Třiadvacetiletý útočník Jakub Řezníček, jenž z Mladé Boleslavi do Dynama přišel s vizitkou důrazného útočníka, v přípravě s Českým Krumlovem (4:0) zaznamenal od 19. do 25. minuty čistý hattrick.

Dát tři góly v řadě a navíc ještě za pouhých šest minut, toho si jistě považujete?

Hráli jsme s divizním soupeřem a že dáme nějaké góly, se tudíž čekalo. Vyšlo to zrovna na mě, protože já měl ty šance, tak jsem je proměnil.

Ještě jste tam měl i nějaké další příležitosti, jenže úplně všechno proměnit se asi nedá…

Dvakrát jsem tam dostal kolmici za beky, ale pokaždé mi to ujelo. Bylo to delší, než jsem čekal, a gólman tam byl dřív než já. Z té jedné situace jsme ale stejně dali gól, protože brankář mi sice míč ukopl, jenže Zdeněk Ondrášek ho dorazil do sítě.

Hattrick jste završil z penalty, která byla po faulu na vás. Řekl bych, že o ní nebylo žádných pochyb.

To určitě ne. Já si zpracoval balon a on mi skočil kopačkami na obličej. Úplně jasná penalta.

Ty vaše góly vůbec byly takové bolavé, protože i při druhé brance jste tam utržil nějaké šrámy a hodně těžko jste se zvedal z trávníku…

To je pravda, já střílel přes jejich beka, který mi tam dal podrážku a já to prostřelil nějak i s tím. To bolelo.

Vyhráli jste po sérii porážek, ani v Německu a Rakousku se vám výsledkově nedařilo. Nicméně pro vás mohlo být náplastí to, že jste proti Aue dal svůj první gól v Dynamu. Jak jste tu svou premiérovou trefu viděl?

Hudson po pravé straně zatáhl balon, dal mi to pod sebe a já to dal placírou k tyči. Myslím, že se mi to povedlo trefit docela pěkně.

Fotbalisté Českého Krumlova, byť tady odvedli dobrý výkon, jsou při vší snaze výkonnostně někde jinde než vy, přesto ale asi výsledek i průběh té první půle byl přesně tím, co jste po sérii porážek potřebovali.

Určitě jsme chtěli dát co nejvíc gólů, abychom se trošku chytili, zvedli se a trošku herně se připravili na těžší zápasy. Takovéto utkání je spíš o kombinacích, abychom si je nacvičili. A samozřejmě taky dali pár gólů a zvedli si sebevědomí.

Co ty kruté mrazy? Jak se vám v nich hraje?

Myslím, že dneska to docela šlo. Alespoň v první půli, kdy ta naše sestava byla na hřišti, svítilo sluníčko a nijak to nefoukalo. Ani mráz takový nebyl. To ráno, když jsme trénovali, bylo mínus patnáct, ale taky i osmnáct, to bylo horší.

V pondělí hraje Dynamo na Střeleckém ostrově generálku s Jihlavou (15).