Ještě předtím ale kmenový hráč pražské Slavie, jenž přišel na podzim do FC MAS Táborsko na hostování, odpovídal po vítězném utkání se Žižkovem na dotazy Deníku.

Bez ohledu na výsledek nedělního zápasu ve Varnsdorfu vám už nikdo titul druholigového půlmistra nevezme. Hodně vás to těší?

Říkat něco jiného by nemělo cenu, skutečně to je velice příjemné. Být ve druhé lize po první polovině soutěže na prvním místě nás všechny samozřejmě moc těší. Prostě je to výborné. A tím spíš, že jsme dneska vyhráli s tak silným mužstvem, jakým Viktorka Žižkov je. Teď ještě porazit Varnsdorf a je to tam, Pak už nás na podzim nikdo nepředběhne.

Zmínil jste se, že Viktorka pro vás byla hodně silným soupeřem. Počítali jste s tím, že tady podá tak výborný výkon a že vás bude až do úplného konce tak trápit?

Určitě jsme s tím počítali. My jsme věděli, že Viktorka má za sebou hodně úspěšnou sérii výborných zápasů. Není divu, ti hráči, co tady za Viktorku hráli, to jsou ligoví fotbalisté. Byl to pro nás velice těžký zápas.

Nebýt Michala Tomy v brance, možná byste nevyhráli…

Je skvělé, když máte oporu vzadu. A my tu oporu měli, výkon Michala Tomy, to byl pro nás takový ten klíčový nadstandard.

Když jste v létě do Táborska přicházel, napadlo vás, že byste mohli získat titul půlmistra a zakončit sezonu sérií deseti zápasů bez porážky? Anebo jste něco takového předpokládal?

Já věděl, že jdu do kvalitního a ambiciózního mužstva. Pan trenér Nádvorník mě o řadě věcí informoval a já už podle jmen hráčů viděl, že tady ta kvalita je.

Máte na mysli třeba Jana Šimáka?

Samozřejmě, možnost si zahrát s fotbalistou takového jména, to byl, dá se to tak říct, skoro můj sen. Troufnu si říct, že to je něco neskutečného, s lepším fotbalistou jsem ještě netrénoval.

Takže nelitujete, že jste z tak slavného klubu, jakým pražská Slavia jistě je, zamířil na hostování do „provinčního" Táborska?

V žádném případě toho nelituji, to hostování je jen pro moje dobro. Jak říkám, tady je výborný hráčský kádr, výborné mužstvo. Vůbec nelituji, že jsem tady. Naopak, ani se mi teď do Slavie moc zpátky nechce. Třeba se ale někdy do Táborska vrátím.

Ostatně i nominaci do jednadvacítky jste si vysloužil v Táborsku. Těší vás to?

Samozřejmě, že ano! Hrát za reprezentaci, to je pro každého fotbalistu čest, I pro mě.

Jenže zatímco vy poletíte na soustředění na Kypr, na vaše oddílové spoluhráče čeká důležitý zápas ve Varnsdorfu. Nemrzí vás, že budete chybět?

Jistě, že mě to mrzí, s tím ale nic nenadělám. Budu klukům chybět, ale oni to určitě zvládnou i beze mě.

I šéf klubu pan Smrž prohlásil, že ho sice ta vaše absence ve Varnsdorfu mrzí, bránit v účasti v jednadvacítce že vám ale rozhodně nebude, že vaše nominace do národního mužstva je pro celý klub velká čest.

To mě těší, i já si možnosti letět s reprezentací na Kypr moc považuji. Že ale nebudu moci být s Táborskem při posledním zápase podzimní sezony, mě přesto hrozně moc mrzí. Jak už jsem ale řekl, já klukům věřím, že to zvládnou. Držím jim palce.