V manšaftu najdete dnes už většinou bývalé fotbalisty, basketbalisty, hokejisty, cyklisty či nohejbalisty, kterým vydržela láska ke sportu i po ukončení aktivní „registrované“ kariéry.

Na snímku stojí zleva: Ivo Klojda, Jiří Novák, Kamil Pavliš, Stanislav Budín, Martin Voldán, René Procházka, Radim Prager. Dole zleva: Michal Blažek ml., Zdeněk Prager, Michal Blažek st., Martin Eder, Marcel Liška.

Kromě novoročního fotbálku si tým, jehož název vznikl podle šesti vchodového paneláku, který s hřištěm sousedí, užívá radost z pohybu tradičně také 25. prosince.

Ale to už je jen třešnička na dortu za další náročnou sezonou, kdy se schází pravidelně středu co středu po celou dobu letního času. „6ka“ ovšem nezahálí ani v zimě. To zase při futsalu využívá pohostinnosti jarošovské sokolovny.

Letošní první zápas přilákal dvanáct z nespecifikovaného celkového počtu členů tohoto sdružení, přičemž chyběly především zdravotně indisponované opory Radim „Gusta“ Šperl a František „Frfi“ Fical, jehož truhlářská firma je zároveň jediným mecenášem mužstva, což dokumentuje nákup dresů a především výroba dřevěné kasičky, do níž se průběžně během celého roku platí prakticky za všechny nešvary. Pozdním příchodem počínaje a třeba první nastřelenou tyčí konče…

„No jo, je jaro,“ haleká Standa „Baďa“ Budín při první nepovedené akci svého spoluhráče. Sám všestranný sportovec, hlavně baskeťák, který před deseti lety všem svým kamarádům ukázal, že je skutečně „Železný muž“.

Bez většího tréninku tehdy absolvoval klasický triatlon, jenž v jeho případě obnášel 3500 metrů plavání ve vlnách jindřišské pískárny, 180 kilometrů jízdy v sedle kola, kdy pendloval mezi J. Hradcem a Třeboní, a závěrečný maraton na otínském okruhu. A to vše za necelých sedmnáct hodin!

„To byl faul, jak prase, chlapi, trochu rozumu do toho,“ komentuje Kamil Pavliš podklouznutí a následný pád svého kamaráda na rozbahněném terénu v okamžiku, kdy je od něho nejbližší protihráč na hony vzdálený.
Prostě samá sranda, uvolněná atmosféra a trocha pohybu po náročných vánočních a silvestrovských radovánkách. A kdo vyhrál? Kapitán Martin Eder si tentokrát vylosoval přece jen úspěšnější tým, ale to přece není vůbec důležité.

Tiskovka a rozbor utkání pak obligátně a ke všeobecné spokojenosti proběhly v pivnici U Šmiků. Tak zase za rok, pánové, loučí se „6ka“.