Shodnou porážku 2:3 si v úvodním jarním kole krajského přeboru na své konto připsali fotbalisté Třeboně i Dačic. A rovněž průběh hry byl hodně podobný. Zatímco lázeňský tým na umělce hostil suverénního dražického lídra, Centropen se představil u Otavy, kde domácí rezerva začala napravovat nepovedený podzim. V táborech obou týmů z okresu musí hráči smutnit, neboť minimálně na bod měli! Po nadějném začátku však oba celky po změně stran srazily hrubé chyby.

TŘEBOŇ – DRAŽICE 2:3 (2:0)
Marcel Tomášek, trenér Jiskry Třeboň (5. místo): „Jednalo se o zápas dvou rozdílných poločasů a kvůli našemu lajdáctví jsme z něho nic nevytěžili. V tom úvodním měly Dražice sice opticky míč častěji ve svém držení, ale do žádné výrazné šance jsme je nepustili a naše defenziva pracovala velmi zodpovědně. Naopak, směrem dopředu jsme byli mnohem nebezpečnější my a po zásluze jsme si vypracovali dvoubrankový náskok. ve 33. minutě po standardce hlavičkoval novic František Benhák do Rossmanna a od něho se míč odrazil do sítě. Tři minuty před pauzou pak hostující gólman příliš vyběhl a Maxa jej chytře přehodil. Kromě toho ještě Straka trefil z trestného kopu tyč a Rossmann se dvakrát ocitl zcela sám před brankou soupeře. Jenže do druhé půle jsme nastoupili, jako by se nám nemohlo už nic stát. Toho pochopitelně kvalitní protivník využil a velmi rychle potrestal naše lajdáctví a hrubé chyby, takže v 52. minutě bylo srovnáno. Z kalichu hořkosti jsme pili v 72. minutě, kdy Dražice dokonaly obrat. Dvě minuty před koncem měl ještě slušnou příležitost Benhák, ale skóre už se neměnilo. Kdybychom po změně stran hráli zodpovědněji, takhle to skončit nemuselo. Nyní nás čeká zápas v Čimelicích, kde se pokusíme ztracené body nahradit. Na marodce však máme Kamila Benháka, Diviše a Holého, takže nadále, bohužel, nebudeme kompletní."

PÍSEK B – DAČICE 3:2 (0:1)
Petr Musil, člen výboru Centropenu Dačice (10): „Z konečného výsledku jsme zklamaní. V prvním dějství jsme na hřišti dominovali a vypracovali si i celou řadu slibných možností. Využít jsme však dokázali pouze jedinou, když ve 25. minutě Tomanův centr střelou z voleje k tyči proměnil Štolba. Toman ještě navíc orazítkoval břevno a Brandl tyč. Po obrátce domácí přidali a hned ve 48. minutě se jim povedlo vyrovnat, když nám propadl centr na volného hráče. Druhé písecké trefě znovu předcházel nepokrytý centr a pomohl jí i vítr, takže míč zapadl k naší zadní tyči. Mužstvo však bojovalo a zásluhou Tomáše Krejči, jenž nám přišel vypomoci na dva duely z Jemnice, se povedlo vyrovnat, když po rohovém kopu do sítě uklidnil odražený balon. Bohužel, další nepozornost v defenzivě už byla osudná. Měli jsme velké díry v obranné činnosti, a proto se vracíme s prázdnou. Nicméně na sobotní domácí duel s Hlubokou se těšíme a chtěli bychom se v něm výsledkově rehabilitovat."

Jak nastoupili

JISKRA TŘEBOŇ
J. Skála – Wolf, Šafránek, Havlík, Kido – Maxa, Franěk (87. T. Skála), Fr. Benhák – Straka, Smějsík (41. Jordán) – Rossmann. Trenér: Marcel Tomášek.
CENTROPEN DAČICE
T. Ferdan – Černý, Kněžínek, T. Krejča, Grün (80. Habr) – Jindra, Brandl, Točík, Štolba – M. Ferdan, Toman. Trenér: Zdeněk Derganz.