CHLUM – SUCHDOL 3:3 (1:2)
Karel Flaška, předseda Jiskry Chlum (6. místo): „První půli derby bych nejraději nehodnotil, protože z našeho pohledu neměla s fotbalem moc společného. Hráli jsme bez pohybu a patřičného důrazu, takže Suchdol se po pěkných akcích zaslouženě dostal do dvoubrankového vedení. Nám se naštěstí povedlo před pauzou snížit, když po faulu na Soudka proměnil penaltu Vaníček. V kabině tak musel následovat důrazný pohovor a slova naštěstí padla na úrodnou půdu. Hosté sice z brejku ještě navýšili skóre ve svůj prospěch na 3:1, ale zbytek zápasu už byl jasně v naší režii a po trefách Hájka s Jana Flašky se nám povedlo vyrovnat. V poslední minutě ještě mohl výhru na naší stranu strhnout Hájek, ale osamocený před suchdolským gólmanem nezachoval chladnou hlasu. Ale to už by bylo pro soupeře kruté."

Lukáš Soudek, předseda Sokola Suchdol (13.): „V týdnu za námi přišel trenér Jan Kříž s požadavkem na své odstoupení. Jeho rezignaci jsme přijali a áčka jsem se ujal já společně se Zdeňkem Látalem. V první půli jsme byli lepší, měli jsme výborný vstup do utkání a v 17. minutě otevřel skóre Prášil. Vedení pak navýšil ve 34. minutě Špale, ale vítr z plachet nám trochu vzala penalta, kterou Chlum ve 43. minutě proměnil. Obraz hry se ve druhé části lehce změnil, začali jsme tahat za kratší konec a domácím se nakonec povedlo skóre srovnat. S bodem z derby jsme spokojeni. Mohly být i tři, ale také ani jeden, neboť domácí v poslední minutě spálili tutovku."

N. VČELNICE – Č. VELENICE 2:0 (0:0)
Jan Pudil, trenér TJ Nová Včelnice (5.): „Soupeř očividně přijel s obrannou taktikou a v deseti lidech bránil velké vápno, což našim rychlým hráčům nevyhovuje a v první půli jsme se až na jednu šanci na dostřel branky nedostali. Něco podobného pokračovalo i po změně stran, ale jen do 62. minuty, kdy Bednář vystřelil, velenický brankář neudržel míč a Šlapanský nás poslal do zaslouženého vedení. Potom se osmělili i hosté a Holický musel po trestném kopu vytahovat balon ze šibenice. Další příležitosti jsme měli i my, když Mareš nejprve minul branku a posléze trefil tyč. Definitivní podobu našemu vítězství dal z trestného kopu střídající Tuček, jenž byl na hřišti pouhou minutu."

Karel Macho, předseda Lokomotivy České Velenice (9.): „Včelnice má kvalitní kádr, ale i přesto jsme chtěli bodovat. Počáteční tlak domácích jsme přečkali bez vážnější šance a poté jsme převzali iniciativu. Po krásné akci na čtyři doteky jsme vstřelili regulérní gól, ale pro údajný ofsajd, který ze všech zúčastněných viděl pouze asistent rozhodčího, nám nebyl uznán. Dále se hrál svižný fotbal a domácí byli hodně nepříjemní po stranách, kde mají opravdu šikovné hráče. Druhé dějství pokračovalo ve stejném duchu. Okolo 70. minuty jsme špatně rozehráli a Včelnice toho využila po nepříjemné střele a následné dorážce. Poté jsme hru více otevřeli a Mikudim, který si zpracoval balón ve vápně, byl sražen zezadu domácím brankářem. Jasná penalta, jíž viděli všichni, ale pan sudí Vejčík bohužel ne. Druhou branku jsme dostali po trestném kopu a naší teči ve zdi v závěru, kdy jsme hráli vabank. Toto utkání hrubě ovlivnili rozhodčí, kteří nás svým výkonem velice poškodili, ale více se k tomu nebudu vyjadřovat."

D. BUKOVSKO – TŘEBĚTICE 5:4 (4:1)
Josef Bastl, manažer Sokola Třebětice (7.): „Do zápasu jsme vstoupili aktivně, čtvrthodinu jsme domácí nepustili z jejich poloviny a nic nenasvědčovalo tomu, že první poločas prohrajeme 1:4. Ale to, co jsme pak předvedli v defenzivě, se hned tak nevidí. Po obrovských chybách jsme totiž soupeři jako na podnosu nabídli několik tutovek a domácí se nahlas divili, jak nádherně jim šance umíme připravit. V kabině jsme si to pořádně vyříkali a přestože jsme hru ještě více otevřeli, bylo to v tomto ohledu už úplně jiné utkání. Průběh druhé části se podobal začátku střetnutí a skutečně nebylo nemožné vývoj otočit v náš prospěch. To se nakonec nepodařilo, neboť Bukovsko v 92. minutě proměnilo penaltu za faul, jehož jsme se dopustili možná někde na střídačce, ale určitě ne v pokutovém území. Celkově druhý poločas provázely zvláštní děje, rozhodnutí a okolnosti. Třeba i to, že ke hře byl po většinu času připravený pouze jeden balon… Po dvou týdnech jsme absolvovali opět zajímavý výlet a doufám, že takové zážitky máme na delší čas vyčerpané."

K. ŘEČICE – LEDENICE 3:0 (1:0)
Peter Jánošík, trenér Sokola Kardašova Řečice (10): „Jsem rád, že jsme potvrdili zlepšený výkon a výhru ze Suchdola a doma konečně naplno zabodovali, což bylo podpořené kolektivním výkonem. Vedení nám zajistil ve 12. minutě Houska, o deset minut později nás však zachránil brankář Šamal, jenž zlikvidoval velkou šanci protivníka. Těsně před přestávkou mohl skórovat znovu Houska, který se ocitl sám před brankou, ale nedal. Jinak byl první poločas vyrovnaný herně i na šance. Po obrátce se skóre měnilo až v 63. minutě, když Grošek našel centrem Kováře a ten ve skluzu zvýšil na 2:0. V 74. minutě nás znovu podržel Šamal a o chvilku později Vojta Jánošík po rohovém kopu v pozici ležícího střelce uzavřel účet zápasu, neboť zbytek času už jsme si pohlídali a Ledenice do ničeho nepustili. Zdá se, že se nám trochu vrátila forma, neboť jsme konečně začali střílet góly a zároveň tým velmi zodpovědně bránil. Doufám, že to potvrdíme i ve zbývajících dvou duelech."

LIŠOV – LOMNICE 3:2 (3:1)
Denisa Kroupová, vedoucí mužstva Tatranu Lomnice (12.): „Do utkání jsme vstoupili velice nadějně. Hned v 6. minutě ohrožoval branku Kaštánek, jehož střela však skončila mimo síť. Úvodní čtvrthodinku jsme se pohybovali na půlce soupeře, v 17. minutě však domácí házeli aut, my nedokázalo míč odkopnout a nechali jsme zcela volného lišovského hráče před brankou, který si s nabídnout šancí poradil. O pár minut později soupeř přidal druhý gól. Ačkoliv jsme si opět vytvořili několik příležitostí, jak už je u nás zvykem, nedokázali jsme je zužitkovat.Povedlo se to až ve 33. minutě, kdy Nohava namířil svou střelu přesně pod břevno. Těsně před přestávkou jsme však potřetí inkasovali. Druhý poločas byl z naší strany bojovný, šancí jsme měli hned několik, ale proměnili jsme jen jednu, když se ve 83. minutě prosadil Řehoř. V samotném závěru utkání jsme Lišov tlačili, kýženého vyrovnání jsme se však bohužel už nedočkali."

N. BYSTŘICE – SOBĚSLAV B 0:2 (0:1)
Zdeněk Steklý, obránce Jiskry Nová Bystřice (8.): „Prvních dvacet minut jsme byli jasně lepší, ale málo nebezpeční v koncovce. Pak nám soupeř dal gól a my se z toho po celý zápas nedostali. Ve druhé půli jsme po rohovém kopu inkasovali podruhé a bylo hotovo. Nehráli jsme sice v nejsilnějším složení, ale prohrát jsme neměli. Z průběhu celého zápasu, jak jsme jej odehráli, je mi smutno. Teď by snad po delší době měli být k dispozici bratři Schramhauserovi a Jaroš, kteří by mohli přinést jak kvalitu do hry, tak impuls, protože nejsou zatíženi posledními výsledky. V obou zbývajících duelech se tak musíme snažit zabodovat."

ŠEVĚTÍN – SLAVONICE 10:1 (5:1)
Petr Bělohoubek, vedoucí mužstva Sokola Slavonice (11.): „Termín utkání v neděli dopoledne měl za následek, že jsme ráno sháněli hráče, aby nás bylo aspoň jedenáct. Přístup některých jednotlivců, kteří s námi neodcestovali, nás obrovsky zklamal. Místo nich jeli náhradníci, za což jim patří dík, i když výkon mužstva byl doslova tragický. O vývoji zápasu se nemá smysl vůbec bavit, domácí nás jednoznačně přejeli ve všech činnostech, o čemž nakonec vypovídá ostudný konečný výsledek. Nemá smysl se v tom dál šťourat, musíme na nevydařené vystoupení ihned zapomenout a pokusit se doma proti Dolnímu Bukovsku podat úplně jiný výkon, který bude podpořený patřičnou bojovností."

Jak nastoupili

JISKRA CHLUM U TŘEBONĚ
R. Flaška – Smetana, Míka, Novák, Matoušek – Březina, J. Flaška, Soudek, Řepa – Vaníček, Hájek.
SOKOL SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
M. Rácik – Prášil, Matějček, Dunaj, T. Záruba – Kříž, Šuba, Špale, Březina – Hofbauer (84. Kuchyňka), T. Záruba.
TJ NOVÁ VČELNICE
Holický – Průša, Vajda (35. Hulík), Šlapanský, Pivko – Mareš, T. Cypra (65. Hornát), Nebeský (75. Tuček), Petráš – Bednář, Pacholík (46. O. Blažek).
LOKOMOTIVA ČESKÉ VELENICE
Candra – Srpek, Jabůrek (65. Mikudim), Dvořák, Macho – Bittengl, Kopecký, Samec, Filip – Fiala, Sokol (75. Filo).
SOKOL TŘEBĚTICE
R. Havlík – Mašát, Zamazal (46. V. Habr), J. Habr, V. Novák – Švarc, Pokorný, Kelbler, T. Chvátal – V. Bastl (79. Dolák), P. Bastl.
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Šamal – Nedoma, Madar, P. Vosecký, F. Markes – Kovář, Bílek, Fischer, V. Jánošík – Grošek (85. Vyhlídka), Houska (75. Marušák).
TATRAN LOMNICE NAD LUŽNICÍ
Michal – Hynek, P. Němec (23. Nohava), Štěcha, Šachl – Zákostelecký (55. Krejník), Řehoř, R. Němec, Čáp (78. Nehoda) – Kaštánek, Heger.
JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Evják – Steklý, Hudeček (75. Nižník), Veith, Beneš – Mihula, Bobál, J. Feytl (65. Náprava), Kratochvíl – Kos (70. M. Feytl), Kodada (46. Havel).
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Mašek, Trávníček, Kubeš, Dvořák – Lojda, Jahoda, Bártů, Dušan Lovětínský – M. Bodlák, Deutschar.