N. BYSTŘICE – CHLUM 4:1 (1:0)
Václav Kovanda, trenér Jiskry Nová Bystřice (2. místo): „První půle přinesla pěší fotbal. Hosté chodili, my jsme přizpůsobili. Do druhého poločasu jsme přeci jen vstoupili živěji, ale když se soupeři podařilo snížit, najednou jsme se na pár minut ocitli pod tlakem. Naštěstí jsme ho přežili bez úhony a závěr zápasu byl jasně pod naší kontrolou. Mohu vyzdvihnout snad jen výkon Mola, který nastoupil se zraněním, hrál však obětavě a dal i uklidňující druhý gól."

Karel Flaška, předseda Jiskry Chlum (12.): „Naše výkony ke konci soutěže nevypadají, že by nám měly zajistit záchranu. Prvních pětačtyřicet minut nám nevyšlo, domácí tým nás předčil a zaslouženě šel krátce před pauzou do vedení. Na naší straně sice Jan Flaška z přímého kopu orazítkoval tyč, ale byla to naše jediná možnost. Ani druhé dějství jsme nezahájili dobře a záhy jsme inkasovali podruhé. To nás kupodivu zvedlo, chvílemi jsme soupeře přehrávali a zásluhou Březiny se povedlo snížit. Snažili jsme se o vyrovnání, měli jsme tři stoprocentní šance, ale ty jsme nezužitkovali. Domácí nás v závěrečné desetiminutovce po rychlých brejcích ještě dvakrát ztrestali. Do karet nám nehrají ani výsledky ostatních zápasů kola, takže situace je složitá."
Branky: 82., 84. Frühauf, 41. M. Feytl, 49. Mol – 62. J. Březina. ŽK: 1:0. Rozhodčí: Picka – Ernst, J. Šťastný. Diváci: 80.

H. STROPNICE – K. ŘEČICE 1:4 (1:2)
Aleš Brunner, trenér Sokola Kardašova Řečice (8.): „Zápas jsme sice měli ve vlastní režii, ale v obou poločasech přišly výpadky, kdy jsme si koledovali. V první půli domácí tým zaslouženě snížil, když se nám zranil Nedoma, což bylo citelné oslabení. Po našem třetím gólu bylo utkání rozhodnuté a už se jenom dohrávalo."
Branky: 33. Tošner – 16., 80. Zavadil, 3. Šergl, 70. Dymák. ŽK: 0:1. Rozhodčí: Pravda – Landík, Cibranský. Diváci: 80.

Č. VELENICE – N. VČELNICE 3:1 (1:0)
Karel Macho, předseda Lokomotivy České Velenice (11.): „Proti lídrovi jsme nastoupili s respektem, se zajištěnou obranou jsme vyčkávali na jeho chyby. Tato taktika naprosto vyšla. Začátek byl opatrný, i když hosté měli mírnou převahu. Nám se povedlo jít do vedení gólem matadora Jandy, který proměnil standardní situaci poblíž vápna. Poté jsme byli iniciativnější a až do konce první půle lepším celkem. Hosté branku prakticky vůbec neohrozili. My jsme šance měli, ale zůstaly nevyužité, což se vymstilo, jelikož favorit stav po hodině hry srovnal. Deset minut nato se nádherně trefil Jirka Mikl, hostujícímu brankáři nedal žádnou možnost zasáhnout. Zbytek zápasu už byl potom pod naší kontrolou, navíc Zemánek výhru pojistil po pěkném pasu Filipa. Střelec branky byl v té chvíli na hřišti asi dvě minuty. Podali jsme nejlepší výkon v sezoně. Jsme rádi, že jsme jako jediní dokázali porazit jasně nejlepší tým soutěže. Jen je škoda, že takhle nehrajeme celý rok."

Luboš Cypra, předseda TJ Nová Včelnice (1.): „Vyrazili jsme na výlet, kluci se totiž po postupových oslavách nedokázali patřičně koncentrovat. Podle toho to na hřišti vypadalo. Hráli jsme bez nápadu a pohybu. Domácí hráči se nikam nehrnuli a vyčkávali na brejky. Navíc se ujali z přímého kopu vedení. Do druhé půle jsme trochu promíchali posty, začali hrát na tři útočníky a výkon se zvedl. Nejprve nám nebyl uznán gól pro ofsajd, poté však Blažek přeci jen vyrovnal. O deset minut později se však jednomu z domácích hráčů povedla neuvěřitelná střela, která se nedala chytit. Po vedoucí brance se Velenice zakopaly před své vápno a hájily náskok. Naše převaha nebyla nic platná, protože jsme se přes zhuštěnou obranu neuměli prosadit. Soupeř pak ještě v závěru pronikl otevřenou obranou a přidal třetí gól."
Branky: 23. Janda, 73. Jiří Mikl, 89. P. Zemánek – 64. O. Blažek. ŽK: 4:3. Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Novák. Diváci: 60.

D. BUKOVSKO – TŘEBĚTICE 3:1 (1:0)
Josef Bastl, manažer Sokola Třebětice (4.): „V Dolním Bukovsku se hraje těžko, domácí produkují velmi tvrdý fotbal. Tento zápas to jen potvrdil. První poločas byl vyrovnaný, ale do vedení se v jeho závěru dostal soupeř, jenž využil naše zaváhání. Jedním z důvodů byl fakt, že jsme museli kvůli zraněním brzy dvakrát střídat, což naši hru citelně narušilo. Po změně stran jsme domácí přitlačili, byli jsme na balónu jasně lepší. Zásluhou Vojtěcha Nováka se nám povedlo vyrovnat. Přestože jsme nadále pokračovali v tlaku, naše příležitosti už do kategorie tutových nelze zařadit. Protivník nás pak z brejku potrestal podruhé a úplně na konci přidal ještě jeden gól, který už však nic neřešil. Jsme trochu zklamaní, protože jsme byli lepším týmem, ale neodvezli jsme si ani bod. Co jsme si však odvezli, bylo několik nepříjemných šrámů. Ještě je potřeba dodat, že rozhodčí byl naprosto korektní, na rozdíl od prostředí v Bukovsku."
Branky: 42. Chochol, 74. O. Kokeš, 89. Venčovský – 63. V. Novák. ČK: 1:0 (66. R. Mach). ŽK: 4:2. Rozhodčí: Šplíchal – Hnilička, Hora. Diváci: 60.

OLEŠNICE – BŘILICE 4:0 (2:0)
Roman Kroupa, trenér Slovanu Břilice (10.): „Na velmi podmáčeném a nerovném terénu nešlo vůbec kombinovat, byl to jen boj. Domácí hráli agresivně, což na nás platilo. První gól jsme dostali po ztrátě míče na půlce, ale bylo to s faulem na našeho hráče. Druhý padl při rohu z prostoru penalty, kde stál nehlídaný hráč. Poté jsme se dostali do nějakých šancí i my, ale chybělo štěstí, protože naše střely skončily jen na tyči a břevnu. V druhém poločase to bylo podobné, jen nás už Olešnice do hry tolik nepustila. Navíc ze tří příležitostí dvě zužitkovala. Musíme rychle zapomenout a doma urvat tři body s Borovany."
Branky: 8., 85. Lenk, 20. Hanzal, 70. Husa. ŽK: 5:5. Rozhodčí: Brych – Tupý, Hora. Diváci: 150.

LOMNICE – LIŠOV 5:1 (2:0)
Vladimír Vrána, trenér Tatranu Lomnice (3.): „Před zápasem jsme kvůli zranění přišli o další ze základních článků sestavy, takže šli znovu do hry dorostenci. Na střídání zbyli hráči s věkovým průměrem patnácti let. Přesto jsme díky aktivitě měli po celou dobu převahu. Soupeř se dostal do možností pouze při bohorovném chování naší defenzivy. Mám radost, že se tentokrát nikdo nezranil. Plusem je také skutečnost, že jsme dokázali využít šance."
Branky: 57, 81. Šachl, 9. Mikuláštík, 34. Kaštánek, 60. Lisko – 76. P. Kandl. ŽK: 2:2. Rozhodčí: Fiala – Weidenthalerová, Kořínek. Diváci: 60.

BOROVANY – SUCHDOL 1:2 (1:2)
Lukáš Soudek, předseda Sokola Suchdol (7.): „Jeli jsme do Borovan v kombinované sestavě, bylo tedy otázkou, jak se tým bude prezentovat. Úvod byl pod naší taktovkou, ale v prvních dvaceti minutách jsme neproměnili dvě velké šance. Proto přišel trest, kdy šli domácí fotbalisté do vedení. Využili našeho nedůrazu ve vápně. K tomu předtím nedali penaltu, kterou gólman Michal Rácik zlikvidoval. Po půlhodině jsme se začali vracet do hry a odměnou byl obrat během čtyř minut, když se trefili Petr Krejčí a Jakub Záruba. Druhý poločas jsme odehráli soustředěně v obraně a hrozili jsme z brejkových situací. Borovany měly jedinou příležitost, kdy krásnou ranou z dvaceti metrů trefily tyč. Výkonem potěšili tři naši dorostenci, kteří odehráli svých prvních třicet minut v áčku mužů."
Branky: 25. Fencl – 36. Krejčí, 39. J. Záruba. ŽK: 1:3. Rozhodčí: Weidenthalerová – Fiala, Cibranský. Diváci: 50.

Jak nastoupili

N. Bystřice: Kovanda – Dvořák, Steklý, Bobál, Beneš – Kaiseršot (55. J. Drábik), Frühauf, Brabec, M. Feytl – Mol, (88. Budoš), Jaroš.
Chlum: S. Valeš – Řepa, Kamenický, Smetana, Jiří Matoušek – J. Flaška, Eliáš, J. Březina, Kotil (85. M. Bednář) – Míka, Smrž.
K. Řečice: Šamal – P. Vosecký, Nedoma (23. Vyhlídka), V. Janošík, O. Madar – S. Sedláček (80. Mikloš), Kovář (65. Zeman), Bílek, Dymák – Zavadil, Šergl (37. Porochoňski).
Č. Velenice: B. Maroušek – T. Zemánek, Srpek, Dvořák (85. Jan Mikl), Macho – Bittengl, T. Kopecký, Filip, Bambule – Janda, Jiří Mikl (87. P. Zemánek).
N. Včelnice: Barva – Berounský (40. Tuček), O. Blažek, Šlapanský, Didek – Petráš, V. Hornát, Bednář, Mareš – Nebeský, Pacholík.
Třebětice: R. Havlík – Zejda, P. Bastl, J. Habr (16. J. Chvátal, 39. M. Havlík), V. Novák – T. Chvátal (87. Kelbler), Švarc, B. Novák, V. Bastl – Sevelda, V. Habr.
Břilice: J. Kopecký – Tůma, Beníšek, Flaška, Kučera – Jan Matoušek, Franěk, Benhák, Kolář (70. Čutka) – Rossmann, Redžepi.
Lomnice: Boček – Šachl, Zákostelecký, Štěcha, Čáp – Bubal, Řehoř, Šálený, Lisko (80. Sedlák) – Mikuláštík (84. Kabele), Kaštánek (65. Dušák).
Suchdol: M. Rácik – A. Arenberger, Kříž (46. V. Soudek), T. Záruba, Prášil – R. Arenberger, (72. K. Trmal), Hešík, M. Březina, J. Záruba – Kamiš (52. Durek), Krejčí (69. D. Trmal).

Autor: Roman Pišný