Zásluhu na tom, že fotbalový stánek Dynama se v republice řadí mezi top stadiony, má dle klubového webu statutární město České Budějovice, které v posledních letech investovalo do rekonstrukce stadionu desítky milionů korun. „Díky tomu byl mimo jiné trávník našeho stadionu označen za jeden z nejlepších v republice," uvedl tiskový mluvčí Dynama Aleš Strouha.

Nejde jen o subjektivní názor hráčů, funkcionářů či fanoušků Dynama, úřední punc tomuto konstatování dala svazová Komise pro stadiony a hrací plochy, která při podzimním hodnocení označila trávník Dynama za nejlepší hrací plochu ve II. lize a k nejlepším by dle tohoto hodnocení patřil i v nejvyšší soutěži.

„Trávník na našem hřišti se kompletně měnil v létě, kdy odborná firma starý trávník strhla, navezla novou zeminu, pohnojila a položila fungl nové travnaté koberce," sdělil Deníku generální sekretář Dynama Milan Čadek a upřesnil, že při zmíněné kategorizaci hrací plochy se hodnotí šest kritérií a každé z nich se boduje na stupnici od jedné do pěti. „Maximum bodů, co trávník může získat, je tedy třicet. Střelecký ostrov získal celkem sedmadvacet bodů," vyzdvihl sekretář Dynama.

„Hřiště prošlo v létě renovací, trávník byl odfrézovaný strojem Koro, vegetační vrstva byla upravena a byl položen trávníkový koberec. V době návštěvy i přes vydatné deště a značnou zátěž bylo hřiště poškozeno provozem pouze lehce a běžně. Kořenový systém byl pevný a zdravý, hustota a pevnost porostu výborná. Vodopropustnost velmi dobrá, brankoviště lehce poškozena," cituje web Dynama ze zprávy komise.

Střelecký ostrov se může pyšnit nejen trávníkem, do krásy roste celý stadion, do jehož údržby od roku 2003 vedení města pravidelně investuje. Vyrostly tři nové tribuny, zázemí klubu a vyhřívání hrací plochy, v létě došlo k rozsáhlé rekonstrukci prostor uvnitř hlavní tribuny, včetně šaten hostů a kabiny hlasatele, začala výstavba plošiny pro novináře. Letos dle klubového webu přibude nová světelná tabule, po dokončení úprav vnitřních prostor hlavní tribuny dojde k rekonstrukci střechy a celá tribuna dostane zcela novou fasádu.