Nejen o tomto zápase jsme se ale bavili s třiatřicetiletým obráncem Michalem Klesou, jenž odehrál ve Znojmě v dresu budějovického týmu celých devadesát minut.

Bod ze Znojma má svou cenu, takže ho jistě berete. Anebo jste spíše pomýšleli na vítězství?
Bod určitě není špatný, ale vzhledem k průběhu utkání bychom si možná ty tři body zasloužili víc než náš soupeř. I bod ale samozřejmě bereme, už jen proto, že jsme tam prohrávali a dokázali jsme se vrátit do zápasu. Trošku škoda však je, že jsme utkání nedotáhli k vítězství.

Vy jste se nijak netajili tím, že do Znojma pojedete se snahou odčinit nevydařený vstup do jarní části sezony. Předchozí porážka s Varnsdorfem doma vás zřejmě hodně trápila…
My víme, že jsme první zápas na jaře nezvládli a že jsme ho odehráli špatně. Nemá cenu si nic nalhávat, nikdo z nás, co jsme před týdnem tady na hřišti byli, asi nehrál tak, jak by chtěl a na co má. Celý týden jsme se potom připravovali na to, že ve Znojmě to z naší strany musí být úplné jiné. Jeli jsme si tam pro tři body, vezeme si bohužel jen jeden, avšak i ten je dobrý.

Možná i proto, že jste museli dotahovat, ne?
My vstoupili do zápasu dobře a měli jsme i první dvě šance a je velká škoda, že aspoň jedna z nich neskončila gólem. Znojmo se pak trošku dostalo do hry, taky nějakými standardkami, když jsme udělali pár zbytečných faulů. A z jednoho takového přetaženého centru dali domácí taky gól, navíc dost šťastný. Ta střela se totiž otřela o nohu Šuryho (Ondřeje Šourka, pozn.), jinak by ji Kříža určitě měl.

Ten gól jste dostali krátce před půlí, takže v kabině jste si měli co říct?
Hlavně jsme si řekli, že po půli budeme hrát jako od začátku a že tu branku určitě dáme a že to otočíme. Stačilo to ale jen na remízu.

Možná to chtělo víc štěstí, třeba při té tyčce, kterou dal Táborský po vašem centru…
Nějak se tam ke mně dostal odražený balon, já si to jen přiklepl a poslal centr do vápna, kam si Ivoš naběhl a trefil tyč. Škoda, byl by to hezký gól.

Vy tu lajnu zezadu často pilujete, před týdnem proti Varnsdorfu však tyhle vaše výjezdy chyběly. Proč?
Řekl bych, že Varnsdorf na nás bylo hodně dobře připravený, měl nás dobře přečtené. Anebo nám ten jejich systém 3-5-2 nesedl a my beci se do hry moc nedostali. Ani já, ani Jirka Funda na druhé straně. Asi ani naši krajní záložníci, já bych ale řekl, že s Varnsdorfem se nedařilo celému manšaftu vůbec nic.

Na druhé straně, Varnsdorf teď dal Prostějovu sedm gólů, zřejmě skutečně má formu!
Varnsdorf má šikovné mužstvo. I tady bylo vidět, jak ti jeho útočníci jsou šikovní a běhaví, pracovali celý zápas. Dali sedm gólů Prostějovu, mu my tu dali jen tři, i z toho je vidět, že nějakou kvalitu Varnsdorf má. Přesto jsme to s nimi měli zvládnout. Podle mě zápas nebyl ani tak o kvalitě Varnsdorfu, jako spíš o nás. My to nezvládli.

Jenže bez zaváhání a výkyvů snad nejde druhou ligou projít. Teď prohrál třeba i Baník ve Frýdku-Místku…
Druhá liga je soutěž, v níž každý může porazit každého. Možná, že jedině Olomouc je svojí kvalitou trošku odskočená. I když ani jí se začátek soutěže moc nepovedl, pak ale nasedla na vítěznou vlnu a po té jede. Myslím si ale, že o druhé místo v tabulce se my, Baník a Opava můžeme prát až do posledního kola.

Nejdřív byste ale tudíž měli teď v pátek doma zvládnout zápas se Sokolovem, ne?
To v každém případě. Já na podzim v Sokolově nehrál, protože kolo předtím jsem ze dvě žluté byl vyloučen, ale viděl jsem pak sestřihy, co nám v kabině ukazovali trenéři, a hlavně po půli jsme byli lepší, dali dvě břevna, ale v poslední minutě nám tam z nějakého závaru dotlačili gól na 1:1. Doma ale půjdeme jedině za vítězstvím. Sokolov vstoupil do jara dvěma prohrami, tak doufám, že po pátku bude mít už tři…