J. HRADEC – PÍSEK B 1:0 (1:0)
Marek Černoch, trenér FK J. Hradec (6. místo): „Pro nás je hodně důležité, že jsme dokázali doma potvrdit bodový import z Dačic. Předpokládali jsme, že nás čeká velmi těžké utkání, což se do puntíku potvrdilo. K vidění byl z obou stran velmi kvalitní fotbal, naprosto vyrovnaný od první do poslední minuty. Žádný ze soupeřů si v něm nevytvořil trvalejší převahu a tlak. Brzy začínalo být zřejmé, že může rozhodnout jediný gól, což se také stalo. Ve 43. minutě zahrával trestný kop Koutný, jednalo se o nacvičený signál, ve vápně pak balon hlavou lehce tečoval Beránek, změnil jeho směr, a ten zapadl za záda píseckého brankáře. Moc nás těší, že to takhle dopadlo, Písek totiž přijel s pěti ligovými pendly a podal výborný výkon. Domnívám se, že to byl nejlepší protivník, který se u nás na podzim představil. Podle plánu nás o víkendu čeká ještě předehrávka na půdě poslední Plané nad Lužnicí, ale zda se skutečně bude hrát, o tom by měla ve středu rozhodnout sportovně technická komise krajského fotbalového svazu."

TŘEBOŇ – DAČICE 8:3 (4:1)
Zdeněk Procházka, trenér Jiskry Třeboň (8.): „Vnímali jsme dva atributy, jimiž se vyznačuje hra Dačic, a to že hodně gólů střílí, ale zároveň jich také dost inkasují. Z našeho pohledu bylo rozhodující, že nám náramně vyšel vstup do utkání a po dvaceti minutách jsme vedli 4:0. Tím jsme se ale nechali trochu ukolébat a vlastními chybami soupeři umožnili dvakrát skórovat, takže v 50. minutě to bylo 4:2. Na naši pátou trefu Dačičtí ještě jednou odpověděli, zbytek zápasu však už zase zcela patřil nám. Šancí jsme měli skutečně velké množství, do otevřené obrany jsme chodili sami, nastřelili i dvakrát tyč, takže jsme v poněkud divokém duelu mohli vyhrát ještě výraznějším rozdílem. Diváci samozřejmě byli spokojení, viděli jedenáct gólů. Já však viděl i naše chyby, po nichž jsme dvakrát zbytečně inkasovali. Poprvé v sezoně jsme dostali víc než dvě branky, což mě mrzí, na druhé straně jsme si to vynahradili v ofenzivě. Třikrát se trefil Průcha, dva góly přidali Holzepl s Maxou a jednou se prosadil Kolafa."

Dušan Lovětínský, asistent trenéra Centropenu Dačice (13.): „O osudu střetnutí rozhodlo vlastně úvodních dvacet minut, během nichž jsme dostali čtyři góly. Třeboň na nás ani tak netlačila, my jí to však usnadnili našimi školáckými chybami v defenzivě. Po katastrofálním začátku jsme se přece jen trochu vzpamatovali, dokázali jsme vyrovnat hru a v 29. minutě Šimánek snížil. Když krátce po pauze vstřelil Štolba druhý gól, cítili jsme šanci s výsledkem ještě něco udělat, ale opět nás potopily další minely. V 69. minutě sice ještě Celý korigoval na 5:3, vzápětí však domácí přidali šestý gól a nebylo co řešit. Vzadu nám to nejde, čímž mám na mysli defenzivní hru celého mužstva, nejen obránců. Během zimní přestávky nás v této činnosti čeká hodně práce."

Jak nastoupili

FK J. HRADEC
Rešl – Zaal, Völfel, Beránek, M. Šenkýř – Kučera, Stejskal, Koutný, T. Šenkýř – Havlík (90. Šmíd), Chalupský (88. F. Votava).
JISKRA TŘEBOŇ
Kopecký – Kolafa, Cahyna, Kido, Malický (70. Matoušek) – D. Kodras, Lonsmín, Maxa, Divoký (81. Franěk) – Holzepl, Průcha (77. Diviš).
CENTROPEN DAČICE
Ferdan – Mašát, Celý, Nosek, Vacuška – Kněžínek, Točík, Jindra, Brandl, Šimánek (89. Svoboda) – Štolba.