a teprve poté náš tým konečně zabral. Nebeský svou druhou trefou vyrovnal a měli jsme i další šance, ale vítěznou branku se nám přidat nepovedlo, takže zápas skončil spravedlivou dělbou bodů. Bohužel, museli jsme se obejít bez klíčového útočníka Bednáře, což také bylo znát. Jinak však můžeme být při pohledu do tabulky poměrně spokojeni, i když na domácím trávníku jsme zbytečně ztratili třináct bodů, což je hodně."

Roman Havlík, trenér Sokola Třebětice (5.): „Poslední podzimní vystoupení se nám herně i kombinačně celkem vydařilo, přesto jsme po chybě v defenzivě jako první inkasovali. Do přestávky se nám ale zásluhou Švarce povedlo vyrovnat. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, oba týmy předvedly vyrovnaný boj. Po trefě Vojty Habra jsme se dostali do vedení, ale náskok jsme neudrželi a Včelnice pět minut před koncem po další naší hrubce srovnala skóre. Konečný výsledek však spravedlivě odráží dění na hrací ploše."

SUCHDOL – LIŠOV 5:1 (3:0)
Jan Kříž, trenér Sokola Suchdol (7.): „Do utkání jsme šli s cílem po delší době konečně vyhrát. Herně jsme svého soupeře předčili a o osudu střetnutí rozhodlo osm minut prvního dějství, během nichž jsme zaznamenali tři góly. Ve 22. nás poslal do vedení Kříž, za čtyři minuty přidal Štěpánek druhou trefu a po půlhodině se mezi střelce zapsal Tomáš Záruba. Lišov se po obrátce snažil, v 55. minutě snížil, ale definitivně jej zlomil čtvrtý gól, o který se v 72. minutě postaral Filip Rácik. Zasloužené vítězství ještě pečetil v 88. minutě krásnou střelou z pětadvaceti metrů Pytel. Tyhle tři body by nám měly přinést více klidu na zimní přípravu."

KLIKOV – SLAVONICE 4:4 (1:2)
Václav Bednář, člen výboru Blesku Klikov (14.): „Viděli jsme osm gólů i vcelku pěkný fotbal v podání obou mužstev. Slavonicím vyšel úvod a po pětadvaceti minutách zásluhou jejich nejlepšího hráče Bártů vedly 2:0. Nám se naštěstí povedlo vzápětí snížit díky Melicharovi a těsně před odchodem do kabin ještě zazdil tutovku Matouš. Druhý poločas jsme zahájili výborně a Šetka v 53. minutě vyrovnal. Neradovali jsme se dlouho, neboť hosté o chvíli později přidali třetí zásah. Náš tým se dál hrnul do útoku a v 62. minutě znovu Melichar srovnal skóre. V té době jsme měli více ze hry a věřím tomu, že kdybychom přidali čtvrtou branku, dopadlo by to pro nás dobře. Jenže se to povedlo hostům, a tak se nám už podařilo zase jen dotáhnout na 4:4 zásluhou Zegermachera. Oba celky chtěly vyhrát, a tak byl až do konce k vidění výborný útočný fotbal. Podzim se nám nepovedl podle představ, ale domníváme se, že nemáme špatný tým. Je však zapotřebí do hry dát více srdce a zabojovat, aby jaro dopadlo mnohem lépe."

Ladislav Burghard, trenér Sokola Slavonice (6.): „Podle výsledku je vidět, že to byla přestřelka, vedli jsme 2:0, 3:2 a 4:3, když se dvakrát prosadil Bártů a po jednom gólu zaznamenali Chalupa s Bodlákem, soupeř však pokaždé dotáhl. Výsledná remíza odpovídá, i když Klikov měl o něco víc šancí. Hrálo se na těžkém terénu, z toho pramenily chyby a po nich padaly góly. My sice čtyři dostali, ale na druhou stranu jsme konečně také prolomili mizernou koncovku, což nás v poslední době trápilo. Máme řadu zraněných hráčů, útočníka Balíka asi čeká operace, takže jsme rádi, že fotbalový podzim končí. Pokud se nám i ve druhé polovině sezony podaří uhrát jednadvacet bodů, měli bychom mít klid a budeme spokojení."

TEMELÍN – N. BYSTŘICE 2:1 (0:1)
Václav Tkalců, předseda Jiskry Nová Bystřice (11.): „Zápas se mi nehodnotí příliš dobře. Jako po většinu podzimních duelů jsme byli hlavně v první půli lepším týmem, vypracovali si několik tutových šancí, ale proměnili jsme jen jednu jedinou, o což se v 25. minutě postaral Havel. Poločas skončil 1:0, ale mělo to být minimálně o tři góly. Soupeře jsme do vážnějších zakončení nepouštěli, co však zahodíme, je na pováženou. Aktivnější jsme byli i po změně stran, s naší koncovkou je to však už obehraná písnička, a tak jsme zato byli po zásluze potrestáni. Temelín měl stoprocentní efektivitu, neboť ze dvou protiútoků vstřelil dva góly a my na to už nedokázali zareagovat. Věřím však, že na jaro se kvalitně připravíme a zároveň na naší stranu přikloníme i to pověstné štěstí."

LOMNICE – SOBĚSLAV B 1:4 (1:2)
Milan Moštěk, trenér Tatranu Lomnice (12.): „O naší porážce tentokrát rozhodly hlavně rozdílné výkony brankářů. Začátek sice patřil nám a měli jsme dvě dobré možnosti, jenže ty jsme nezužitkovali a tak se hosté při první návštěvě na naší polovině ujali vedení. Jeden z jejich hráčů zahrával míč prakticky od rohového praporku a náš gólman si jej srazil do sítě. Dokázali jsme vyrovnat, když se nám povedla pěkná kombinační akce, po níž ve vápně následoval faul na Miroslava Šachla a Novák se z penalty nemýlil. Za pět minut však ztratil balon Michal Šachl, soupeř se dostal do brejku a skóroval podruhé. O přestávce jsme provedli změny v sestavě i rozestavení, získali jsme převahu, ale srazila nás další zbytečná chyba. Při třetím gólu směřoval centr na zadní tyč, náš brankář jej nezachytil a bylo rozhodnuto. Na druhé straně soběslavský gólman předváděl vynikající zákroky a pokud už byl překonaný, pomohla mu tyč, nebo jej na čáře zastoupili spoluhráči. Hosté nás předčili v bojovnosti a chuti obětovat se pro kolektiv, my hráli příliš profesorsky."

Č. VELENICE – LEDENICE 1:1 (0:1)
Roman Příhoda, trenér Lokomotivy České Velenice (13.): „Je známo, že hlavně v mladíčcích Benhákovi s Winklerem disponují Ledeničtí velkým nebezpečím, což se potvrdilo. Měli jsme sice větší držení míče, ale žádnou znatelnou převahou jsme neoplývali, až na jedinou vážnou situaci z 10. minuty, kdy se po závaru v pokutovém území neujala ani jedna z našich pěti po sobě jdoucích střel. Soupeř od úvodního až do závěrečného hvizdu nasadil neměnné tempo, zatímco naši hráči střídali světlé okamžiky s hluchými místy a často chybovali v rozehrávce. Ve 38. minutě tak soupeř jednu z našich odpočinkových chvil potrestal, když po krásné akci na čtyři, pět doteků dopravil míč až do naší sítě a nadále byl velice nebezpečný zvláště ze standardních situací. Ve druhé půli utkání pokračovalo ve stejném duchu. Naše střídání pak hru oživilo. Ani ne tak herně, jako bojovností a snahou zvrátit výsledek, což se také mladému Fialovi povedlo. V průniku mezi dvěma obránci mu v zakončení zabránila noha protihráče a sám postižený se z pokutového kopu nemýlil. V úplném závěru nám pak docházel dech a některými zbytečnými fauly jsme si mohli zadělat na problémy s výsledkem. Remíza je ale určitě spravedlivá."

Jak nastoupili

FK J. HRADEC B
Rešl – Blažek, Rejthar, Roštek, Dolák (46. Stejskal) – P. Völfel (70. Voldán), M. Völfel, Šimánek, V. Moudrý (55. V. Moudrý) – Z. Kvitský (85. I. Moudrý), Beneš.
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Kočí – Nedoma (52. Kovář), Madar, Michal, Pražák – P. Vosecký, Bílek (60. Pozníček), O. Jánošík, Šergl (70. Houska), V. Jánošík – Idrizaj.
TJ NOVÁ VČELNICE
Holický – O. Blažek, Hulík, Beran (46. J. Matějka), Průša – Mareš, Šlapanský, Pivko, Jaroš – Nebeský, S. Pacholík (46. M. Blažek).
SOKOL TŘEBĚTICE
R. Havlík – S. Habr, P. Bastl, Mašát, V. Novák – Vychytil, V. Havlík, Zamazal (80. Tesař), Švarc – Jindra (63. Jahoda), V. Habr.
SOKOL SUCHDOL
M. Rácik – T. Záruba, Šuba, A. Arenberger, Březina – J. Záruba, R. Arenberger (46. Pytel), Špale (80. Potěšil), Kříž – Štěpánek (46. F. Rácik), Krejčí (70. Kuchyňka).
BLESK KLIKOV
Jedlička – Podojil, Opelka, Plucar (65. Lochman), Mužík – Melichar, Matouš, Michal, Šetka – Čutka, Zegermacher.
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Dvořák, Trávníček, Dušan Lovětínský, Raška – Chalupa, Bedlivý (46. Jindrák), Bártů, Daniel Lovětínský – M. Bodlák, Křížka.
JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Evják – Chuda, Steklý, Bobál, Beneš – Feytl, Kuchař, Mihula, Hudeček – Havel, Vojta (80. Březina).
TATRAN LOMNICE
Michal (55. Ködel) – Hynek (55. Kaštánek), Prášek, Mir. Šachl, Hruška (75. Zákostelecký) – R. Němec, Michal Šachl, Řehoř – Heger (46. V. Nohava), Bubal (85. Marek Nehoda), Novák.
LOKO ČESKÉ VELENICE
Candra – Příhoda, Mezera, Dvořák, Jabůrek – Macho, Kopecký, Samec, Bittengl – Sokol (60.Bambule), Mikudim (55. Fiala).