V dobrý výsledek ve čtvrtečním utkání věří i trenér David Horejš, podle něhož k optimismu opravňuje nejen výhra 2:0 ve Frýdku-Místku, kde právě i Baník předtím padl, ale také předvedená hra.

„Kluky za jejich přístup musím pochválit a jsem rád, že za své úsilí se konečně dočkali i odměny v podobě tří bodů. Já je totiž vidím každý den na tréninku a mohu potvrdit, že ti kluci pracují, jsou pokorní a tou sérií nezdarů se trápili. Tři body z Frýdku pro ně tudíž mají velkou důležitost."

Do čtvrtečního šlágru s Baníkem (17.00 na Střeleckém ostrově) půjdou hráči Dynama po výhře ve Frýdku ve větší pohodě. „Čeká nás těžký zápas, všichni se ale na něj moc těšíme," ujistil Horejš. „Škoda jen, že nám bude vedle dlouhodobých marodů chybět pro žluté karty i Pešek,," litoval kouč Dynama. „Věřím ale, že se s tím popereme a že máme mužstvo na to, abychom Baník tady potrápili a že zápas zvládneme daleko líp než minule doma s Olomoucí," zdůraznil Horejš.

Baník o víkendu hrál doma s Pardubicemi jen 1:1, remizovala ale i třetí Opava, takže v boji o postup do ligy má Baník k dobru dál sedm bodů. „Víme, o co hrajeme, po jedné remíze nebudeme panikařit," podotkl pro klubový web Martin Sus, který s Pardubicemi zaskočil na pravé straně obrany za vykartovaného Bredu. Na jih Čech se těší: „Věřím, že přidáme zase nějaké body."

Kvůli předpokládané velké účasti fanoušků ostravského klubu bude ve čtvrtek omezen provoz parkoviště za východní tribunou. „Podle posledních informací z Ostravy se očekává příjezd pěti stovek fanoušků. Po poradě s bezpečnostní agenturou a policií jsme se rozhodli, že část východního parkoviště zůstane celý čtvrtek uzavřená," uvedl pro klubový web generální sekretář Dynama Milan Čadek.