V jednom utkání, ačkoli přípravném, dát tři góly. Je to hodně příjemný pocit?
Ty tři góly mě těší, remíza je ale pro mě zklamáním. Když ve druhém poločase vedeme 3:1, měli bychom už vyhrát. neudržet to je hrozná škoda.

Navíc nejen, že jste vedli, vy jste ale v té části utkání měli i hru pod kontrolou.
Přesně tak, měli jsme míč častěji ve své moci a kontrolovali jsme hru. Nechápu, jak se mohl pak obraz hry tak změnit.

Myslíte, že to bylo v kondici?
Zda to bylo tím, že nám docházely síly, to nevím. Ale když Příbram snížila na 3:2, začala nás přehrávat.

Nezažil jste něco podobného den předtím za áčko na Dukle? Tam jste taky v úvodu druhé půle byli lepší, v poslední čtvrthodině se obraz hry ale zcela změnil a vy jste jeli domů s debaklem…
Tam to bylo hodně podobné, skoro stejné… Až na to, že v sobotu Dukla vlastně hru úplně ovládla, my se prakticky s míčem nepotkali a jen jsme se bránili.

Přitom do té doby se zdálo, že je jen otázkou času, kdy dáte gól na 2:1 a vrátíte se do hry.
Vypadalo to tak, hrálo se slušně, i nějaké šance jsme měli. Ale potom najednou co střela, to gól a my se nezmohli prakticky už vůbec na nic.

Takže jste byl asi rád, že jste hned den nato se mohl odreagovat za juniorku?
Určitě. Proti Dukle jsem šel jen na dvacet minut, na Spartě vůbec, a tak jsem byl rád, že si konečně můžu zahrát celý zápas. Odehrát co nejvíc zápasů je pro nás mladé hráče hodně důležité. To bych si přál i do mé další sezony v Dynamu.

Juniorka Dynama v přípravě

Dva přípravné zápasy během tří dnů sehráli doma junioři Dynama: v neděli s Příbramí 3:3, v úterý s XI. ČAFH 0:0.

Ačkoli v neděli s Příbrami juniorka Dynama s několika mladšími hráči z kádru druholigového áčka v závěru přišla o slibný dvougólový náskok, dle kouče Petra Skály přípravný duel splnil svůj účel.

„Sice je škoda, když vedeme 3:1, že to neudržíme. Ty dva góly v závěru, oba středem hřiště, mě mrzí, ale mě mrzí každý gól co dostaneme," usmál se trenér Skála, dle něhož se v závěru projevila i síla soupeře. „Jako příprava to ale byl dobrý zápas. Dobré taky bylo, že jsme mohli prostřídat všech dvacet hráčů, které jsme měli k dispozici."

Všechny tři góly Dynama dal Lukáš Havel. „A všechny po standardkách, to on umí, v tom je výborný," chválil mladého stopera trenér juniorky Dynama.

Celý zápas odehrál 21letý brazilský záložník Lucas de Carvalho. „Přišel z třetiligové Břeclavi na doporučení Ivana Dvořáka, jenž svého času v Dynamu hrál," vysvětlil Skála. Dle našich informací je Carvalho v Břeclavi už třetí sezonu a letos byl na testech v prvoligovém polském klubu Termalica. Na jihu Čech však jeho testování už skončilo.

Také ve druhém utkání v rámci letní přípravy hrála posílená juniorka Dynama na Složišti nerozhodně, když se s výběrem České asociace fotbalových hráčů rozešla 0:0.

„Pěkný zápas, ve kterém naši mladíci proti zkušeným ligovým fotbalistům, kteří nemají smlouvu, sahali po vítězství," vyzdvihl trenér juniorky Petr Skála.

Gól měl po centru aktivně hrajícího Řezáče už v 8. minutě na noze Černý, jeho lob ale brankář Lipš vystihl. Rozhodnout v závěru mohl Markytán, jenž však místo střely volil nezištnou přihrávku na vedle stojícího Černého, jehož ránu ale Krbeček vyrazil. Z hostí měl tutovku Kabele, ale Hajdušek v bráně tým podržel.

Dynamo jun. – XI. ČAFH 0:0 – ŽK: Řezáč. Diváci: 150. Rozhodčí: Macko. Dynamo jun.: Hajdušek – Křiváček (76. Tušer), Frnoch, J. Hric, Tomášek (46. Škoda) – Řezáč, Tomek (76. Janoch), Hála (46. Havel), Švantner (46. Kadlec) – Markytán, Černý. ČAFH: Lipš (46. Krbeček) – Kuncl (46. Sus), Hájovský, Drozd, Mendy (46. Bruš) – Homola, Stacey, Marek (46. Lička) – Karvánek (46. Kabele), Stehlík, Šíma (46. Galuška).