Zatímco boj o postup, který svádí vedoucí Ševětín s druhými Ledenicemi, se týmů z Jindřichohradecka netýká, hra o černého Petra ano. Vzhledem k faktu, že do okresů budou z této skupiny padat dva nejhorší celky, otázkou zůstává, kdo doprovodí poslední soběslavské béčko.

Po uplynulém kole je jasné, že půjde o jednoho z dvojice Slavonice – Suchdol. Ve svých rukách mají záchranu fotbalisté od Lužnice, kteří drží před svým sokem jednobodový náskok, ale v derniéře přivítají silného protivníka v podobě třetí Nové Včelnice. Když však zvítězí, mohou se radovat. Slavoničtí potřebují k udržení doma porazit Kardašovu Řečici a pak spoléhat na zaváhání Suchdola. Pokud budou mít po 26. kole oba celky shodný počet bodů (v případě, že Suchdol prohraje a Slavonice remizují), hovoří vzájemná bilance pro slavonické mužstvo (0:0, 2:1).

N. VČELNICE – SOBĚSLAV B 7:0 (2:0)
Jan Pudil, trenér TJ Nová Včelnice (3. místo): „Hosté se zaměřili pouze na bránění, což se jim dařilo do 20. minuty, kdy otevřel skóre Nebeský. Pak už bylo jen otázkou, kolik gólů se nám proti odevzdanému soupeři povede vstřelit. Během zcela jednoznačné partie se soběslavskému celku nepodařilo našeho brankáře ani jednou ohrozit. Hosté přijeli pouze v jedenácti, během úmorného vedra tak nemohli ani vystřídat a navíc ve svém středu měli čtyři starší hráče. V našem týmu na sebe nejvíce upozornil Nebeský, který zaznamenal čtyři trefy, o další se podělili Petráš, Šlapanský a Bednář z penalty."

K. ŘEČICE – TŘEBĚTICE 1:3 (0:1)
Peter Jánošík, trenér Sokola Kardašova Řečice (10.): „V defenzivě nám to nefunguje, ale to bych se stále opakoval. Už v 8. minutě jsme vzadu špatně řešili situaci a místo odkopu jsme se snažili o přihrávku, čehož hosté využili a chybu potrestali úvodním gólem. Během prvního poločasu jsme měli tři velmi dobré šance, ale Vojta Jánošík v 17. minutě hlavičkoval pouze do brankáře, pěknou střelu Bílka ve 27. minutě třebětický gólman vyrazil na roh a ve 37. minutě Sedláček pálil těsně vedle. Po změně stran se opět prosadil soupeř, který tak v 63. minutě vedl už 3:0. Výsledek korigoval až v 81. minutě Zbyněk Roubík při svém prvním startu za áčko. Hosté byli herně lepší, pohyblivější a uspěli po zásluze. A přestože přijeli pouze v jedenácti, vydrželi celý zápas, zatímco naši mladíci si říkali o střídání. To nepochopím. Můžeme být rádi, že nás Slavoničtí zachránili a zaplaťpánbůh, že se u nich z našeho pohledu nebude rozhodovat o udržení."

Roman Havlík, trenér Sokola Třebětice (7.): „Na trávníku bylo znát, že ani jednomu ze soupeřů o nic podstatného nejde. My začali lépe a v 8. minutě nám zajistil vedení Jiří Habr. Po obrátce jsme přidali další dva zásahy, o něž se postaral znovu tentýž hráč, který tak zaznamenal hattrick. Řečice snížila až deset minut před koncem krásnou střelou do šibenice. Vzhledem k našemu sympatickému hernímu projevu si myslím, že jsme zvítězili naprosto po zásluze."

N. BYSTŘICE – SUCHDOL 3:2 (2:1)
Zdeněk Steklý, předseda Jiskry Nová Bystřice (6.): „Byl to dobrý zápas, hodně vypjatý. Suchdol potřeboval body a rval se o ně. Nejprve nás nechal hrát, ale byl nebezpečný dopředu. Už v 8. minutě jsme faulovali ve vápně a po penaltě prohrávali. Chtěli jsme vyrovnat, do šancí jsme se však moc nedostávali. Pak to však na sebe vzal Havel. V 30. minutě si navedl balon a střelou k tyči vyrovnal, o pár minut později pak skončil jeho střílený centr z přímého kopu z veliké dálky za zády hostujícího brankáře a vedli jsme 2:1. Na začátku druhé půle se však protivník hezky trefil křižnou ranou a vyrovnali. Poté jsme byli pod tlakem, ale v 70. minutě se individuálně prosadil Jaroš, uvolnil Králíčka, a ten rozhodl o našem vítězství. Hosté měli určitě více šancí, náš brankář Tesař si zachytal, ale mnohokrát to Suchdolští nevyřešili, nemají totiž Havla. Jsme rádi, že jsme se rozloučili s číměřským azylem vítězstvím a pokud by se nám i příští rok podařilo uhrát na domácím hřišti 29 bodů, budeme spokojení. Také jsme pro fanoušky chtěli zachovat zápas proti Mexiku, tedy Slavonicím, takže budeme sledovat, jako to celé dopadne."

Lukáš Soudek, předseda Sokola Suchdol (12.): „Do utkání jsme měli výborný vstup, od úvodních minut jsme drželi míč na svých kopačkách a vytvářeli si jednu šanci za druhou. V 8. minutě po faulu na Lukáše Štěpánka proměnil Michal Březina penaltu. Nadále jsme drželi otěže zápasu a kdyby do dvacáté minuty byl stav 0:3, nikdo z přítomných se nemohl divit. Bohužel pro nás, domácí mají ve svých řadách Jiřího Havla, který dvěma povedenými individuálními akcemi překlopil poločasové vedení na stranu Bystřice. O přestávce proběhla v kabině důrazná domluva a do druhé půle jsme opět vlétli jako do začátku utkaní. Odměnou nám bylo vyrovnání v 58. minutě, když se umístěnou střelou prosadil Rosťa Gorný. Bohužel, další obrovské příležitosti jsme již neproměnili, a tak přišel trest v podobě třetí inkasované branky."

CHLUM – LEDENICE 1:2 (1:0)
Karel Flaška, předseda Jiskry Chlum (8.): „Naše sestava už byla o trochu lepší než v minulých utkáních, což se především v úvodním dějství pozitivně projevilo na naší hře a kvalitnímu týmu ze špičky tabulky jsme byli vyrovnaným protivníkem. A povedlo se nám vstřelit i úvodní gól, o který se svým důrazem postaral Hájek. Ledeničtí měli také šance, ale ty pochytal brankář Standa Valeš. Po přestávce už se hrálo více v režii hostů, kteří mají ve svém středu výborné hráče, jako jsou třeba Kadlec s Bezem. V 57. minutě po krásné kombinaci vyrovnali a v 75. minutě zaznamenali vítězný gól. Naši hráči už v dusném počasí neměli sílu s vývojem něco udělat, navíc hosté měli ještě oč hrát. I přes porážku jsme předvedli solidní výkon, což uznal i soupeř."

Č. VELENICE – LOMNICE 1:1 (1:1)
Karel Macho, předseda Lokomotivy České Velenice (11.): „Důležité utkání pro nás začalo velmi dobře a již ve druhé minutě jsme se po pěkné akci na tři doteky dostali do vedení zásluhou Samce, který zakončil do prázdné brány. Hosté byli díky svým vysokým hráčům nebezpeční ze standardních situací a měli i trochu více ze hry. Ve 37. minutě jsme chybně rozehráli ve středu hřiště, míč se dostal k lomnickému Kaštánkovi, jenž vymotal naší obranu a Candrovi nedal žádnou šanci. Ve druhé části jsme přidali a proběhlo i několik střídání, protože po sobotní svatbě naší dlouholeté opory Franty Dvořáka byli někteří chlapci značně unavení. Tímto chci zároveň Fandovi popřát mnoho štěstí v manželství. V této fázi utkání jsme byli nebezpečnější a vytvořili si dostatek vyložených šancí ke skórování. Bohužel se opět projevila naše katastrofální koncovka, a proto skončilo utkání dělbou bodů. Vzhledem k sobotním výsledkům nám remíza zajistila setrvání v soutěži i pro další sezonu."

Denisa Kroupová, vedoucí mužstva Tatranu Lomnice (9.): „K vidění byl poměrně vyrovnaný zápas. Úvod nám příliš nevyšel a již ve 2. minutě jsme prohrávali. V 10. minutě se snažil po standardní situaci vyrovnat hlavou Zákostelecký, balon však mířil těsně vedle. V 29. se v šanci ocitl Kaštánek, bohužel v koncovce neměl to pomyslené fotbalové štěstí. Skóre se mu tak podařilo srovnat až ve 38. minutě. Ve druhém poločase jsme se nechali zatlačit a soupeř ze své hry vytěžil řadu nadějných možností. Naše jediná velká příležitost přišla v 74. minutě, kdy po rohu Řehoře hlavičkoval Nohava. Ačkoliv mířil dobře, míč na poslední chvíli stačil z brakové čáry vykopnut jeden z velenických hráčů."

D. BUKOVSKO – SLAVONICE 5:1 (2:1)
Petr Bělohoubek, trenér Sokola Slavonice (13.): „Opět jsme měli k dispozici pouze jedenáct hráčů a navíc jsme utkání zahájili velmi špatně, neboť Bukovsko se dostalo do vedení už ve druhé minutě. Ve 13. minutě však pěknou střelou na vzdálenější tyč Peschel vyrovnal. Přesně po půlhodině hry přišla komplikace, neboť náš matador Jahoda se zranil a my museli hrát o deseti. Domácí tak ve 42. minutě udeřili podruhé, ale to nebylo to nejhorší. O dvě minuty později totiž musel odstoupit pro změnu nejmladší hráč našeho kádru Dvořák, takže jsme celý druhý poločas byli nuceni odolávat převaze domácích pouze v devíti lidech. Samozřejmě tak bylo už jen otázkou, na kolik toho Bukovsko využije. Od nás za zmínku po přestávce stojí snad jenom pohledná individuální akce Jana Bodláka. Nyní nás doma čeká zápas o všechno proti Řečici, ale bohužel už to nemáme ve svých rukách."

Jak nastoupili

TJ NOVÁ VČELNICE
Holický – Vajda, Holec (60. M. Blažek), Šlapanský, O. Blažek – Mareš (75. Pacholík), V. Hornát (70. M. Hornát), Nebeský, Průša – Bednář (70. Vokuš), Petráš.
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Šamal – Janeček (70. Smrž), Nedoma, P. Vosecký, Zeman (55. Vyhlídka) – V. Jánošík, Markes, Bílek, Sedláček – Fischer (50. Z. Roubík), Grošek.
SOKOL TŘEBĚTICE
R. Havlík – V. Novák, P. Bastl, Kelbler, V. Havlík – Švarc, V. Habr, B. Novák, T. Chvátal – Šťastný, J. Habr.
JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Tesař – Hudeček, Steklý, Nižník (62. Nováček), Beneš – Kratochvíl (70. Dvořák), Bobál, Králíček (75. Drábik), Veith – Havel, Jaroš.
SOKOL SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
M. Rácik – Kříž (70. F. Rácik), Bednář, Dunaj, T. Záruba – Gorný (65. Arenberger), Špale (82. Šuba), Hešík (55. Matějček), Březina – Štěpánek (45. Daněk), Heřman.
JISKRA CHLUM U TŘEBONĚ
S. Valeš – Eliáš, Cepák, Novák, Březina (46. Novotný) – Bednář, J. Flaška, Soudek, Vaníček – Hájek, R. Flaška.
LOKOMOTIVA ČESKÉ VELENICE
Candra – Mezera (70. Kica), Dvořák, Srpek, Macho – Bittengl, Kotrba (60. Mikudim), Samec (68. Bambule), Filip – Kopecký, Fiala (80. Škácha).
TATRAN LOMNICE NAD LUŽNICÍ
Michal – Šachl, Zákostelecký, Nohava, Čáp – R. Němec (46. Hynek), Řehoř, Heger, Čuta – Kaštánek (71. Novák), Krejník.
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Jahoda, Kubeš, Dvořák, Drobilič – Peschel, Trávníček, M. Bodlák, J. Bodlák – Deutschar, Balík.