Na Složišti totiž před několika desítkami svých nejvěrnějších a na kost promrzlých fanoušků prohráli s Příbramí 1:2.

Trenér vítězů Karol Marko byl se hrou i výsledkem spokojen. „Hráči jsou ještě trošku zataveni, dost jsem jim naložil," usmíval se. „Mne zajímalo, jak se budou hráči v té únavě i v té zimě projevovat. Myslím, že to zvládli. Doufám, že budeme hrát ještě lépe. Hlavní ale je, že se nikdo nezranil," pochvaloval si trenér hostí.

Trenér domácího týmu Miroslav Soukup už dopředu dal najevo, že zatímco do Berouna k zápasu s Teplicemi o konečné pořadí v Tipsport lize pojede juniorka, doplněna o hráče širšího kádru, proti Příbrami pošle své mužstvo v nejsilnější možném složení. Slovo dodržel, na Složišti jeho tým vyrukoval v sestavě, která by se od té ligové příliš lišit neměla.

Ze zimních posil chyběl jen Černý. „Měl ještě individuální trénink, ale po neděli už by se měl znovu naplno zapojit do tréninku s mužstvem a v nejbližším přípravném zápasu by se měl na hřišti objevit," ujistil trenér Dynama.

Ten v zápase navíc představil další možnou jarní posilu, kterou by se mohl stát německý defenzivní fotbalista Jan Tauer (první půli hrál vedle Lengyela ve středu obrany, po přestávce se přesunul na post štítového záložníka). A nevedl si špatně. „Má za sebou v Německu několik sezon ve druhé bundeslize, je mu devětadvacet a do konce týdne bychom se měli rozhodnout, zda tu zůstane," sdělil Deníku jižní Čechy Miroslav Soukup.

Jeho svěřenci začali sobotní zápas aktivně a v prvních dvaceti minutách dvakrát zahrozili ze vzduchu: ve 13. min. po Klesově centru mířil těsně vedle hlavou Hora a krátce nato po faulu na Ježdíka a následném přímém kopu Táborského poslal míč vedle zadní tyče i naběhnuvší si Tauer. Ve 30. minutě prověřil Hrušku v bráně hostí střelou z úhlu Táborský, kterého vyslal dopředu přesným pasem Hora.

První gól ale dala Příbram. Ve 40. minutě, kdy Hanzlíkovi uskočil ve vápně míč, Wágner zblízka sice překopl, čtyři minuty nato však po Krbečkově uličce utekl po pravé straně Jugas a z jeho centru na zadní tyč nabíhající Stratil dělovkou prostřelil Daňka – 0:1.

Radost hostí trvala krátce, hned z rozehrávky totiž Benát pohotově poslal dopředu Táborského, jenž střelou k zadní tyči vyrovnal na 1:1.

V úvodu druhé půle si dvě slibné šance vypracoval agilní Táborský, vždy ale pálil vedle. A tak v závěru rozhodli hosté: Azizův trestný kop Daněk pádem k tyči sice stačil vyrazit, volný Wágner ale míč zblízka vrátil do sítě – 1:2.

Dynamo Č. Budějovice – Příbram 1:2 (1:1)

Branky: 45. Táborský – 44. Stratil, 87. Wágner. Bez karet. Diváci: 40. Rozhodčí: Makovička.

Dynamo: Daněk – Ježdík, Lengyel, Tauer, Hanzlík (65. Riegel) – Klesa (46. Wermke), Benát (46. Javorek), Rýdel (46. Halama), Hora – Řezníček (75. Markovič), Táborský.

Příbram: Hruška – Jugas, Trapp, Mišun, Divíšek – Krbeček, Pilík, Tarczal (61. Pleško), Aziz, Stratil – Wágner.

Dvě porážky v Tipsportlize

Oba jihočeští účastníci Tipsport ligy hráli v sobotu utkání o konečné pořadí. A oba týmy své zápasy prohrály: druholigové Táborsko v Edenu v duelu celků ze třetích míst základních skupin s Boheminas 1:2, prvoligové Dynamo v zápase o černého Petra v silně kombinovaném složení v Berouně s Teplicemi 0:3.

V Edenu začalo Táborsko výborně a v samém úvodu zápasu se trefil nový muž v jeho dresu Petr Dolejš, jenž na Soukeník přichází z Teplic na hostování. „Bude-li zdravý, bude přínosem. Sledoval jsem jeho kariéru, už když šel ze Strakonic do Dynama. Když později působil v Jihlavě, říkal jsem si, že by mohl někdy hrát za nás. Je z Písecka a jak známo, naší filozofií je dávat příležitost hráčům z regionu," uvedl šéf klubu Jiří Smrž.

Pražané pak přidali a góly měli na svých kopačkách Budínský a Moravec, na brankáře Fryštáka ale nevyzráli. Ve 30. min. Šiml technickým padáčkem vyrovnal. Čtvrt hodiny před koncem Havel tečoval po Radově centru míč na zadní tyč Fryštákovy svatyně a volný Ptáček dorazil na 2:1.

Na levém beku Táborska se v týmu poprvé představil mladík Pavel Radoš, který přichází hostovat z Dukly Praha. Pětačtyřicet minut sehrál stoper Krmpotić, jenž na Soukeníku ale pokračovat nebude. O Zajace je zájem v Písku a Kunicích. V pondělí jede Táborsko na zimní soustředění do Břízek u Jablonce.

Dynamo v Berouně v zápase s Teplicemi mělo z kádru áčka vlastně jen Křížka, Bakalu, Nováka a Petráně, celý zápas odehrál Dan Veselý (vnuk legendy Slavie). „Měli jsme v týmu i dorostence, zatímco Teplice nechaly doma jedině Vachouška a Mahmutoviče, na lavičce byl připraven i Marek Jarolím," sdělil Deníku kouč juniorky Dynama Jiří Lerch, jehož mladí svěřenci odolávali silnému soupeři skoro celý poločas a Křížek v bráně kapituloval až těsně před přestávkou. Po změně stran daleko zkušenější Severočeši své vítězství dvěma góly navýšili.

„Po dohodě s Teplicemi se hrálo jen na 2×35 minut, neboť umělka v Berouně je fakt špatná a hrozně to klouzalo," posteskl si Lerch.

BOHEMIANS – FC TÁBORSKO 2:1 (1:1) – Branky: 30. Šiml, 75. Ptáček – 1. Dolejš. Rozhodčí: Poživil – Mrkáček, Krupa. Bohemians: Sňozík – Hauer, Ptáček, Šmíd, Kalina – Moravec, Jindřišek, Budínský, Šiml, Potočný – Bálek, 2. půle: Havránek – Štochl, Ptáček, Cseh, Růžička – Havel, Jindřišek, Rada, Nerad, Bartek – Jirouš. Táborsko: Fryšták – Mašek (46. Kotrba), Mráz (46. Kalášek), Gallo (46. Krmpotič), Radoš (46. Smetana) – Dolejš, Dobal (46. Cíferský), Sladký, Jasanský, Voráček (46. Kočí) – Strnad (46. Zajac).

TEPLICE – DYNAMO ČB JUN 3:0 (1:0) – Branky: 35. a 67. Jindráček, 41. Krátký. Diváci: 30. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Šaufová. Teplice: Slavík – Vondrášek (36. Čajič), Matula, Jablonský, Rosa (36. Podaný) – Krátký, Ljevakovič, Jursa, Vůch – Kerič (36. Lüftner), Jindráček. Dynamo: Křížek (57. Rojík) – Bakala (36. Funda), Novák, Sláma, A. Dvořák – Hronec (52. Staněk), Petráň, Zeba (48. Slavík), Veselý – Jenne (36. Repa), Vaněk (61. M. Held).